| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 110 
2.10.2006 12:31:04
Super článek který mi pomohl v rozhodování co naší dr. dovolit, ikdyž možná ho i četla - nejdřív radila že přetahovat a přetahovat, pak řakla že do tří let je času dost a teď už nás nechává přírodě. Tak uvidíme za 14 dnů jdeme na 18ti měsíční prohlídku tak doufám že nezměnila názor. Ale já už vím že pokud nebudou jiné problémy tak Macíka bráním zuby nehty. Opravdu autorce děkuji za dobrý článek Jitka
  • 
2.10.2006 12:21:22
Díky za článek, nejradši bych ho vytiskla a ukázala našemu pediatrovi, který mi davá ještě rok (do synových tří let), pokud do té doby nepůjde předkožka přetáhnout, chce nás někam poslat (zřejmě na chirurgii).
Já hlavně nechápu, proč mi každý lékař říká k této problematice něco jiného. V porodnici mi doporučili přetahovat již od čtyř měsíců (ve vaně!), naše první dětská lékařka byla toho názoru, že až tak v roce či roce a půl a klidně vůbec (pro mě a hlavně syna velice sympatický názor), no a náš současný pediatr (přestěhovali jsme se)dává synovi čas do jeho tří let.
Ivana, 2 kluci
  • 
2.10.2006 12:10:13
Můj 8 měsíční syn dostal ošklivý zánět, vytékal mu hnis a málem jsme zůstali i v nemocnici, MUdr. na chirurgii, který je tam primářem, nám pomocí kortikoidu doporučil přetahovat, jinak by se zánět opakoval. Syn teď netrpí, ani tím přetahováním, ani dalším zánětem, takže já jsem spokojená. Kortikoid už nepoužíváme, přetáhnout mu to jde dobře, ale bylo to s pomocí MUDr. Takže já mám tuto zkušenost a můžu říct, že kromě toho zánětu, kdy měl "pinďourka" hrozně napuchlého už zatím nijak netrpí.
Severka + P 14 + L 10 + N 8
2.10.2006 11:55:57
Já svého syna zatím bráním, i když jsem už ten potápějící, co se stébla chytá. Každý takový článek mě vyzvedne výš, ale potom mě zase ta spousta názorů okolo stahuje ke dnu. Máme perfektní dr., sice nás poslala na chirurgii, ale nadávat rozhodně nebude, že jsme tam nešli. Jenom tak nějak nevím, do kdy čekat, synovi je 6, předkožka se od malička nehnula ani o píď. Co když bude muset zákrok podstoupit v pubertě, nebude to pro něj ještě horší zážitek??
Albeka 2 děti
2.10.2006 11:44:03
...tak tohle je opravdu objevný a rozumný článek,ale přečíst by si ho měli především sami lékaři. Vím totiž,že stále podporují názor přetahovat a když to nejde,tak obřezat - což jsem nikdy nechápala -jsem ráda,že se konečně přišlo na to,že příroda si v 99%poradí sama a že to chce čas - takže-maminky braňte své chlapce před řezníky :-)/já toho svého ubránila dnes je mu 11 a vše je OK/
Agnes (2 děti)
  • 
2.10.2006 11:08:24
Nechci tu dělat nikomu reklamu, ale tenhle časopis se mi zdá (ještě s časopisem Rodiče) nejlepší na trhu. Betynka a Maminka probírají stejná témata tentýž měsíc a vše je jaksi "už řečeno". Tady se dočtete nové a zajímavé věci. V prvním čísle na šesti stranách rozebírali, jak odstavit dítě od nočního kojení ve věku asi 9 měsíců (pokud se tak maminka rozhodne, dítě to už nepotřebuje, je to jen psychická závislost). Byly tam šetrné i trošku drastičtější způsoby a každý si mohl vybrat. Já si vybrala kojit dál ;-). Co se týká té předkožky, tak jsem ráda, že jsem neposlechla kamarádku, která mi radila večer ve vaně v teplé vodě pomalu přetahovat. V porodnici mi řekli, ať to neřeším, až kdyžtak ve školním věku, pokud bude bez problémů, tak jsem to neřešila. Pak mu začal vylézat ten bílý mázek (už nevím, jak to odborně pojmenovali), tak jsem se ptala sestřičky u našeho pediatra a ona mi jen poradila, ať to otírám povrchu a "nelezu" dovnitř. Teď vidím, že je to taky správný názor. Musím se ale přiznat, že mi to nedalo a jednou jsem to zkusila přetáhnout a objevil se krásně celý žalud! Takže my už máme téměř "hotovo", jen nahoře to ještě trošku drží... Článek je ale skvělý a myslím, že hodně poradí váhavým maminkám. Jen v těch cizích latinských slovech jsem trochu plavala... ;-)
2.10.2006 10:12:06
Tak za tenhle článek jsem nesmírně vděčná, protože díky hororům, co jsem od kamarádek, které chir. zákrok (se syny samozřejmě!:-))) podstoupily, jsem se rozhodla, že tohle nikdy. Manžel není Čech a vůbec tuhle předkožko-odstraňovací mánii nechápe;-)) Pořád ve mně ale hlodal červík pochybností, že něco zanedbáváme, fakt jsem moc ráda, že se tu tak normální názor vyskytl.
Díky.
Jaga, děti
  • 
2.10.2006 9:56:27
Mému synovi v osmi měsících jistý lékař poznamenal do průkazu ,,konglutinace"" a upozornil nás, že v roce půjde na přetažení. Už u něj nejsme, ale vím, že názory se tu hodně liší, takže záleží na tom, kterého lékaře si vyberete. Já se při volbě pediatra na otázku předkožky předem neptala, protože mě to nenapadlo.
Petra
  • 
2.10.2006 9:50:35
Vyjít tenhle článek před rokem, mohla jsem syna ušteřit "odborného přetažení" na chirurgii:-( Odborný na tom byl jen titul lékařky, jinak sprosté znásilnění vyděšeného děcka (a neméně vyděšené matky, která mohla jen přihlížet)
Akorát to už nevrátím...
2.10.2006 9:42:33
rodiča v mnohom ukľudní. Len mám dojem, že by si tieto články mali čítať predovšetkým pediatri a detskí chirurgovia. Rodič často podľahne pediatrovej panike typu: „Vášmu jeden a pol ročnému synovi ešte nejde pretiahnuť predkožka?!! To si hneď zájdite na chirurgiu!!“ Možte namietať, že vy máte na to iný názor, čítali ste... Keď pediater dramaticky a dostatočne zvysoka vyhlási: „No neprajte si vidieť.... ako som tu mal minule, tiež "si rodičia prečítali..." “ a tak sa milý rodič potáca od jedného extrému k druhému, sťahovať za cenu mikrotrhliniek, alebo nechať tak a hroziť sa následkov, a má pocit, že snáď žije v úplne inom čase a svete ako jeho pediater...
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 110 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.