| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč si batole neumí hrát samo?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 59 [Dalších 9 >>]
Lucík + Dáda 2,5
  • 
10.10.2006 13:37:31
My jsme si zase tatínkovu fotku nalepili na megnetku a máme ho na lednici. Kluk chodí taťku na fotce pusinkovat nebo si ji přenáší po bytě a zkouší, kde to bude držet. Takže s náma tatínek tímto způsobem vlastně i pere :-)), když je zrovna na pračce.
bejbina
10.10.2006 13:32:38
Tak to jsme na tom stejně. Absolutně nejsem hrací typ. Co maximálně dokážu, je malovat, když potřebuju změřit teplotu. A v čekárně u dr. prohlížet knížku. Jinak jsme každé dopoledne venku. A odpoledne naštěstí chodí tatínek, který naopak vyloženě hrací je. Dneska už jsou dva, tak i malá ( 20 měsíců ) se zabaví s bráškou ( 3 roky ). Ale nehrála jsem si ani s klukem. Ale něco jsem si ráno, než jsme šli ven, uklidila i s ním.
Tak by mi zajímalo, jaký on vlastně je, protože to měl obráceně. Hraní s někým jiným vyžaduje až teď, smejčí okna ( špiní hadrem ) se mnou taky až teď. Naopak když byl malinký, nechtěl si hrát ani s tátou a že ten chtěl. Jako maličkej byl samostatná jednotka.
10.10.2006 13:28:22
Nechápu co je na článku špatného - myslím že většina z nás si uvědomila že si s dětmi hraje ikdyž zrovna věší prádlo a mimísek podává kolíčky. Já tedy ano - ani jsem si neuvědomovala že pro Macíka je to vlastně hra, ale hrozně rád se mnou věší prádlo a nebo vyndavá nádobí z myčky (co na tom že rozbil talíř). Asi před měsícem mě překvapil když viděl že utírám prach a donesl si z kuchyně houbičku a sám začal pomáhat - nechala jsem ho a jen chválila a "prosila a radila" kde ještě. Je to zlatíčko co rádo pomáhá tak proč ho vyhánět - je pravda že je to hra. Mě se článek líbil.
A fotky z fotoalba? Ty také miluje - já to vyřešila tak že jsem mu dala jeho vlastní album a vytiskla do něj fotky co má rád - přišlo to na pár korun a je spokojenej že má svého tátu ikdyž je zrovna v práci. Chodí tu pak s tátovo fotkou jako nějakou svátostí a je šťastnej a to je pro mě důležité. Hrajeme si a hrajeme si rádi protože jsme spolu....
10.10.2006 13:11:36
Rózo, dá. Kuba taky ještě pořádně nechodí. Prostě v jedné ruce měl tričko a po ostatních lezl, akorát na to přišel sám. Třídili jsme prádlo a pak jsem vždy říkala, teď ho doneseme do pračky, prádlo jsem vzala a on lezl za mnou a pak mi pomáhal ho tam dát. No a jednou popadl tričko a lezl napřed. Teď už chodí za ruku.
goana
  • 
10.10.2006 13:10:21
a proč bychom si to neměli dovést představit?????
Martina
  • 
10.10.2006 13:09:40
Fotky naši špunti taky milovali, u toho dokonce i docela dlouho vydrželi v klidu. Horší bylo, když se pak naučili vyndávat fotky z alba. Dodnes se mi nepovedlo je zase správně chronologicky seřadit a založit :o)
Magda, kluk 16m
  • 
10.10.2006 13:00:25
Ahoj, clanek mi prisel uplne v pohode. Prijde mi zajimave zamyslet se nad tim, jak si deti hraji. Memu synovi je 16 mesicu, uklizime spolu, vysavame, pereme a vesime pradlo, a to vsechno formou hry. Moje predsevzeti je, ze bych ho chtela vychovat tak, aby i v daleke budoucnosti sveho dospelackeho veku byl schopny se o sebe postarat a zastat domaci prace. Ale zpatky ke hre. Snazim se kazdy den si vyhradit cas jenom na spolecnou hru a dela mi to radost. Znovu objevuju detsky svet a je to krasny. Muzu se na chvili zasnit, zastavit cas (protoze cas deti prozivaji uplne jinak nez my dospeli, kteri furt nekam pospichame.....) a rozehrat fantazijni svet pohadek. Cteme spolu knizky, Vecernicky v TV ho zatim jeste moc nebavi, strkame predmety ruzneho tvaru do kostky s otvory, schovavame kastany do krabice a zase je vyndavame....Je to uzasny, jak malo staci detem ke stesti ! A prave kvuli tomuhle pocitu me hrani s detmi bavi....P.S. Muj syn je uz nekolik tydnu velmi zaujaty prohlizenim fotek z naseho rodinneho alba. Vubec nevyzaduje moji asistenci,prohlizi si je sam a pritom ukazuje na lidi a rika (i kdyz ne vzdy se trefi spravne): MAMA, TATA, BABA, KUK = KLUK, CICI, HAF HAF.....atd, dovedete si to predstavit.....
Terka, Vojtík 2 roky
  • 
10.10.2006 12:24:57
Šárko, nemyslím, že by byl ten článek tak strašně neužitečný. Spoustu věcí asi maminky dělají stejně, jak tam uvedeno. Já taky dávám Vojtovi hadřík a o mi pomáhá utírat prach, při věšení prádla mi podává kolíčky a moc ho baví se mnou vařit. Co ale pro mě bylo zajímavé a nové a budu si na to dávat pozor, je doporučení, že když si dítě hraje samo, mám ho nechat - nevolat ho k jídlu, nemluvit na něj, nemazlit se, ale nechat ho soustředit. To mi třeba nikdy nedošlo. Taky možná každou maminku nenapadne začít si před dítětem jakoby hrát sama, aby mohl prcek něco okoukat a pak to třeba taky zkoušet. Pro Tebe to je možná úplná samozřejmost a nic nového jsi se nedozvěděla, ale pro řadu dalších je ten článek zajímavý.
Jana
  • 
10.10.2006 12:24:28
Jsem z dvojčat a rodiče si s náma nikdy moc nehráli. Vlastně skoro vůbec, ono je fakt, že jsme si vyhrály dost samy (a rodiče to asi i tak brali), ale přesto jsme byly nadšené, když aspoň chvilinku se rodiče do našich her zapojili, ale těchto chvilek bylo pomálu.Já si právě i proto myslím, že to má možná i na mně vliv v dospělosti. S dětmi si hraji, opravdu, ale abych byla upřímná moc mě to nebaví. Hlavně jsou to šikulkové a umí se zabavit i samy. Kamarádka se zas dceří při hrách tak věnovala, že si dcera ani v 5letech neumí a ani nechce hrát sama. Tak nevím, asi všeho s mírou.
Róza
  • 
10.10.2006 12:15:10
Druhou část dělám samozřejmě taky. U té první tj. uklízení a dělání běžných věcí se do toho pustím. Jediný problém je v tom, že dcerka ještě samostatně nechodí a při lezení se nosit prádlo do pračky ap. ještě moc nedá. Dnes jsme zametaly :-))).
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 59 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.