| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 110 [Dalších 20 >>]
Dana
  • 
3.10.2006 0:53:37
Každý říká něco jiného, někdo radí od kdy přetahovat, druhý hned přetáhne, jiný vyčkává. Chudáci děti. Zřejmě je správná třetí varianta, ale té bolesti, co si asi užili nešťastníci, co se dostali do rukou přetahovačům.
jutta
  • 
3.10.2006 0:11:27
Nám se u prvního syna nedařilo předkožku přetáhnout. Já to neviděla tak bledě, ale naší dětské mudr se to nezdálo a tak nás poslala na chirurgii(!) a tam mi pan doktor syna nechutně zmučil, že jsem myslela, že se z toho chudák nikdy nevzpamatuje. Zákrok (násilné přetažení přes žalud) byl sice rychlý, ale syn málem utekl z ordinace a já měla sto chutí urazit doktorovi hlavu nebo ho kopnout mezi nohy. Byla jsem naštvaná sama na sebe, že jsem tam kdy šla, ale bohužel bylo to první dítě a já nezkušená matka. Druhé dítě je taky chlapec a toho už trápit nenechám. Až se bude dát předkožka přetáhnout, tak to prostě půjde, ale nutit to nebudu. Na tu vzpomínku nemůžu dodnes zapomenout a na ty slzy mýho syna taky ne. Netrapte maminky svoje syny, jistě se to časem poddá samo. J.
Tess
  • 
2.10.2006 23:31:29
No ja mam odpor k nasili a k potutelnosti nekterych rodicu, kteri radi, od mala pretahovat.

nejak mi to pripada divne, takovym zpusobem se dotykat ditete. Skoro jako znasilneni, jak nekdo napsal, co kdyby narizovali kontrolovat u devcatek panenskou blanu prstem....

Odmitla jsem to absolutne. kamaradky se me stale ptaji, ze se to ma delat, ale me to pripada jako zneuziti moci. Byla jsem s ditetem v ordinaci a pres velice vlidne chovani pana doktora sam odmitl. Tak jsem ho nechala. A RESPEKTUJI HO. A nic se ani po letech nedeje.
jana
  • 
2.10.2006 23:19:07
Tak náš Mudrák se na pindíka podívá až při pětileté prohlídce-teď má čtyři apůl a na pindíka mu ještě jednou ani nesáhl.
manžel
  • 
2.10.2006 22:18:51
Jsem manžel jedné z diskutujících maminek. U nás se muselo jít doktorce na přání manželky (na základě doporučení pediatra). Návštěva sama o sobě byl pro malého traumatizující zážitek (Pardubická nemocnice, dětská chirurgie). Chování jak lékařky tak sester bylo vůči malému slušně řečeno hrubé a neempatické. Zhruba týden byl malý výrazně uzavřenější a bojácný. Bylo mu 20měsíců tou dobou. Rada lékařky byla přetahovat, na místě za řevu malého předvedla. Jsem rád že zde proběhla tato diskuse. Nebudu muset manželku složitě přesvědčovat, že přetahováním se svět nespasí...
2.10.2006 21:55:59
je to velmi zajímavý článek, ale nepíše se v něm o opačném problému. Syn se narodil s předkožkou zcela přetaženou, tzn. že má celý žalud obnažený. Co dělat v takovém případě? Bylo nám doporučeno přetahovat přes žalud, jenže ona je malá a nejde přes celý přetáhnou. Popravdě ani to nedělám, nechci ho moc trápit.
Gábina syn 6 let
  • 
2.10.2006 19:54:51
No manžela nedonutím sem napsat odpověď. Ale jeho zkušenost nejlépe charakterizuje jeho odpověď na moje přerecotivání článku.
Ti už 5 let říkám nech to být, v pubertě to půjde samo jako mě.
Julián
  • 
2.10.2006 19:42:46
Přečetl jsem si celou stránku reakcí na odborný článek. Trochu mě zarazilo, proč se ke článku nevysloví také mužská část rodiny. Rád bych si vyslechl jejich interpretaci jak ošetřovat předkožku. Pamatují-li si na bolest v dětství, nebo na bolest při prvním sexu? Maminky hovoříte o svých synech. Co na to tatínci?
Julián
  • 
2.10.2006 19:41:43
Přečetl jsem si celou stránku reakcí na odborný článek. Trochu mě zarazilo, proč se ke článku nevysloví také mužská část rodiny. Rád bych si vyslechl jejich interpretaci jak ošetřovat předkožku. Pamatují-li si na bolest v dětství, nebo na bolest při prvním sexu? Maminky hovoříte o svých synech. Co na to tatínci?
Hana Zurkova, 2 deti (4 a 2 roky)
  • 
2.10.2006 19:30:39
Chlapec od me kamaradky se take dostal pod ruku MuDr. "Pretahovacce".
Zkoncil na chirurgii s plastikou...
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 110 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.