| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč si batole neumí hrát samo?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5159 z 59 
Martina
  • 
10.10.2006 12:09:28
Také mám vyzkoušeno, že se dá skoro všechno doma dělat i s malým "pomocníkem", a i když to od nás vyžaduje trochu trpělivosti, tak to určitě stojí za to. Moje děti už sice z batolecího věku vyrostly, ale zpětně na tohle období strašně ráda vzpomínám. Byli tak strašně roztomilí a bezelstní! Škoda, že jim to nadšení z uklízení nevydrží až do školního věku :-).
10.10.2006 12:00:26
Rózo, přesně to dělám. Mám ročního prcka a snažím se, aby mi se vším pomáhal. Nosíme spolu prádlo do pračky, podává mi kolíčky, chodíme spolu stlát postele, zametáme...A jeho to baví. Jsou to věci, které udělat musím a proč je nedělat společně. Kdybych měla vše dělat, když spí, tak se uštvu. Problém mám jen s vysáváním, neb vysavače se bojí. Jinak ke hraní mě nějak zvlášť moc nepotřebuje, knížky chce prohlížet sám, jak si k němu sednu a čtu nebo něco ukazuju, tak s ní švihne a už ho nezajímá. Má rád vkládačky a rúzné zvukové hračky-piánko, u toho tancuje, navléká kroužky na tyčku, tam mu říkám barvy.
Róza
  • 
10.10.2006 11:35:59
Tak to jsem asi blbá, protože mě ten článek užitečný přijde. Já osobně se u hraní s dcerkou (13měs.) moc nezabavím a musím se k tomu nutit. Vím, že musím ale ke konci některých dnů si uvědomím, že jsem dělala všechno možné, jen toho hraní bylo pomálu. Protože hledám inspiraci, nadchlo mě společné uklízení. Asi mám málo fantazie, ale tohle mne fakt nenapadlo :-))).
  • 
10.10.2006 11:34:30
Jo, hlavně je to téměř doslova opsané z knihy Penelope Leachové "Dítě a já" (vyšla v českém překladu v roce 1994). To se to píší články do časopisů, když má někdo bohatou knihovnu...
Míša+Andulka /2,5/
  • 
10.10.2006 11:31:50
Není to přímo můj zážitek, ale ....
Byla jsem v Anglii jako au-pair a kamarádka mi vyprávěla, jak učila 2 dvouleté dítě si hrát. Hraček měla, že se přes ně člověk nemohl nikam dostat, ale nevěděla, co s nimi. Nikdo jí to neukázal. Mamá ji měla jen na to, aby ji mohla jako Barbie ukazovat kamarádkám a předvádět na ní nejnovější dětskou módu.
Já sama si s dcerou hraju od té doby, co se naučila sedět /myslím, že před tím si celkem vystačila s kousátky/. Začaly jsme s tím, že jsme chovaly medvídky. Teď už jim vaří, učí je uklízet, čte pohádky - dělá věci, které má odkoukané ode mne. Baví jí to, a většinou u toho vydrží 3/4 hodiny a někdy i déle. Tak mám čas na úklid, vaření i sebe. Samozřejmě, že jsou dny, kdy ji to nebaví doma, tak jdem ven na zahradu, kde dle svých sil "pomáha" okopávat, nosí mi zeleninu /z čehož nemá radost hlavně děda, prý nám nic nezbyde na zimu/. Hlavně se různě zabaví. Hrou se děti naučí spoustu věcí - my trénujeme /zatím teoreticky/ zapínání knoflíků.
Chce to jen trochu času a hodně trpělivosti a děti jsou spokojené.
Valkýra
10.10.2006 11:29:14
..., že batolecí období dcery bylo pro mě dosud nejobtížnější. Moc dobře jsem věděla, že ji musím zapojit do běždého provozu domácnosti, ale prostě jsem to nedokázala, při batolení se dítěte po kuchyni mi tekly nervy. Tak jsem to dělala přesně "špatně" - oddělovala jsm čas na hru a čas pro domácí práce - ty jsem dělala brzy ráno nebo přes poledne, když dcera spala. Vůbec nejvíc jsme přežily tohle období venku, dlouhými procházkami, projížďkami na kole s cyklosedačkou, s krátkými zastávkami na dětských hřištích.
Viki
  • 
10.10.2006 11:26:09
Šárko, možná ten článek není nějak informativně bohatý, ale mně to třeba pomohlo. V čem? V tom, že jsem si myslela, že moje dítě je opravdu nesamostatné a rozmazlené, když se nezabaví samo /je mu 1 1/2 roku /. Samozřejmě se mu pořád věnuji a v podstatě dělám to, co se tam píše. Jen jsem si nebyla jistá, jestli mu té pozornosti nedávám moc. Takže mně to nijak neporadilo, ale uklidnilo :-)
Kamila, dcera 2
  • 
10.10.2006 11:11:46
Mám jedno z těch dětí, které se dokáže zabavit samo. Někdy je mi až líto, že mě nepotřebuje třeba při prohlížení knížek, ale většinou toho využiju k dodělání nějaké práce. Jsem odjakživa hračička a když malá přijde vezme mě za ruku a řekne: "Mámo, háát" Jdeme si spolu hrát a za tyto chvíle, kdy mě přizve k hraní, jsem vděčná a využívám jich na plno. Úklid a vše ostatní jde v tu chvíli stranou.
Šárka( Aninka,Tomášek 2roky)
  • 
10.10.2006 11:08:12
Tak strašně neužitečný článek snad na Rodině ještě nebyl. Veškerá doporučení nejsou určena pro nikoho, snad jen pro osoby naprosto bez fantazie a vlastní invence. Všechny přece zaměstnáváme naše děti podle jejich individuálních požadavků, našich zvyklostí a momentální nálady všech zúčastněných. To je vážně článek, s prominutím, pro blbý.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5159 z 59 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.