| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Počítače ohrožují vzdělanost našich dětí?!

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 155 [Dalších 65 >>]
Dana,dcera18.měs.
  • 
6.12.2006 13:19:19
Nevím proč by se to mělo obrátit proti mě.Takto na mě její článek zapůsobil,tak jsem napsala svůj názor.Uražlivost v tom neni a závist už vůbec ne.Jaká,probůh?!To že umí na PC?!Dnes na něm umí spousta lidí.A nemusí te mne opravovat u slova "geniove".Jestli jste si někdy nevšimla,tak tady dělá hodně lidí chyby ve slovek.Nebo je snad opravujete všechny???!!! :-/
6.12.2006 11:51:22
Mezi umím něco napsat v počítači a efektivně ovládám textový editor je dost rozdíl.
Kiri, jistě, to já nepopírám. Jenom jsem přesvědčená, že pokud POTŘEBUJU (mám motivaci) něco ovládat, nepotřebuju k tomu roky pracovat s počítačem, ale dá se to naučit i bez předchozích zkušeností.
petru
6.12.2006 11:33:49
pánové, řekla bych, že máte každý kus pravdy. Asi záleží na tom, aby to bylo v rovnováze. Někdy si holky hraje sama, někdy spolu, na kouzelnou školku se může dívat sama, tam je aspoň jeden dospelý vypravěč a jedna kouzelná postavička z pohádky, ale k večeru se radši díváme spolu. I pro mne je to přínos, můžu zjisti, čím se mládež zabývá, ale mám málo času, tak se s manželem střídáme, třeba i u Horákových a v pátek jsme za inteligenty, koukáme na ČT 2 na přírodu ale někdy taky na Herryho Pottera.
Já jsem pro určitou rovnováhu a VY?????
  • 
6.12.2006 11:25:10
... a mimochodem, právě při přechodu z MS DOS na Windows jsem pochopila, že se až na tu grafiku nemění vůbec nic, že je všechno úplně stejné, jen přikryté hezčím kabátkem a pohodlnější.
dulca
  • 
6.12.2006 11:16:51
Myslis ze je dulezite umet nainstalovat OS či přetaktovat procesor ? Kolikrat v zivote to potrebujes, nepracujes-li jako IT ? Ve vetsine firem ti v tom stejne brani ruzna bezpecnosti opatreni.. a doma, vetsina lidi potom co v praci u pocitace prosedela 8 a vice hodin na to naladu nema, nejsou - li z oboru....a kdyz si jednou za x - let opatrim novy pocitac tak tam vetsinou zakladni OS je a navic vetsina je jich stavena tak, aby si je nainstaloval i laik....a specialnosti stejne musi delat clovek, ktery se v tom denne hrabe, protoze ten vyvoj jde strasne rychle dopredu a to co je pouzitelne dneska, zitra uz neni...
Levandule
  • 
6.12.2006 11:04:06
Doufám, že Vás Jano neotrávily potrefené husy, které nejvíc kejhají! Chápu o čem mluvíte. Právě minulý týden vyšlo najevo, jak se mi vyplatilo, že jsem zkušenější v používání počítačových programů než moje kolegině. A půjdu ještě dál. Potom totiž nebudu muset skončit u běžné práce, ale budou si mě držet právě pro ty další schopnosti. Je totiž levnější zaplatit mě a kromě běžné práce mi zadávat i úkoly, které ušetří pracovní síly a případně subdodavatele, kteří jsou opravdu drazí.
  • 
6.12.2006 10:55:59
Pozor Bobe na paušalizování. Mám-li se podívat na naši školu. Jistěže tu najdu studenty, kteří jsou vynikající počítačích. Prostě brilantní, tedy zpravidla jen v jednom směru. Kolik ... jeden dva. Pak je jich tu pár, co umí počítač ovládat docela slušně. Pár ... řekněme deset dvacet. A ostatní pro ostatní většinu jsou počítače taková ta šedivá věc, co mě pustí na internet nebo si tam zahraju hru.

Ve skutečnosti využívání počítačů zas tak úroveň studentů nezvedá.
  • 
6.12.2006 10:45:15
NO, před léty dvaceti. To asi tak bude. I ten typ počítače souhlasí. Prastará IQ151, pak ZX81 a ZX Spektrum a pak vrchol dokonalosti Amiga a Commodor64. Mezi tím PMD85 a další třeba Consuly. Byly to doby. :-) ... nostalgická slza :-)

Chtěla jsem tím říci, že mnoha lidem stačí ke štěstí základy práce s počítačem. A já nejsem proti. Ale ke každému A je i B. Mezi umím něco napsat v počítači a efektivně ovládám textový editor je dost rozdíl.
6.12.2006 10:28:44
Lukáši,
z tvého popisu odhaduji, že jsi taky dobrý táta.

Přemýšlíš o vzdělávání a výchově svých dětí, a to je dobře.
6.12.2006 10:26:17
Lukáši,
to je jasné - myslíš, že existují děti, které POUZE sedí před televizí? To asi ne. Ale dítě, které si pouze povídá s rodiči, by taky o něco přicházelo.

Ale jak je to s těmi knihami? O kolik víc té nezbytné "sociální interakce" zprostředkují dětem knihy, resp. čtení jako takové?
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 155 [Dalších 65 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.