| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Lehké mozkové dysfunkce (1. část)

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6168 z 68 
  • 
25.3.2003 15:33:33
Dobrý den,
můj syn je od cca 1roku silně hyperaktivní.Do roka jsem prakticky o něm nevěděla.Narodil se jako mé 2.dítě,těhotenství bylo náročné,neb mezi ním a jeho sestrou je rozdíl jen 13měs.a dcerka byla velice vitální,nespavá a nejedlá..Když jsem otěhotněla,byly jí teprve 4měsíce a až do pozdního těhot.jsem vlastně pořádně nevěděla,zda-li se mám na další miminko těšit nebo to brát jako zkoušku osudu(početí bylo i přes tabl.antikoncepci).Mateřské pudy však nakonec zvítězily..Syn až do roka byl mimořádně hodné dítě,najedl se-spal..Zpočátku mi to vyhovovalo,ale později jsem se snažila prolomit tu jakousi pomyslnou bariéru,kterou se obklopil.Zdálo se mi,že snad tím spaním utíká před světem,před reálným žitím.Po roce nastal zlom.Aktivita na Entou,stále v pohybu.Nyní je mu téměř 6let,je chytrý,ale vznětlivý,hůře artikuluje,nevydrží v klidu(i na gauči"sedí"snad hlavou dole).Ze článku usuzuji na LMD,snad ve všech bodech jsem svého syna našla.Nerada bych,aby měl ve škole problémy kvůli chování,uvažovala jsem o psycholožce,jenže nerada bych,aby poté se na syna dívali jako na někoho špatného,nepovedeného..prostě aby to na něm nezůstalo jako nálepka.Syn je velmi citlivý,ikdyž tuto svou stránku okolí ukazuje jen velmi zřídkakdy a nerad.Žijeme v Chrudimi.Jaký zvolit v tuto chvíli postup,aby byl co nejšetrnější a přitom nejúčinnější??Prosím,poraďte!! Děkuji.
Majka, 6letá dcera a 2letý syn
  • 
20.7.2001 21:51:10
Mám 6letou dceru - enuretičku a terpve nyní zjišťuji, že to má zřejmě souvislot s LMD. Ona mi tak nyikdy nepřipadala, protože jsem LMD měla vždy spojen motorický neklid, hyperaktvitu, následně dyslexii či dysgrafii. Jelikož ji enruéza trápí, hlvaně v souvislosti s nástupem do školy (září 2001), prosím o radu, zda ji mám nechat vyšetři na možnou přítomnost LMD - a na jakém pracovišti. Děkuji.
  • 
7.6.2001 14:59:28
touto cestou by som Vas poprosila o radu ohladne vhodnosti EEG -biofeedback pre dceru, ktorej bola zistena LMD spojena s hyperaktivitou
Eva,2 děti
  • 
21.1.2001 9:43:33
Kéž by všichni učitelé četli vaše články o LMD.Jsem zoufalá.I když chodí moje dítě do zvláštní školy, učitelka odmítá vzít projevy LMD na vědomí a dělá nám ze života peklo.
  • 
6.3.2000 7:07:25
K dotazům, které jsem dostal mailem:
Soubor je v této podobě opravdu moc velký.
Tištěnou podobu vydal Feedback Institut
(1. vyd. 1999, 2. vyd. 2000)

Získáte ji na adrese:
Feedback Institut
zdravotnické zařízení (EEG Biofeedback, psychologie, neurologie)
Poliklinika VFN Klimentská
Lannova 2
110 00 Praha 1

Tel 02 2480 2374, 2480 2316
(od 13.3.2000)
E-mail eegbiofeedback@highland.cz
Internet www.eeg-bfb-i.cz

za 20 Kč, při koupi více kusů se slevami.
  • 
5.3.2000 7:24:05
Rehabilitace musí být přiměřená věku.

1. Podle všech zkušeností, Vojta je nejlepší.
Možno doplnit příbuznými metodami - kromě náročných cvičení masáže, hlazení, všechno co přispívá k aktivaci senzoriky a motoriky.

2. Hojná výživa nervové soustavy - vitaminy (zejména B6), minerály (magnesium ad.), nootropika (Piracetam ve velkých dávkách, Tanakan).

3. Kognitivní stimulace - věku přiměřená, soustavná, hojná.
Takovou kognitivní stimulací se širokým záběrem je zejména EEG biofeedback trénink - tady hodně záleží na věku a stavu. Možný tehdy, když dítě aspoň na 10 vteřin udrží pozornost (za povzbuzování mámy, na klíně). Nejmladší dítě, se kterým jsem měl sezení, mělo 18 měsíců a spolupracovalo. Vůbec nejmladší, o kterém jsem četl na internetu, měl 5,5 měsíce, což si sám neumím představit.

EEG kontroly jsou potřebné - sledovat vývoj zrání CNS.

Držím palce,
Tyl
  • 
3.3.2000 21:26:35
Napadá mě, že byste se mohla obrátit na Mgr. Janu Hašplovou, anebo si koupit její knihu o masážích, která vyšla v Portálu a je na obrázku na hlavní straně Rodiny. Dánské lektorky, které u nás tuto metodu vyučovaly, měly i videonahrávky s postupem léčby dětí s těžkými poruchami hybnosti a somatickými onemocněními, jejichž stav se viditelně postupně upravoval, o tyto děti pečovaly samozřejmě ve spolupráci s lékaři.
  • 
3.3.2000 0:39:30
Mám osmiměsíčního syna, který se narodil v 31.týdnu těhotenství.
Rodili jsme přirozenou cestou a při těžkém porodu došlo u syna ke krvácení do mozku s následným otokem. Naše diagnoza nyní zní: psychomotorická retardace.
Cvičíme dle Vojtovi metody.
Ráda bych se zeptala na poslední bod úvodu Vaší příručky, a to na poruchy koordinace a motoriky.
Zajímají mne veškeré dostupné informace včetně jiných metod nápravy.
Děkuji Vám za čas strávený nad tímto dotazem a prosím Vás o brzkou odpověď.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6168 z 68 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.