| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krkavčí matka za mřížemi - příběh nekončí

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 161 [Dalších 121 >>]
  • 
15.1.2007 14:21:14
Ahoj holky, co reagujete na tento vstup. Přestaňme se jen pořád vyzývat co dělat a hurá do toho. Napište text, který by se dal uveřejnit jako článek. Máme u nás mateřské centrum, které je členem celé sítě mc. Síť vydává takový malý časáček, který ale distribuuje do všech mc a má dostatečné kontakty - jedna matka, co je v celorepublikovém vedení je třeba asistentka senátora. Mohly by se třeba matky vyzvat ať podepíšíé něco jako petici a pak by se to mohlo zkusit protlačit na adekvátní místa. pište na mczirafa@seznam.cz Dík, těším se na spolupráci a těším , že se něco hne. tento případ byl opravdu otřesný a ukazuje, že náš systém je opravdu ne moc schopný.
15.1.2007 12:49:02
Zuzano, sdílím tvoji hrůzu z podobných zpráv, ale nemyslím si, že se situace zhoršila oproti minulosti. Za totality podobné zprávy nebyly nikterak medializovány, neodpovídaly radostnému budování socialismu. Zmińuješ organizovanější státní dozor nad matkami. No já jsem v 80. letech byla devatenáctiletou matkou a je pravda, že sestra šmejdilka mě dokonce jednou donutila vzbudit mimino, abych demonstrovala, že není opruzené, nehledě k tomu, že pečlivými inventurami šuplíků byla celkem v obraze, jaký nosím spoďáry, ale tím to tak začínalo a končilo. Byla-li bych ze zoufalství či odpudivé podstaty syna týrala, těžko by to poznala.
Také si myslím, že kdysi se daleko více tolerovalo neurvalé a hysterické zacházení s dítětem na veřejnosti. Dnes mám dojem, že se děti stávají v daleko větší míře našimi partnery, více se s nimi počítá, matky nežijí tak izolovaně.

Všechny jsme se tady shodly, jaká je ta ženská zrůda, dokonce se v teoretické rovině spolčujeme na obranu týraných dětí.
Napadlo mě, jestli bychom jako první vlaštovku, neměli zkontrolovat tu taky matku, co nedávno nechala dítě 2 dny samotné v bytě. Ten šot vysílala Nova s dovětkem, že jí dítě možná bude odebráno. Nevíte jak to dopadlo? Neřve zase nědke samo, pos...né a hladové?
Vyzývám vás(nás) ke KONKRÉRTNÍMU činu.
Zuzana, 2 vnoučata
  • 
15.1.2007 10:02:57
Ano,zabít málo.....Když jsem byla mladá, fungoval ještě trest smrti.To je ale pro takovou "matku" málo!!! Pokud si přečtu takový článek nebo to vidím v TV, je mi hrozně smutno. Vidím na svých vnoučatech, jak strašně lpí na svých rodičích - hlavně v útlém věku na matce. A je mi strašně líto těch dětí, které rodiče zanedbávají, nebo dokonce jim ubližují. Vždyť ten malý tvoreček se upíná právě a jen k té mámě, ta ho má chránit před celým nepřívětivým světem, dokud nebude mít síly samo se bránit!Myslím, že v těchto případech naprosto selhává společnost, sociální pracovnice atd. Když jsem já měla malé děti, samozřejmě také docházelo k takovým případům, ale řekla bych,že ne v takové míře jako dnes, že byla mnohem větší kontrola! Tím samozřejmě neschvaluji komunistický systém, moc mě mrzí, že revoluce nepřišla dřív. Ale jednu věc nelze upřít: když se narodily moje děti, během pár dní k nám do bytu přišla zdravotní sestra,zkontrolovala dítě atd. A povinně jsem chodila každé dva týdny do poradny, kde kontrolovali, jak dítě prospívá - a pokud by dítě bylo týrané, samozřejmě by si toho všimli!! Každé dítě bylo registrované, z porodnice posílali hlášení na příslušné středisko dle místa bydliště.A to mně připadá správné. Dnes mají lidé zkreslené představy o demokracii, bohužel si leckdo myslí, že si může dělat naprosto co chce. A to i v otázce vlastních dětí, jako by dítě bylo jejich majetek. Když se dozvím o nějakém takové případu, je mně z toho psychicky zle, chce se mi brečet a přemýšlím, co by se dalo udělat. Jedině o tom pořád mluvit, snažit se, aby se tyto problémy probíraly v TV, aby o nich vědělo co nejvíce lidí - a snažit se tímto způsobem tlačit na politiky, aby změnili zákony a aby se zvýšila kontrola narozených dětí a nebyly ponechány svému osudu a často zvůli vlastních rodičů. Sousedi určitě často vědí, že není něco v pořádku, jenže to bývají takové rodiny, se kterými nikdo nechce mít nic společného a tak se jim raději vyhýbá. A to je ten hlavní problém. Nevidět, neslyšet....Občas vidím obvykle hodně mladé matky, jak na ulici tlučou hystericky křičící dítě a říkám si : tohle dělá před lidmi, co asi doma, kde ji nikdo nevidí...skutečně mě z toho bolí srdce. Moje vnoučata měly velké problémy s kolikou, často dlouho plakaly, chovali jsme je celé hodiny. A když jsem si představila, jak takové dítě trpí bolestí, že se celé kroutí a nemůže ani usnout - a má matku, která místo, aby je utěšila, ještě mu ublíží...nemám sílu o tom ani přemýšlet.
Světla čtyři děti
  • 
15.1.2007 9:13:44
STÍM NESOUHLASÍM,ve většině případů to ví nejen sousedé ale i vesnice(ve velkoměstech to obvykle alespoň část lidí ví),nemluvě o sociálních pracovnicích ale jsou buť laxní ve svém přístupu,nebo jsou lhostejní a v neposlední řadě mají strach!A tak raději nedělají nic a děti trpí dál.
14.1.2007 22:51:24
Milá Ello, napsala bych to samé, kdybych Mikeška cca před měsícem taky OMYLEM neopařila. Napustila jsem mu vanu, teploměrem (jako obvykle) jsem zkontrolovala teplotu a dala ho do vody. Voda byla za 2-3 minutky celkem studená, tak jsem chtěla připustit teplou, ale začala najednou téct z kohoutku naprosto špinavá. Černá! Sice moment, ale nezbývalo mi, než vodu vyměnit. Řekla jsem si, že Miki už je umytý dost, a tak ho jen osprchnu a vylovím. Vodu jsem ozkoušela, nebyla špinavá a teplota OK, pustila jsem spršku na něj a on najednou řval jako čertík. Voda byla náhle (!) a bez jakéhokoli pohnutí pákou v půlce vteřiny doslova vařící.
Došlo mi, že za to mohly nějaké manévry v potrubí mimo dům, asi to zrovna nějak čistili, zapínali, vypínali a Miki to chudák odnesl. Jaho "opaření" bylo naprosto minimální, on zaječel a já dala sprchu okamžitě pryč. ALE!!!
Kdyby synek třeba při koupání vždy řval a já bych byla pod vlivem alkoholu nebo drog, asi bych ho pěkně zřídila. A fakt "omylem". Jenže omylem bych se nedostala do stavu, kdy by se to mohlo stát, takže to matku nezbavuje odpovědnosti a to ostatní, např. to, že vyhledala lékaře až druhý den, to už je samozřejmě otřesné... a neomluvitelné!
14.1.2007 22:32:12
Hezké to možná nebylo, možná by tomu slušel smajlík, ale ono to nebylo ani veselé... ale možná, že to je prostě pravda.
A pravda, ta mrška, nebývá vždy jen hezká :-)
Markéta 2 děti
  • 
14.1.2007 22:22:52
Jsem z rodiny kde psichické, fyzické týrání bylo. Pátrala jsem proč? Z máminy strany jsem se dostala ,až k pradědovi. Jeho otec se postupně 3krát oženil ani jedna se nedožila 30 let . Poslední ženu si koupil. Bití bičem bylo běžné i pro děti a i jiné násilnosti.Dodnes se oněm ve vesnici vypravuje jako o /despotovi/. Každá generace se snažila vychovávat lépe, ale vté výchově některé metody zůstali.
14.1.2007 21:56:00
O téhle hrůze jsem se dověděla až tady a - popravdě - docela mě to i mrzí, protože já se právě PROTO nedívám léta na televizi a nečtu noviny, abych měla od podobných věcí pokoj. Ale tím nechci říct, že jsem lhostejná, jen - podle mě - člověk má vnímat a řešit věci, které se ho týkají. Kolik z nás je takových, že se rozhořčují anonymně, ale konkrétně stáhnou "ocas mezi nohy" a nedokážou zasáhnout??
Moje 15letá dcera v pátek nahlásila na Policii týrání své spolužačky jejím nevlastním otcem, protože kámoška ve škole zvracela krev a přiznala naší "Nanu", co se doma semlelo. Nejdřív mě tím vyděsila, ale za pár vteřin jsem si udědomila, že jsem na ni hrozně pyšná. Holky, dívejte se kolem sebe, poslouchejte, můžete zabránit takovým hrozným věcem.
Jinak je mi HROZNĚ divné, že se to neřešilo včas. Když bylo Johance 6 měsíců, spadla mi doma z přebalováku. Byla to jasně MOJE chyba, byla jsem zoufalá, způsobila jsem jí těžký úraz, naštěstí bez komplikací a bez následků, ale tak, jak se ke mně v nemocnici chovali, to bych nepřála nikomu zažít. Pro dokrtokru jsem byla blbá nezodpovědná kráva (ne, neřekla to slovy, ale cítila jsem to). O 6 měsíců později se mi dostalo kolečko kočárku do škvíry v silnici a kočárek jsem převrátila (kočárky před 14 lety vypadaly poněkud jinak než dnes a převrhnout ho bylo velmi snadné). Johanka byla na kšírách, ale stejně měla na čele bouli, takže jsem s ní hned jela preventivně do špitálu na rtg. Nic tam nebylo, ale stejně si ji tam nechali, nikoho NEZAJÍMALO, že ještě kojím, vyhodili mě od dveří, chovali se ke mně opět příííšerně, já jen brečela a brečela... a moje teta (sociální sestra) mi tehdy řekla doslova toto: "Mikincko, pokud se Johance něco stane, jeď s ní do jiného špitálu, nebo už budeš mít problémy". Tak já teda nechápu, když se nešťastné mámě dvakrát v jednom roce její milovaný dítě zraní a už si na ni volají sociální sestru, jak může projít taková bestialita někomu, kdo už má škraloup!?!?!
Kamarádce se syn popálil před pár lety, nedávno. Byla to nehoda, dětská hra, a taky byli jako nezodpovědní rodiče volaní k výslechu na policii a chovali se k nich velmi trvrdě. Jak to, že lidem při prvním prohřešku (nedohlídání dítěte) se měří tak a ženě, která už byle trestaná, zase JINAK???????? Ne, asi ničemu v této oblasti práva nerozumím.
Monika
  • 
14.1.2007 20:58:31
Jsem přesvědčená, že to omyl nebyl .... takovýto "lidi", by se měli sterilizovat
14.1.2007 0:48:20
Baro, účel světí prostředky..???
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 161 [Dalších 121 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.