| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krkavčí matka za mřížemi - příběh nekončí

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 161 [Dalších 61 >>]
Jana
  • 
10.1.2007 16:56:12
Petru - určitě se všechno musí přizpůsobit daným podmínkám a prostředí. V Asii jsem byla několikrát a i ta jejich víra je kolikrát jen "zástěrka". Na dotaz pár lidí, zda věří v Buddhu mu odpověděli, že ne, že věří v nebe nad hlavou a slunce a blablabla.. Pak jsem nedopatřením ukázala prstem na Buddhovu sochu a málem mě ti samí lidé ukamenovali : oh buddha, buddha, to nesmíš. NEjsem věřící, nesnáším fanatismus, žádné náboženství ani směr jsem nestudovala a upřímně řečeno si i trochu myslím, že kolikrát se do víry utíkají svým způsobem zbabělí lidé. Pomodlím se - ono to pomůže,On to někdo vyřeší. Známý arab tady jedl vepřové a kouřil a nevím co ještě, ale je hrdý muslim, pak dodrží ramadán a veškeré hříchy jsou odpuštěny.
Názor na Krista máš zajímavý ;-).
Lavanda
10.1.2007 16:27:23
Teda Petru, to jsou dost odvážná prohlášení o Kristovi.
10.1.2007 15:54:21
Dcera jako batole mívala takové záchvaty, že se dusila až do té míry, že následkem nedostatku kyslíku upadla do mdlob. Musím říct, že ještě teď mě jímá hrůza a vidím její vyděšený výraz v očích a modré rty - bylo to hrozné. Při vyšetřeních nebylo nic zjištěno, ale radili mi, že v okamžiku, kdy se dostává do záchvatu, způsobit jí nějaký šok - ne sprchování ledovou vodou, ale velmi účinné bylo chrstnout vodu do obličeje. Sprchování ledovou vodou je myslím týrání, pokud to není dobrovolné v rámci otužování /ale to až u větších dětí/. Omylem omýt dítě vařící vodou - je totální blbost. Myslím že stejně jako každá matka už od malička učím děti, že teplota vody se míchá mimo tělo, aby nedošlo k opaření.

Pořád se někde dočítám o strašných zraněních nebo smrti týraných dětí. Kde jsou úřady? A kde jsou sousedi? Copak jsme všichni slepí?
Ale asi je to tím, že každý vnímá pláč dětí tak, že se vzteká a vlastně si ani neuvědomíme, že pláč dítěte od sousedů není vztekání, ale od bolesti a zoufalství. Takže, začněme od sebe a neberme pláč dítěte jako něco naprosto normálního, ale všímejme si.
Petru
  • 
10.1.2007 15:32:17
Jano, netuším přesně o co Líze šlo, ale včera jsem poslouchala pořad o hinduismu a tuším, že ještě budhismus jsou dvě z mála náboženství, co neberou druhým jejich jinou víru. Ale proto to nepíši. Mám dojem, že když se někdo moc vrhne do východních náboženství a neupraví si je pro život u nás, že je pak ostatním protivný svým fanatismem, ale to je asi u všech věcí, které se berou až fanaticky. Ono tuším včera šel dokument o smrti Krista a já i manžel jsme se shodli na tom, že to byl jen pěkný provokatér. Já ještě dodávám, že asi taky trpěl maniodepresivní psychozou nebo jen depresemi a měl prostě smůlu, že v té době ještě nebyly takové léky jako dnes.
Ale to určitě nebude Tvůj případ, ono od PC se dobře hodnotí situace druhých, jen podle několika vět, co tady někdo napíše. Přeji hodně štěstí při zařizovanání bydlení. Já se stěhovala už skoro před 2 roky a baví mě zařizování teprve asi pár měsíců, obyvák jsem za tu dobu stěhovala už 3x, jen to lehké. Zásadní změny zatím nedělám.
aprilka
10.1.2007 15:23:52
Sopťo, a když při těch kontrolách v rodině zjistí, že to nefunguje a dítě tam být nemůže, tak ho zas vezmou a dají do jiné, a pak třeba do další.... To mi nepřipadá jako nejlepší nápad. Jinak samozřejmě vím, že se někde stala chyba a odneslo ji dítko :-(
Amála
  • 
10.1.2007 15:14:00
Je to moc smutné. Té paní bych opravdu přála podobné zacházení, jako mělo její děťátko. Také pochybení úřadů je podstatné. Sama mám dvě dětičky adoptované a vím, co to vše obnáší a opravdu se nepovažuji za náhradního rodiče. Před lety jsem si přivezla postupně dva uzlíčky, a přesto že posudky všech úřadů byly kladné, tak kontroly soc. pracovníc trvaly celkem dlouho. Docela by mě zajímalo proč rodiče kteří se rozhodnou pro adopci podstupují takové peklo a "mamky biologické" ne. Z mého pokledu je to opravdu nespravedlnost.
Jana
  • 
10.1.2007 15:04:11
Lízo, já v depresi fakt nejsem a můžeš si myslet, že jsem a jen si to nepřipouštím. Byla to zřejmě špatná formulace. Jen prostě kolikrát řeším úplně jiné věci než někdo jiný a zabývám se otázkama, které málokdo chápe. Jsem šťastná, že mám dítě, máme různě aktivity, mám skvělého muže, baví mě zařizování nového bytu a fakt jsem život nezabalila. Nečekám doma a nepřejídám se, ani se neutápím v alkoholu a nečekám až TO přijde. Možná mám takový pohled na svět i díky tomu, co už mě v životě potkalo a nebylo toho málo a nebylo to veselé. A díky tomu všemu pomáhám aspoň tak, že máme psa z útulku a uvažujeme na adopci, abysme zpříjemnili život někomu, kdo ke své situaci přišel jak slepý k houslím.
A návrh na zabývání se východní filozofií je dobrý :-). Na něco se vrhnu.
10.1.2007 14:43:56
Jo, mám, taky mi to přijde drsný, ale když se malý vztekal, manžel tuhle metodu chtěl praktikovat. Domluvili jsme se na kompromisu, že dítěti umyl obličej studenou vodou:) To mi přišlo zvládatelný a malý se fakt uklidnil. Naštěstí tohle období netrvalo dlouho. Nevím, metody jak uklidnit dítě obecně nemám ráda, já ho radši nechám, ať se vyřve, však ono ho to přejde. Ale chápu, že jsou lidi s jinou konstitucí jak fyzickou tak psychickou (ta fyzická má tuším co do činění s ušním bubínkem, prostě jsou lidi, kteří mají ty uši citlivější než já), kteří prostě to ječící dítě tak dlouho nevydrží a radši ho chtějí zklidnit:) Sprchování studenou vodou mi přijde dost drsné, ale v rámci vzájemného přežití musí něco skousnout jak rodiče, tak děti:) Myslím tím samozřejmě takové ty běžné metody jako studená voda nebo pár na zadek, ne tomu dítěti ublížit!!!
Elfinka
10.1.2007 13:47:03
Naprosto souhlasím. Ať vypadám jako hyena - ale u takovéhoto násilí, prokázaného a proti dítěti, jsem pro oko za oko. To samé, co udělala svému dítěti, bych přála prožít té matce: strach, bolest, utrpení. Všechno.
Zuzana + 23 měs. kluk
  • 
10.1.2007 13:17:06
Cože, dceru??? Páááááááááni, to jde??? Ženský jsou fakt potvory....
Pro trest smrti rozhodně nejsem - jen ať sedí až zčerná a hlavně ať ji sterilizují.... Že je to za naše prachy mně nevadí, ale dobře by bylo, kdyby poznala taky nějaké to mučeníčko.... Z.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 161 [Dalších 61 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.