| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč si batole neumí hrát samo?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 59 [Dalších 19 >>]
11.10.2006 13:53:35
Synovi budou 4 roky a sám si hrát prostě nechce. Jediný způsob, jak ho zabavit, aby nevyžadoval spoluúčast je napustit mu vanu a nasypat mu do ní metrák "mořskejch" hraček. Nebo mu dát špunt od kuchyňskýho dřezu. Jenže to pak znamená, že má věčně rýmu, protože si buď napustí ledovou vodu nebo mu vystydne a navíc se samozřejmě celej zmáčí.
Docela mně to štve, protože jiný děti v jeho věku - aspoň co mám možnost sledovat - se v pohodě zabaví samy i celý odpoledne. Syn chce, abych všechno dělala s ním a mně to celej den nebaví, navíc nemám tolik času. Když srovnám "věnování se" dětem u nás a jinde, tak si myslím, že dělám i víc než většina matek v mém okolí, jenže synovi to prostě nestačí. Přitom první rok ve školce mi učitelka říkala, že si tam hraje většinou sám, i když je tam fůra dětí, takže to "absencí" sourozence asi nebude. Zapojuju ho do všeho, když se vaří, tak podává věci, smí něco míchat, sypat koření do hrnce apod., vyndáváme prádlo z pračky...
Nevím, v jeho věku jsem si hrála pořád sama a vyhovovalo mi to, on má jinou povahu a je to celkem problém, nechci ho nijak traumatizovat, ale prostě na to nemám, abych mu každej den od čtyř do devíti, než jde spát, vymýšlela nějaký divadýlka...
Katka.
11.10.2006 11:59:26
Jarko, syn má 8 měsíců a třeba spolu lezeme po bytě po kolenou, nebo ležíne na posteli a prohlížíme knížky (knížky jsou u nás nejoblíbenější hračky), hrajeme si na velkém míči, hrozně se baví, když vysávám nebo převlíkám peřiny.
Bohužel třeba paci paci nebo berany duc ho vůbec "nebere".
Do zrcadla vydrží koukat hrozně dlouho a nebo si taky prohlížíme fotky.
Kája, 3 děti
  • 
11.10.2006 10:15:32
A co mu (nebo jí) půjčit na hraní (pokud už sedí) páar pytlíků s moukou nebo fazolema. Moje děti to milovaly, to pak byl všude pořádek. Pardon, to by asi mohlo vdechnout, to jsem blb. Ale dcera měla asi 11 měsíců, a mám z toho krásné fotky.
Čekatel na smazání
11.10.2006 10:06:54
Jarko posad se na gauc, nohy na stul, prcka si hod na sebe at mu hlava lezi na tvych stehnach. Delej na nej ksichtiky, lechtej, vydavej ruzne zvuky, muzes nad nim blbnout i s hrackama na ktere reaguje v ruznych rychlostich i kdyz jeho oci jeste nestihaji tak rychle pohyby.
Na zemi kdyz se batoli treba berany buc, nebo mu ukaz zrcadlo at se v nem vidi atp. Moznosti je spoustu.
Jarka
  • 
10.10.2006 21:46:20
Bohužel taky nepatřím mezi hračičky a proto nevím, jak zabavit 9 měsíční dítě, které jště nesedí.
Prosím, poradíte?
Linda, roční cácorka
  • 
10.10.2006 16:37:10
Tak to ti vážně závidím. Nevím, jestli je moje malá ještě moc malá, ale podávat nádobí z myčky by rozhodně nezvládla (kdykoliv před ní otevřu myčku, okamžitě leze dovnitř a já trnu hrůzou, aby se nenabodla na nože). Že by mi podala brambory, to se mi taky nezdá (zatím všechno ocucává, vyhazuje, běhá po bytě). Jediné co zvládáme společně, je vyndavání prádla z pračky. Dále jí občas dělám divadlo převlíkáním postele. Vůbec si nedovedu představit, že bychom třeba přesazovaly kytky (nemáme zahrádku, takže by to v bytě brzy "pěkně" vypadalo). Ale těším se, že jednou do té fáze taky dospějem :-)
Kacka + Matyasek 5/04
  • 
10.10.2006 16:36:44
me clanek teda taky dost inspiroval a nadchnul ..... jsou tam dobre tipy !! Diky
lila
  • 
10.10.2006 16:23:58
: ) zrovna dneska jsem si říkala, jestli to nepřeháním, když mi holčička (14 měsíců) podává nádobí z myčky, prádlo na věšák, brambory na loupání,...vlastně když spí tak jenom žehlím, jinak všechno děláme spolu. A když spí tak mám čas pro sebe a večer manžela :)...pochopila jsem to, když jí lezly zuby a potřebovala pořád nějakou zábavu - tak mě "donutila" umýt okna - dobré divadlo. Včera jsme přesazovaly kytky. Užijeme si u toho a takové to hraní s hračkami provozuje spíš tatínek.
Dana,dcera 16.měs.
  • 
10.10.2006 13:46:24
Hezké a taky poučné pro matky.Moje dcera si se mnou ráda hraje (jako každé dítě s matkou),ale už od doby kdy sama seděla tak dokázala v klidu hodinu až dvě v kuse sama si hrát.Jen jsem jí chodila kontrolovat.A vydrželo jí to do dnes.Ale když třeba vařím nebo zametám,tak jí vyndám nádobí,a "vaří" se mnou.Což jí baví,jako zametat smetáčkem.Stejně tak,když jdeme ven a máme sebou psa.Tak ho drží za vodítko(samozřejmě ho držím i já,ale blíže k psovi a tak má pocit,že ho vede sama).Tak všem maminkám přeji krásné hraní s dětmi.
Verily
10.10.2006 13:45:36
Jo jo, u nás taky tak :-). Druhé dítě - a i to se zabaví naprosto samo. Od malička, asi tak od 1/2 roku si hodiny sám hrál, všechno zkoumal, přerovnával. Když si někdo chce hrát s ním tak spíš protestuje. Jen k večeru chce nějakou tu pozornost, třeba společné stavění kostek, ale to je tak 1/2 - 1 hodinka denně. Jinak je to "mámo jdi si hrát a nech mě tu, já tady potřebuju vyzkoumat ty věci" :-DDD. A k prádlu - miluje kolíčky, se dvěma dokáže běhat i hodinu, ale podávat = nechat si je vzít??? To né, kdepak... Teď zrovna vyhazuje bráchu, protože si s ním nechce hrát, chce si kramařit sám.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 59 [Dalších 19 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.