| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 110 [Dalších 40 >>]
dita
  • 
5.10.2006 22:28:49
Taky jsme to řešili, máme tříletého syna a babičky, které mají "své zkušenosti" se svými syny (tj. mým bratrem a mužem) a na přetahování předkožky se vyptávaly tolik, až jsem na toto téma zcela zanevřela. A taky nepřetahovala. Nicméně dětská lékařka konstatovala výraznou fimózu a předepsala kortikoidovou mast. Proti své vůli jsem podlehla a začla mazat s vědomím, že krátkodobé působení hormonů snad nebude tak traumatizující jako případný chirurgický zákrok. No ale asi bylo - syn se osypal po celém těle. Dětské lékařky souvislost s kortikoidy vyloučily, mě nepřesvědčili ani zastrašováním. Mastičku jsem okamžitě vysadila (do ztracena, pro jistotu). Vyrážka se ztratila vzápětí.
Ovšem syn se od té doby vzpíral jakékoli manipulaci s předkožkou, takže zase nic...
Tato událost mě pochopitelně přiměla pátrat (bohužel pozdě) mezi zkušenějšími kamarádkami - maminkami. Od nich jsem dostala řadu informací, mj. tu, že "do školy času dost".

Díky tomuto článku se posílila moje víra v to, že snad nebude tak zle. Možná opravdu vydržím čekat do puberty či plnoletosti - syn se pak může rozhodnout i sám, kdyby náhodou něco...

Jediné, co mi můj nabytý klídek ruší, je vědomí, že ca 2x jsme mu předkožku nějak přetáhli, ale to bylo asi fakt zbytečné... :-(
5.10.2006 14:49:45
A Vy si myslíte, že vystudování medicíny Vám zajistí moudrost? Opravdu jsete přesvědčen, že doktoři vědí vše a dělají vše správně? Copak jste nečetl tuhle debatu, kde ZBYTEČNĚ způsobili tolik bolesti bezbranným dětem a matkám, jen z pouhé nevědomosti? Pak je mi Vás líto. Slepá víra (ať je to víra ve vědu či v cokoliv jiného), zabíjí a ubližuje.
Lucik
  • 
5.10.2006 10:54:35
mrkni do diskuse detska gynekologie. ani mala devcatka nejsou v tomto smeru uplne bez problemu. bohuzel se o tom opravdu moc nemluvi. v pripade devcatek synechii resi soucasni lekari "nasilne" a resi se tam taky zda je to nutne.
  • 
4.10.2006 20:49:20
No, k tomu už snad není co dodat.
Jistě máte maminko pár semestrů medicíny za sebou a k takovým výrokům vás jistě vede vaše přesvědčení ochránit svého potomka od toho nejhoršího. Vaším synem bych ale nechtěl být.
  • 
4.10.2006 13:22:44
Před lety jsem marně pátrala po podobném článku. Mému synovi je 6 let a přetahovat už umí sám. Hodně jsme s tím bojovali. Každý lékař mi říkal něco jiného,jeden doporučoval obřízku,druhý kortikoidovou mast. Nakonec jsem dala na názor,že pokud nemá problém při močení, tak nemáme tlačit na pilu a prostě jen zkoušet. Byla to dobrá volba a postupně jsme to zvládli.
Čekáme druhé miminko, na chlapečka jsem připravená, ale říkám si jakpak je to s hygienou u holčiček? Uvítala bych, kdyby tomuto tématu bylo věnováno více pozornosti. Ne každý má možnost se s někým poradit. Je to přeci stejně důležité stejně jako kojení. Děkuji.
Katka
  • 
4.10.2006 11:49:56
V tom časopisu je za článkem ještě taky rozhovor s dětským urologem z Motola. Jsem ráda, že se konečně objevil na trhu časopis, kde se opravdu něco dozvím a není to jen takové povrchní tlachání o ničem. Jen se mi špatně shání, v trafikách kolem nás ho většinou (už?) nemají, tak si ho asi předplatím. Bohužel pro mého syna přišel tenhle článek pozdě, už má chudák násilné přetažení za sebou a bylo to fakt brutální, ještě dnes je mi z toho úzko. Přitom jsem měla obrovské pochybnosti, jestli je to opravdu nevyhnutelné, ale doktorka nejsem, tak jsem nakonec naší obvoďačku poslechla. Mám pocit, že by se doktoři měli stále dovzdělávat a sledovat nové poznatky a přístupy. Ti naši MUDři si vystačí s třicet let starými vědomostmi a podle toho to pak vypadá.
Káča + Vojta 4 roky
  • 
4.10.2006 9:07:14
Naprosto souhlasím s Petrou i Dagmarjanou. My jsme to podstoupili, když Vojtovi byly 2 roky. Byla to hrůra. Dvě sestry na něm ležely a držely ho, doktorka masakrovala. Nikomu nepřeju to zoufalství další 3 dny, kdy potřeboval čurat. Já jsem brečela, můj syn neměl daleko k hysterickému řevu ... A pak mějte důveru ve svého pediatra, já jsem myslela, že to, co mi říkají, je to nejlepší.
Káča
  • 
4.10.2006 8:55:41
Naprosto souhlasím s Petrou a Dagmarjanou. Mému Vojtíškovi to dělali, když mu byly asi 2 roky a bylo to hrozné. A ty další 3 - 4 dny, kdy měl čurat .... myslela jsem, že se zešílím, když jsem viděla, jak ho to bolelo.
sůva
  • 
4.10.2006 0:19:47
Já nemám nic proti něžným slovům v souvislosti s dětmi, ale vaše "jahůdka" mi neudělala dobře, ani Dermazulen mi nepomáhá, chjooo:-((
Marlenka
  • 
3.10.2006 23:17:48
Nejvhodnější na ,,jahůdku" je mast Dermazulen, je asi za 50kč, volně prodejná v lékárně. Jsem zdr. sestra z urologie a matka dvou synů s občasnými problémy. jen klid M
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 110 [Dalších 40 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.