esmeral33 |
26.6.2009 13:04:53
No jasně,že to i v lidech,mělo by se hodnotittaky za snahu a individuálně dle schopností dítěte,každé dítě je už od přírody jinak vybavené.Jsem strašně ráda,ze už jsou pázdniny.Peperchta
|
..maya.. |
25.6.2009 21:44:17
jj, to máš pravdu, my jsme šli do poradny až v březnu-syn je v 2.tř-a přesně jak píšeš, jakmile toho má hodně ke konci úkolu škrábe jako kocour, každé písmenko jinak velké, no děs..
My budeme mít na vízo dvě dvojky, z jč a mat, no a v ppp mu právě vyšlo že je v matematice nadaný, tak tu dvojku má za desetiminutovky, protže on prostě nestíhá tempo ale jinak vše umí, slovní úlohy to je jeho, násobilka v poho, ale ta rychlostto je problém. A prvouka taky malý chodící chytrolín, v telce věčně kouká na discovery atd, ví co já ne.Jinak my nemáme dysgrafii ale dysortografii. |
lipoo |
25.6.2009 13:33:48
ale papír na dysgrafii ti na začátku první třídy nikdo nedá-bohužel...a taky-nezáleží to vůbec na papíru,ale na učitelce-též bohužel..my měli v první třídě super učitelku,synek měl zvláštní úkoly-měl toho mín než ostatní,protože když toho měl míň měl to lepší napsané...měl jiné hodnocení,učitelka vysvětlila děckám,že je to jedničku "pro tomáška",aby se třeba nesrovnávali-a někdo kdo dostal dvojku,to měl třeba hezčí napsaný než Tom...prostě na něho to byl výborný výkon,tak dostal jedničku...byla supr,a do poradny jsme šli až na začátku druhé třídy-a začal boj...s papírem,ale na houby..nosil každý den domů sešity od vzorných spolužaček,asi aby si vzal mustr,a musel to co psal ve škole doma opisovat...pomalu dostal dvojku na vysvědčení i z prvouky,kterou bravurně ovládal /encyklopedie byly jeho od tří let/,ale kvůli psaní mu chtěla učitelka dát dvojku,atd,atd...takže vše je hlavně v učitelích...kdo chce,nepotřebuje ani ten papír z PPP,kdo nechce-tomu žádný papír nic neřekn
|
esmeral33 |
25.6.2009 11:37:21
Taky bych řekl,že mít papír na dysgrafií hned,bylo by nám líp.Tak ta první třída byla depresivní,Ze psaní jsme měli pakticky 4,aj brečet se mi chtělo.Peperchta
|
esmeral33 |
25.6.2009 11:36:27
Taky bych řekl,že mít papír na dysgrafií hned,bylo by nám líp.Tak ta první třída byla depresivní,Ze psaní jsme měli pakticky 4,aj brečet se mi chtělo.Peperchta
|
..maya.. |
24.6.2009 21:19:13
Přesně tak, já jsem si návštěvu ppp u staršího syna vyloženě vydupala, paní učitelce vůbec nebylo divné že má stále z diktátu a desetiminutovek pětky ačkoli jinak má samé jedničky...no a podle ppp má syn add-poruchu pozornosti bez hyperaktivity a dysortografii, škoda ale že se to řešilo takhle pozdě, protože mu to tento školní rok nepomohlo a tak musel pracovat stejně jako ostatní.
|
esmeral33 |
24.6.2009 9:51:00
Ahoj,v rámci druhého ročníku se řeší spu,určitě bych být tebou šla spíš,radši jedno zbytečné vyšetření nežli něco dohánět později.Dokonce si můžeš vybrat poradnu,kterou chceš.Peperchta
|
..maya.. |
24.6.2009 7:46:19
ahojky, náš malý měl 5let ve čtvrtek, má adhd-hyperkynetickou poruchu-tj porucha pozornosti. Stejně jako píšeš ty, nevydrží delší dobu v klidu, když nechce tak s ním nic nehne, stejně jako ty kamufluju protože jinak to ani nejde, i když je fakt že je to lepší, začíná být hodný a respektuje i učitelky ve školce, s tím jsme teda měli problém.
Já myslím že když kontaktuješ PPP u vás ve městě tak se nic nestane, přesně jak píše lippo budete tam stejně muset kvůli odkladu-my taky budeme žádat-tam ho pracovník provede lehkými testy na základě nich ti poví jak na tom je. My dále navštěvujeme psycholožku, psychiatra-tam jsme byli jen jednou a kontrolu máme až za rok, původně jsme tam šli kvůli podezření na PAS-autismus, naštěstí se nám nepotvrdil.A taky chodíme k neuroložce a logopedce. Léky nebereme žádné. |
lipoo |
23.6.2009 23:24:09
do PPP se můžeš objednat i sama...já myslím,že za hysterickou nebudeš,stejně to bude synek potřebovat k odkladu..teda doufám,že mu ho budeš dávat a že bude příští rok předškolák
|
23.6.2009 20:41:45
Děkuji za pomoc. Chci se jen zeptat, zda mám nejdřív se synem dojít do PPP, zda musím mít nějaké doporučení nebo zda se mohu objednat sama. Pracuji ve školství a vím, že do poradny jsme většinu problémových dětí posílali až ve druhé třídě. Nechali jsme jim prostor pro vypořádání se se školou. Některé děti se v průběhu první třídy srovnaly a dohnaly ostatní. Nechci vypadat jako hysterická matka. Co obnáší vaše vyšetření. Nic o něm podrobně nevím. Máte nějaké stránky. Díky
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.