| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 110 [Dalších 70 >>]
Mirek
  • 
31.12.2008 19:55:55
A navic, predkozka tvori dulezitou, prirozenou mechanickou ochranu zaluda. Krome toho, v mnohych pripadech fimozy neni nutne odstranit predkozku celou, ale jen jeji zuzeny konec. A i kdyz by teoreticky mela predkozka v 6 letech jit volne pretahovat, kdyz nejde, neznamena to samo o sobe, ze kluk je "zralej" na obrizku. Je dobre mozne, ze se cela vec nejpozdeji i jeste behem puberty upravi sama a casto je mozne to resit i jinym zpusobem. Doporucoval bych, vzdycky, kdyz lekar navrhne obrizku, vzdycky to nechat vysetrit jeste minimalne jednim nezavislym specialistou.
Kdo predkozku od malicka nema, nevi, o co pri sexu prichazi. Jeji vnitrek patri k erogene nejcitlivejsim mistum celeho systemu. I ji nechraneny zalud ztraci citlivost.
Mirek
  • 
31.12.2008 19:39:55
A bude mit take 100% ochuzeny sexualni zivot. Obrizka nedospelych kluku bez jednoznacne medicinalni indikace je stejny zlocin jako obrizka holek. Kdyz jsou dospeli, je to uz na nich, jestli se jim to libi. Nehty si taky nenecham preventivne vytrhat, aby se mi za nima nedrzela spina, nezarustaly, nezanecovalo se luzko a jine mozne neprijemnosti.
Mirek
  • 
31.12.2008 19:24:45
Adolescence je obdobi, ktere zacina ukoncenim pohlavniho dospivani a konci uplnym dospenim organizmu. Tzn. ze zacina nejdriv tak v tech 16 a konci vetsinou okolo 25, ale nekdy i az po 30.
fotr
  • 
6.12.2008 0:02:48
já taky díky. jsem moc rád, že i po těch 2 letech, co tento článek vyšel, si ho tady můžu přečíst a zorientovat se.

díky.
Pindas
  • 
2.12.2008 0:36:52
Mno. Taky názor. Ale já řeknu jiný. Nebudu říkat honění trénování. Prostě pokud si kluci budou brát do rukou své nářadí pravidelně od mala, nebudou mít později problémy to nářadí používat. Je docela možné, že se stále tolik obřezává v USA jenom proto, že jsou amíci tolik prudérní a bojí se v rodinách o svých bimbasech mluvit. (přesto jim to nebrání v různých úchylkách)
Lucia
  • 
10.11.2008 20:42:31
Tento a niekoľko iných článkov mi pomohli zorientovať sa v tejto problematike. Ďakujem.
Jana
  • 
27.10.2008 16:13:19
Můj manžel pochází z USA. Je známo že tam je obřízka naprosto běžná věc, dělá se už novorozencům (což mi přijde dost nenormální) nicméně každý takto obřezaný chlapeček má stoprocentní jistotu, že už nidy nebude mít problém se zúženou předkožkou, hygienou, atd. Můj manžel byl také obřezán ihned po narození a to kompletně (žalud má kdykoli ho vidím zcela obnažený,výrazně širší a mohutnější než zbytek údu a kůže je po celé délce penisu rovná,dokonale hladká bez jaýchkoli záhybů). Díky tomu, že zákrok prodělal tak brzy, není vůbec znát žádná jizva.
A teď tomu, proč píšu sem: máme dva syny, dvojčata, za měsíc jim bude šest. Zvláštní je, že Tomášek předkožku stáhne bez problémů, dokonce velmi často si při svlékání všimnu, že mu špička žaludu sama od sebe vykukuje. Předkožku má jakoby od přírody kratší. Pediatrička při kontrole řekla, že je tohle ideální stav a volnější a kratší předkožka je zdravější než když překrývá celý žalud a také v dospělosti nebude překážet při erekci a styku. Martínek má na první pohled kúžičku mnohem delší než Tom, visí asi 1cm od špičky žaludu a je vždycky zarudlá. Při koupání se Martínovu předkožku snažíme ohrnovat, ale nikdy se nepodaří obnažit víc než jen vrcholek žaludu. Pediatrička nám řekla, že v šesti letech už by měl jít žalud bez problemu zcela obnažit a Martínek je "zralý" na obřízku. Manžel jakožto vlastník obřezaného údu je samozřejmě pro. Jsem si jistá, že až bude dospělý, on sám i jeho spokojené partnerky to ocení.
8.10.2008 9:24:58
Mohu napsat jen svou zkušenost. Předkožka mi až do 14 let nešla vůbec přetáhnout (pak jsem si ji postupně sám zkoušením přetáhl) a naštěstí se ji nikdo nesnažil násilně přetahovat. Špatné bylo, že v době růstu penisu a erekcí rostla (co do délky) i předkožka. Dnes mám díky tomu předkožku velmi dlouhou (při plné erekci mám penis zcela zakrytý a v klidovém stavu mám na konci penisu chobot). (pozn. lékaři uvádějí, že dlouhá předkožka zhoršuje kvalitu sexu a výrazně komplikuje správné používání kondomu)
Proto si myslím, že problém zúžené předkožky je nutné vyřešit tak do 10. roku.
To co zde moc nezaznělo je fakt že zúžená předkožka je v mnoha případech spojená s krátkou uzdičkou (šlachovitý úpon na spodní straně žaludu). Krátká uzdička v sexuálním životě umí pěkně potrápit. Při sexu štípe popř. se natrhne a to pak pěkně krvácí a po té co sroste je kratší než před tím a vše se zhoršuje. Krátká uzdička významně přispívá k předčasnou ejakulaci. Krátká uzdička se neřeší obřízkou ale plastikou (frenuopastikou) popř. přetětím.
Tedy pokud Vás maminky mohu poprosit, postarejte se aby vašemu synovi ještě před pubertou šla předkožka pohodlně přetáhnout a nechte odborníkem zkontrolovat, zda nemá zkrácenou uzdičku. Ušetříte svému synovi mnohá traumata.
Pokud bud váš syn muset jít na obřízku, zasaďte se prosím typ obřízky vyšší (high cut), která zajistí, že mu maximum vnitřní části předkožky zůstane. Vnitřní část předkožky je velmi erotogenní zóna (na rozdíl od vnější) a je hloupé, když o ni chlapec přijde dříve, než začne sexuálně žít.
4.2.2008 18:38:46
Možná ještě nevíte, ale již 15 let se ve světě vyvíjejí nechirugické metody léčby pravé fimozy - tedy se strukturou fimotického kruhu. 10 let v západní evropě se s úspěchem používá léčba lokálními kortikosteroidy podávanými ve formě masti. Lékaři jakožto arogantní idioti, kteří nečtou moderní vědecké články možná o této metodě ani neví. Mnoho z nich tvrdí, že její úspěšnost je malá a onemocnění se vrací. Já své tvrzení opírám o články v odborných časopisech vysokého impact faktoru, od autoru s vysokým počtem citací. Ve vědě se duvěryhodnost autora většinou uvádí podle citací na jeho práce. Pokud nějaký lékař tvrdí, že je to jinak, ať to dokáže stejně duvěryshodným zdrojem informací, tedy článkem v odborném časopisu. Pokud žádnou publikaci nemá, není se s ním o čem bavit, je to tuctový doktor a ne vědec a není zapotřeby mu věřit.

Autoři uvádějí účinost 94% !!! Tedy v 94% připadu se dá vyhnout chirurgii. Tim myslím ne konglutinaci prepucia, ale skutečnou - pravou fimozu, například získanou neodborným zásahem lékaře a vznikem trhlinek. Krém 0,05% kortikosteroidu (betamethasone dipropionát) se aplikuje dvakrát denně po dobu 30 dní a kombinuje se to natahováním (stretching). Autoři dělali experimenty na dětech s vynikajíci úspěšností a všichnise zhodují, že chirurgie by měla následovat až po selhání této léčby. Neuvádí žádné vedlejší negativní účinky.

Já měl ještě donedávna stejný problém, přesto, že mi je 23 let. Z dětství mám na doktory hruzu ze stejného duvodu a nikdo by mně tam nedostal. Donedávna lékaři předemnou a před veřejností tajili, že to lze vyléčit medikamentózně. Získal jsem přistup do celosvětových vědeckýcha databáz (sciencedirect, scopus, web of science) a začal hledat. Bez angličtiny se neobejdete. Trpělivost se vyplatila a našel jsem co jsem chtěl. Rozhodl jsem se zopakovat experiment na sobě. Měl jsem na výběr clobetasol propionate, betamethasone dipropionate, nebo betamethasone valerate. Rozhodl jsem se pro betamethasone dipropionate ve formě 0,05% masti stejně jako autoři ve studii. I když je to lék na předpis využil jsem to, že jsem chemik a mám přístup i k věcem ke kterým by lékaře nikdy nepustili (i radioaktivní látky );) koupil jsem to za vlastní peníze a začal jsem terapii. Muj stav byl taký, že bez erekce jsem nedokázal převléct předkožku a už vubec ne v erekci. Tedy docela těžký případ. Mast jsem aplikoval na úzké místo dvakrát deně (pulčas resorbce betamethasonu je 5,6 hodin). Během 8 dnu jsem dokázal převléct pŕedkožku za coronaglansis !!! To, co se nepodařilo lékařum se mi povedlo za 8 dní !!! Pokračoval jsem dál a za 27 dní jsem dokázal převléct přesdkožku i v plné erekci. Nutná je každodení retrakce a hygiena. Při ejakulaci je cítit úzké místo, ale ze dne na den je to lepší. Chtěl jsem dělat experiment 30 dní, ale začal jsem pociťovat mírné vedlejší účinky kortikosteroidu v kloubech, tak jsem terapii skončil. Ale s úspěchem. Každý den jsem zapisoval prumer fimotického kruhu a je neuvěřitelné jak se to natáhlo.

Zanedlouho jak budu mít čas hodlám udělat o mém experimentu webstránku i s odkazy na světovou Možná ještě nevíte, ale již 15 let se ve světě vyvíjejí nechirugické metody léčby pravé fimozy - tedy se strukturou fimotického kruhu. 10 let v západní evropě se s úspěchem používá léčba lokálními kortikosteroidy podávanými ve formě masti. Lékaři jakožto arogantní idioti, kteří nečtou moderní vědecké články možná o této metodě ani neví. Mnoho z nich tvrdí, že její úspěšnost je malá a onemocnění se vrací. Já své tvrzení opírám o články v odborných časopisech vysokého impact faktoru, od autoru s vysokým počtem citací. Ve vědě se duvěryhodnost autora většinou uvádí podle citací na jeho práce. Pokud nějaký lékař tvrdí, že je to jinak, ať to dokáže stejně duvěryshodným zdrojem informací, tedy článkem v odborném časopisu. Pokud žádnou publikaci nemá, není se s ním o čem bavit, je to tuctový doktor a ne vědec a není zapotřeby mu věřit.

Autoři uvádějí účinost 94% !!! Tedy v 94% připadu se dá vyhnout chirurgii. Tim myslím ne konglutinaci prepucia, ale skutečnou - pravou fimozu, například získanou neodborným zásahem lékaře a vznikem trhlinek. Krém 0,05% kortikosteroidu (betamethasone dipropionát) se aplikuje dvakrát denně po dobu 30 dní a kombinuje se to natahováním (stretching). Autoři dělali experimenty na dětech s vynikajíci úspěšností a všichnise zhodují, že chirurgie by měla následovat až po selhání této léčby. Neuvádí žádné vedlejší negativní účinky.

Já měl ještě donedávna stejný problém, přesto, že mi je 23 let. Z dětství mám na doktory hruzu ze stejného duvodu a nikdo by mně tam nedostal. Donedávna lékaři předemnou a před veřejností tajili, že to lze vyléčit medikamentózně. Získal jsem přistup do celosvětových vědeckýcha databáz (sciencedirect, scopus, web of science) a začal hledat. Bez angličtiny se neobejdete. Trpělivost se vyplatila a našel jsem co jsem chtěl. Rozhodl jsem se zopakovat experiment na sobě. Měl jsem na výběr clobetasol propionate, betamethasone dipropionate, nebo betamethasone valerate. Rozhodl jsem se pro betamethasone dipropionate ve formě 0,05% masti stejně jako autoři ve studii. I když je to lék na předpis využil jsem to, že jsem chemik a mám přístup i k věcem ke kterým by lékaře nikdy nepustili (i radioaktivní látky );) koupil jsem to za vlastní peníze a začal jsem terapii. Muj stav byl taký, že bez erekce jsem nedokázal převléct předkožku a už vubec ne v erekci. Tedy docela těžký případ. Mast jsem aplikoval na úzké místo dvakrát deně (pulčas resorbce betamethasonu je 5,6 hodin). Během 8 dnu jsem dokázal převléct pŕedkožku za coronaglansis !!! To, co se nepodařilo lékařum se mi povedlo za 8 dní !!! Pokračoval jsem dál a za 27 dní jsem dokázal převléct přesdkožku i v plné erekci. Nutná je každodení retrakce a hygiena. Při ejakulaci je cítit úzké místo, ale ze dne na den je to lepší. Chtěl jsem dělat experiment 30 dní, ale začal jsem pociťovat mírné vedlejší účinky kortikosteroidu v kloubech, tak jsem terapii skončil. Ale s úspěchem. Každý den jsem zapisoval prumer fimotického kruhu a je neuvěřitelné jak se to natáhlo.

Zanedlouho jak budu mít čas hodlám udělat o mém experimentu webstránku i s odkazy na světovou literaturu v originálu. Doufám, že se mi podaří touto cestou zvrátit 20 let zastaralé myšlwní lékařu.
Simona
  • 
26.11.2007 15:22:59
Byla jsem předevčírem se synem (bude mít 3 roky) ve FN Olomouc na dětské urologii. Byli tam všichni strašně příjemní, nic nedělali násilím a před vyšetřením si s ním hráli s různými hračkami, aby s ním navázali kontakt. Odešli jsme s diagnózou konglutinace. Dostali jsme mastičku a za 2 měsíce jdeme na kontrolu. Pokud by se to samo nespravilo, paní doktorka říkala, že by se to pak lehce rozrušilo laiserem. Mohu je jen chválit, mimochodem v čekárně mají pro děti domeček na hraní, kde se zabaví před i po vyšetření...
Simona
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 110 [Dalších 70 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.