| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Počítače ohrožují vzdělanost našich dětí?!

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 155 [Dalších 85 >>]
Petru
  • 
6.12.2006 23:55:44
Vy jste asi napřed, koukněte, kde se dnes integrály učí. souhlasím, že místo nich se bude učit Excel, ale to je asi až na středních školách a řekla bych že některých.
asi to nevíte, ale na základce už se běžně neučí ani kvadratické rovnice, jen někde pro zajímavost. Víte co to je? já už to zapoměla, ale integrál je moc hezký
6.12.2006 23:53:47
No já nevím, Petru, ale moje třiapůlleté a šestileté dítě na internet sice chodí, ale rozhodně nechodí nikam chatovat. Už proto, že mladší nečte vůbec a starší sice už číst umí, ale zatím jenom Čtyřlístky a nápisy na ulici, jakýkoli větší shluk písmenek zatím odmítá ;o) Na počítač se chodí tehdy, když to dovolím a navíc mám děti pod dohledem. Pokud by do budoucna byly nějaké problémy s nadměrným využíváním domácího počítače, tak počítač se dá zaheslovat, stejně tak se dá omezit nebo znemožnit přístup na net. Zneužívání dětí v chatech je problém, ale nemyslím, že když se před dítětem budu tvářit, jako že internet a chat neexistuje, že mi na to skočí :o/ Jsem spíš pro poučení, až to bude aktuální, obávám se, že nepoučené dítě by bylo ve větším nebezpečí, tím spíš, když by přes zákaz chodilo chatovat potají z cizích počítačů (ve škole, u kamarádů...).

Jinak já si nemyslím, že by dítě MUSELO už jako malé chodit na internet. Na druhou stranu na netu se dá najít spousta zajímavých věcí a my si třeba každou chvíli googlujeme nějaké obrázky jevů nebo zvířat, o kterých si nejsem jista, jestli je holka z mého popisu pochopí (gejzír - tajfun - sopka). Jinak hledání zvířat má holka obzvlášť ráda, občas se nám podaří vygooglit i něco "super" (jako třeba jsme jednou narazily na kvákání různých žab :o) nebo jak had pojídá vajíčko...). Hlavně ale děcka chodí na anglické stránky pro děti, což velmi oceňuju, protože já anglicky umím - neumím :o/ takže jsem ráda, že ji poslouchají v originále a já se s nimi nemusím učit, neb bych jim svojí výslovností zbytečně motala hlavu.
Petru
  • 
6.12.2006 23:43:17
musím souhlasit z Kiri. Dnes je jiná doba, než když bylo 10 nám, já taky pořád četla pod peřinou i místo učení. Ale dnes se na děti valí mnohem víc info. tak jejich čas na čtení, případně na postavičku s krkem může přijít trochu později, ale když je někdo inteligentnější než jiný, tak třeba rychleji zvládne i PC. ALe že umí dítě ve 3 letech obkreslit Miki Mause ještě neznamená, že z něj bude akademický malíř. Zkuste se zeptat zkušených učitelů v lidovkách, jak talentované k nim někdy přijdou v 15 letech děti a chtěji připravit na talentovky. Občas nemají rodiče soudnost.
to víte, že i já mám ty nejchytřejší děti na světě, které umí nádherně zpívat (pro mé uši), ale abych je poslala do superstar apod. tak to by mi hanba musela nafackovat.
  • 
6.12.2006 23:33:38
Nelie, no vidíš a o tom tu vedu debatu. O míře a způsobu využití.
Pátek
  • 
6.12.2006 23:21:49
a já nesouhlasím. Chci vidět, jak vám matematika nebude nic říkat, až vám vemou zlatou platební kartu. Jo a kde budou základy matiky až budete před pokladnou přepočítávat poslední koruny na rohlík a pivo.
Uvažujte od základů. Já taky vzorečky neznám, ale pak mám problém, když zapomenu nějakou základní věc, která se vztahuje na běžný život. když třeba potřebuju spočítat kolik kachliček potřebuji na několik stěn v koupelně. to fu matiku potřebuju a neříkejte, že vy máte na všechno lidí????
je jasné, že půlroční zpoždění se dá dohnat, ale kdy??? za ten půl rok už se musím učit něco jiného a také díky tomu, že mám počítač, který mí dává tu možnost poznat množství dalších věcí.
Petru
  • 
6.12.2006 23:11:52
já teda nesouhlasím, je to něco nového a děti by měly umět o něco míň než rodiče. přinejmenším do určitého věku.
dámy, které tak hájíte své 3-leté děti, vy jistě umíte na PC velmi dobře. Ale čtete taky zpravodajství?????
Slyšely jste o zneužívání dětí na chatu a nejen tam. Já se docela bojím, že když budou děti chytřejší než já, že budu mít problém je před tím ochránit. Samozřejmě nechci, aby se to nenaučily, ale na něco je zbytečně brzy. to že já se něco naučila sama, ještě snad neznamená, že to bylo o tolik jednodušší než kdyby mi to rodiče vysvětlili. ale stejně by bylo nepřirozené, kdyby to rodiče uměli dřív, když se to neměli proč učit. když byly děti před pár lety malé a učily se na PC, kolik lidí u nás mělo internet a kolik chatovacích místností navštěvovali pedofilové a pod.
Zamyslete se, prosím, a pak odsuzujte lidi, co dětem počítač nepořizují nebo na něm neumí.
Petru
  • 
6.12.2006 22:59:40
Jano s dvěma dětmi, i mě to tak trochu znělo, i když jste zřejmě jen dobře Počítačově zdatná. ALe není to tak dlouho, co tady Jarda psal podobně a mám dojem, že i vy jste ho kamenovala. Jestli se pletu, tak mě to mrzí.

ALe víc mě mrzí, že tu Jarda "není". Stejně už ho asi nepřivolám, protože se toho bojím, že mně pak budete nenávidět, i když byste mi (někdy a některé) mohly být tzv. ukradené. Ale já mám ráda různé názory, ať je to od lékaře a člověka s rozhledem nebo od člověka technicky vzdělaného nebo hudebně. Ono to tak vypadá často, když člověk něčemu rozumí a my ho dokážem vidět jen z té jedné stránky.
Petru
  • 
6.12.2006 22:54:12
Janavo, opravdu záleží na tom.... a hodně..
Přeji vám, abyste našla dobrou školu pro vašeho předškoláka. Kdyby musel mezi nechápavé učitele, tak se z toho brzo osypete. U nás stačí mírně nadprůměrně nadaný kluk, který se ve škole nudí a je to tady. Máme skvělou paní učitelku, ale vzhledem k jejímu věku a počtu dětí ve škole a také tomu, že se věnuje hodně i mimoškolní činnosti pro děti, nějak zapoměla na jedno ze základních pravidel, že chytré děti potřebují práci navíc. Přeji vám, aby to vaše učitelka věděla. Nebo máte vyhlídlou specializovanou školu?
6.12.2006 22:45:16
Jo, tak to my taky, ono nám nic jiného taky nezbude. :o)
Ale kdyby to šlo jen naučit neustálým procvičováním, to by v tom pravopisu mělo více lidí jasno (což nemá), ne? Já některé věci neovládám spolehlivě dodnes (např. velká malá písmena), připadá mi těch výjimek tolik, že se fakt jen řídím citem. A samozřejmě občas udělám chybu. Se synem se pravidla (poučky) o pravopisu učím vlastně teoreticky až teď. Psalo se mi bez nich taky dobře, ale zjevně to někdo potřebuje (např. můj syn). Jen si neumím představit, že když bude chtít napsat nějakou větu, bude si muset vyjmenovávat vyjm. slova a tvrdé-měkké hlásky (kvůli I,Y), říkat slova v jiném tvaru (kvůli párových souhlásek), nebo zjišťovat vzor podle něhož se slovo skloňuje... To přece není reálné.
Milada.
6.12.2006 22:25:39
Tim jsem reagovala na Dagmarjanu, konkretne na tohle:Já v 10-ti letech jsem v pravopisu už měla poměrně jasno. Rodiče mě to neučili, neboť to sami dost dobře neovládali. myslím, že tohle je prostě v člověku, jakýsi jazykový cit. Ten se nedá naučit, ani vycvičit.

Ja si tedy myslim, ze je nutne s ditetem pravopis cvicit do umoru :-DDDD
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 155 [Dalších 85 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.