• |
16.10.2006 7:58:34
Můžu ti ji poslat poštou, stejně jí mám 2x. Pošli mi adresu, jestli chceš.
Toho psychologa uvaž, ono to zní doktorsky, ale vlastně byste si jen popovídali a třeba stačí změnit jen málo a podchytíš to, ještě než půjde do školy. S hyperaktivitou, jestli to je ono, souvisí taky poruchy učení apod. Eva |
Šárka, tři děti |
• |
15.10.2006 23:42:21
Zkus na mrňouska jukat - schovej se na moment třeba za postýlku nebo stůl, křeslo a udělej na něj KUK. U nás mělo úspěch i "berany, duc". Ale co bylo asi úplně nejlepší - vzít mrně na ruku, chodit s ním po pokoji a mluvit a ukazovat mu vše kolem a pojmenovávat, co dělají ostatní členové rodiny. Pokud mrně už sedí a běhá po čtyřech, zkus i přiměřeně velký balonek.
|
• |
15.10.2006 16:58:12
Zajímavá rada. Od zítřka štěkám, skáču, dělám kotrmelce,... cha cha. Jen ať už se ta moje malá vzteklinka uklidní......
|
Osminka |
15.10.2006 16:45:38
Jé, to znám, mám to doma v klučičím vydání. U nás pomáhá v takové situaci všeho nechat (teda pokud se zrovna nemíchá jíška...) a na chvilku "řádit s dítětem" - hopsat na gauči, udělat pět kotrmelců, honit se po bytě a štěkat u toho jako pes. Po chvilce řeknu synovi, že už jsme si pohráli, ať si chvilku hraje sám, nebo mi jde pomoct vařit, uklízet apod.
|
• |
15.10.2006 16:42:12
Ne, nejsem z Prahy. Bydlíme u Moravských Budějovic. Po knize se určitě podívám, ale s doktorama to zatím řešit nechci. Díky moc za radu. Přeju pěkný zbytek neděle.
|
• |
15.10.2006 15:02:01
Mohu leda poskytnout knihu z Portálu, jmenuje se tuším Hyperaktivita a poruchy učení, vydávají k tomuto tématu hodně knih. Jste z Prahy?
A asi by nebylo od věci navštívit psychologa, určitě poradí s přístupem a vysvětlí vám tu poruchu důkladněji, abyste pochopili reakce vašeho dítěte. A třeba se jedná o něco jiného. Co vím, tak podobné poruchy jsou teď velmi časté. Pevné nervy. Eva |
• |
15.10.2006 14:01:06
Mám obavy, že ano. Jenže co s tím?
|
• |
15.10.2006 13:18:05
A není hyperaktivní? Eva
|
• |
14.10.2006 17:27:47
Článek se mi moc líbil a prakticky dělám vše stejně. Náš problém je v tom, že malá je hrozně divoká a u ničeho nevydrží. Po chvilce hraní začne vším házet, vzteká se nebo naopak se rozjiveně směje a dělá "bordel". Když ji okřiknu, tak neposlechne. Jdu na ni po dobrém, taky nic. Plesknu přes zadeček - nic. Prostě neposlouchá. Nejraději vytahuje z botníku boty a chce v nich běhat po domu. Sama si prakticky nehraje a se mnou nebo s babičkou si vydrží hrát jen chvíli. Věnuji se ji skoro celý den. Při práci mi začne pomáhat, ale vzápětí začne jakoby schválně vše rozhazovat, běhá, ... Není k uklidnění. Jinak je moc šikovná, pěkně mluví celými větami, a myslí jí to až moc. Je stále kojena. Chvílemi je hodná a vycházíme spolu a z toho ji to chytne a neví kdy má dost. Zlobí a není k zastavení. Pokud má nějaká maminka pro mně radu, budu moc ráda a předem děkuji.
|
• |
14.10.2006 16:46:13
Moc děkuji.
V kuchyni ji dávám do autosedačky a "pomáhá", dostane do ruky vařechu nebo jinou pomůcku. Mám na ni šátek, ale to by mi pomáhala až moc:-). Musím si to přeorganizovat a dělat práce večer a přes den jen to nejnutnější. Eva |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.