| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krkavčí matka za mřížemi - příběh nekončí

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 161 [Dalších 51 >>]
10.1.2007 12:49:22
Nemyslím, že by bylo užitečnější pustit se do diskuze, spíš mi forma sdělení přišla tvrdá. Pokud by ale měla pomoci... Ze své vlastní zkušenosti vím, že pokud mám nějaký problém a někdo na mne jde tvrdě, tak se v tom začnu pitvat, neberu to, že to myslel vlastně v dobrém, spíše naopak... Takže jsem zareagovala jako potrefená husa.
Líza
10.1.2007 12:00:36
Ne? Myslíš, že užitečnější by bylo pustit se se zjevně depresivním člověkem do rozpravy na téma, jestli skutečně je celý svět černý a život je jen čekáním na smrt?
Pravděpodobně si sama neuvědomuje, že je v depresi. Je-li v ní ale, a už došla k takovému pohledu na svět a život, pak je léčba nutná, a rychle.
Hezčí by ti zřejmě připadalo, kdybych držela hubu a dotyčné by se nikdo nezmínil, že asi něco není v pořádku a že s tím asi může něco dělat. Možná formálně hezčí ano. Nijak by jí to ale nepomohlo. To, co jsem jí napsala, možná přejde, nebo se nad tím možná zamyslí. Nehezké mi připadá, hezky se tvářit, jako že je vše v pořádku, a nechat přitom druhého, ať se utopí, aniž by věděl, že je ve vodě a neumí plavat.
Jarma (dvě děti)
  • 
10.1.2007 11:04:58
Nemusí to být tak bezútěšné, jak to vidíš. Navrhla bych Ti seznámit se s východními filosofickými směry, kde je otázka života a smrti rozebírána a pobyt na tomto světě je dán do dalších souvislostí.
Milada.
10.1.2007 11:03:21
No jo vlastne..kdepak mame toho tajemneho Honzu alias Radima Uchace, asistenta byvaleho poslance Karase, ktery nam na Rodinu kdysi napsal toto: http://www.rodina.cz/scripts/detail.asp?id=4470

Jestlipak se angazuje ted? Napiste treba primo jemu:-DD
10.1.2007 10:49:00
Terezo, a což takto? Samozřejmě ověřit fakta - A poslat nejlépe poslancům KDU-ČSL...
Vážený pane poslanče,
jsme znepokojeni zprávami, které přináší nové případy týrání dětí vinou nesvědomitosti, nezájmu či nekompetentnosti příslušných sociálních pracovníků. Nechápeme jak je možné, že jedněm rodičům je odebráno dítě pouze na základě „nevhodně“ zvoleného jména či bytových problémů, jiným rodičům je naopak vráceno dítě prokazatelně týrané. Tragický konec jednoho takového případu byl nedávno zveřejněn v médiích.
Ptáme se proto – je to nutné? Opravdu neexistuje účinná prevence, ochrana, opravdu je právo biologického rodiče nad právem dítěte? Na jednu stranu se odpůrci potratů a antikoncepce ohánění „právem dítěte i nenarozeného“, na druhé straně jsou hrubě porušována práva dětí narozených – které vnímají, cítí - a umírají za krutých bolestí.
Úřady hází klacky pod nohy zařízením jako je např. Klokánek. Proč? Že se snaží zavést jiné, méně konzervativní metody „ústavní“ péče? Že je to pro děti prospěšnější než „zaběhnutá“ praxe? Kde je potom ono proklamované „právo dětí“? Jsou hnutí, která ho mají plná ústa, hlavně, pokud jde o děti nenarozené, ale jakmile jde o praxi, skutek utek.
Šárka
  • 
10.1.2007 10:41:56
Tato "matka" je z Chrástu u Plzně.
Stejně tak tam odtud pochází (nebo tam ještě bydlí) milá paní soudkyně Šašková......tak možná proto dostala dceru zpět.....
10.1.2007 10:32:47
Budilko, to nepopírám. Nebo jen všechno vidí strašně pesimisticky a černě... Byla to ode mne taková spontánní reakce...
Na každý pád téma je dost otřesné. Myslím, že případ této holčičky není první, že už se to stalo, že dítě bylo vráceno do rodiny, kde ho nakonec utýrali. Mám dojem, že to byla asi pětiletá holčička a její smrt byla dost otřesná - měl v tom prsty její otčím. V tomto případě nechápu matky, které vidí jak jejich druh týrá děti a klidně s ním žijí dál. Vím, že není snadné sebrat svých pět švestek a od tyrana odejít. Někdy si říkám, že v duchu jsem hrdina a říkám si, že bych nikdy nedopustila, aby chlap ubližoval mému dítěti, ale na druhou stranu - ruku na srdce, jak bych se chovala, kdyby opravdu tato situace nastala?
Apolena.
10.1.2007 10:30:29
Míšo,
mě to nepohoršuje, mně to je líto. Protože si myslím, že to je zbytečné.
10.1.2007 9:55:01
Nenazvala bych to v pravém slova smyslu trestem,ale opatřením do budoucna.
10.1.2007 9:53:25
Trest smrti? Proč? Míšo,třeba proto,aby se takové matce nemohlo narodit už nikdy dítě,které by mohla týrat!
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 161 [Dalších 51 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.