| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krkavčí matka za mřížemi - příběh nekončí

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 161 [Dalších 111 >>]
Ťulka
13.1.2007 16:53:21
Ahoj Koa (nebo Koo?), souhlasím a každý, kdo má dítě jako Roman, si MUSÍ všimnout, kdo je s dětmi v 90% případů doma. Tohle není otázka volby, ale příležitosti. Kdyby dotyčná odporná vražedkyně pracovala v kravíně, týrala by krávy. Takhle má k tomu doma své dítě.
Bara
  • 
13.1.2007 11:33:39
JENZE kdyz se o tomhle nebude NAHLAS mluvit naplno, nikdo nic delat nebude!!! Jsou rozdilne reakce lidi na to, jestli nekdo napise, ze nekdo utyral dite nez kdyz se to naprosto jasne popise!!! Stejne jako kdyz se nekde obycejne napise, ze deti byly vraceny otci do ciziny nebo kdyz vidis na vlastni oci v televizi, jak to vypada, kdyz dite musi jit s nekym, koho dlouho nevidelo. Dnes psali v MF, jak je vlastne spatna nezaujatost soudcu - zkus si to precist a zamyslet se, co te vic pohne k cinu!!
Bara
  • 
13.1.2007 11:33:13
JENZE kdyz se o tomhle nebude NAHLAS mluvit naplno, nikdo nic delat nebude!!! Jsou rozdilne reakce lidi na to, jestli nekdo napise, ze nekdo utyral dite nez kdyz se to naprosto jasne popise!!! Stejne jako kdyz se nekde obycejne napise, ze deti byly vraceny otci do ciziny nebo kdyz vidis na vlastni oci v televizi, jak to vypada, kdyz dite musi jit s nekym, koho dlouho nevidelo. Dnes psali v MF, jak je vlastne spatna nezaujatost soudcu - zkus si to precist a zamyslet se, co te vic pohne k cinu!!
Líza
13.1.2007 9:18:28
Vladěno, zeptej se své kamarádky, jak se srovnává s její etikou o tomhle vyprávět někomu dalšímu, kdo tyto barvité detaily dokonce předhodí na netu veřejně. A pak se jí taky zeptej, zda ví o tom, že ze zákona existuje povinná zdravotnická mlčenlivost, které ji bezpochyby nikdo nezbavil :-o.
13.1.2007 6:51:56
Míšo,
docela hezky se obouváš do DD a sociálních pracovnic...Nevím, jestli s nimi máš nějakou osobní zkušenost, nevím, kolik jsi navštívila DD...ALE. Vše je o lidech.
Ač jsem sama docela velkou kritičkou ústavní péče v ČR, postupy při umisťování dětí do NRP..., vše je opravdu o lidech a až na druhém místě o zákonech. Zákon může být sebelepší, ale sám o sobě nic nevyřeší...
Pracuji v DDŠ (dle tvého slovníku bývalý "pasťák"), takže znám soc.prac., vychovatele i učitele, kteří zde pracují. Určitě i u nás jsou někteří,kteří tu pracují proto, že jinou práci nesehnali, ale ti nevydrží dlouho, neboť práce zde je velmi náročná a ne nijak úžasně zaplacená. Takže brzy odcházejí a "vydrží" pouze ti, kteří mají děti opravdu rádi a chtějí jim pomoci v návratu do běžného života. A to vůbec není věc nereálná! Pakliže se upraví podmínky v rodině a děti zapracují sami na sobě, je ÚV zrušena...
A ještě dodatek ohledně vzdělání. I tady s Vámi musím polemizovat. Sebevystudovanější speciální pedagog či soc.prac. není zárukou KVALITNÍHO PROFESIONÁLA. Na druhou stranu, dle stávajícího zákona si VŠICHNI pedagogičtí pracovníci musejí doplnit vzdělání...
Lassie
  • 
12.1.2007 21:07:55
"Tátové" často vezmou nohy na ramena, jakmile se objeví první problém - což bývá často už samotné těhotenství. Můj otec od nás odešel poté, co měl bratr těžký úraz hlavy s trvalými následky, prostě to neunesl. Máma zůstala sama, bez vzdělání, v té době bez práce a se třemi dětmi na krku. Tehdy jí taky mohlo rupnout v bedně a vyházet nás z okna, ale ona to jakž takž ustála, i když se to na ní celkem podepsalo.
Když už jsme u toho - zajímalo by mě, jaké měla dětství zmíněná "matka". Samozřejmě je to, co udělala, neomluvitelné, ale nedivila bych se, kdyby ona sama byla jako dítě týrána.
12.1.2007 20:17:55
Vladěno, proč to píšeš takto barvitě, která z nás za to může, že si to musíme znovu a znovu představovat, komu to pomůže?
  • 
12.1.2007 18:14:52
Dobrý večer, také se zapojuji do diskuze, jsem z Plzně, tudíž kousek od Chrástu, kde se tahle hrůza stala. Schodou okolností měla moje švagrová,která pracuje na neurochirgii jako sálovou sestra službu, když jim to malé nebožátko přišlo na sál. Prý měla kousance po těle, zaškrcené ručičky v zápěstí i nožičky, zřejmě jí ta kravka i svazovala. Když hlavičku otevřely, bylo tam tak obrovské krvácení, že se nedalo nic dělat. Prý měla v sevřené ručičce kostičku. Švagrová jí asi uvidí do konce života.... Je mi z toho zle, ořvala jsem to tady. Chudák dítě....
cizinka1
12.1.2007 17:41:05
Sylvo,

Sice to asi nebude primo problem tohoto pripadu, ale takove podivnosti jsem take zaregistrovala. Mam jeste dodatecne vysvetleni. Priznavam se, ze neznam hodne socialnich pracovnic. Obcas dam se do reci s nejakou nahodou potkanou ve vlaku anebo muzu o nich soudit podle medialnich vypovedi. Nicmene, podle tech malo zkusenosti co mam, mizerny je jejich stav vzdelani, at na te SS nebo VS urovni. Ony prave maji velice formalistickou mrizku k vypracovani posudku, kterou takove nonkonformisti nebo kulturni outsidri jako rodice Nocni Boure neproklouznou, ale matka tyranka ovsem ano: rezim, cistota, vybaveni a t.d. Otevrene se priznavam, ze jako nekdo, kdo nikdy nevlastnil detskou postylku s ohradkou take bych tim neproklouzla:-). Ale nemaji zakladni psychologicke a kulturne antropologicke dovednosti a takovy jejich kolegum z oboru antropologii a sociologii vlastni cit pro kulturni relativitu vseho lidskeho. Mozna to by se dalo menit nejsnadneji tim, ze diplom socialni pracovnici by byl dostupny pouze v dvoukombinaci s jednym s pribuznych socialnich oboru.
Ale v zasade souhlasim, socialnich sluzeb by melo byt vice a vice kvalifikovanych a profilovanych. U vetsi casti pripadu pohovor by take se mel zacinat otazkou: "potrebujete nejakou pomoc?" spise nez "ukazte mi..."
cizinka1
12.1.2007 16:55:29
Ahoj vsem,

Je mi trochu trapny ze neznam ten pribeh o kterym se mluvi a nemam cas ted se ho dohledavat, ale po rychlem precteni diksusi bych chtela zustat u nepovsimnuteho bodu.

A to je otazka predhistorii teto smutne udalosti. Byla tato matka vrazedkyne sama tyranizovanem ditetem? Ten kdo byl bit, s nejvetsi pravdepodobnoti bude bit: sourozence, spoluzaka, manzelku, psa nebo svoje dite.

Kdy se projevila psychicka porucha a proc se v ni nevyvinuli instinktivni vazby k diteti dost silne aby alespon fungovali jako brzda pred tim nejhorsim?

S navrhami obcanskych iniciativ namerenych proti chybne socialni politice, vrele souhlasim, ale vedle toho bych pridala par dalsich veci.
1) Je nutna intensivnejsi osveta a povzbuzovani nulove toleranci k telesnym trestum a vsem formam nasili prroti detem vcetne sikany ve skole. Udavat sousedi asi je tezky, ale samotne vedomi, ze jecet ani bit neni normalni, pomuze asi hodne rodicu vyhledat si vcas psychologickou poradnu ale take pomuze detem a jejich detem.
2) Natlak na system zdravotni pece aby se venovala vetsi pozornost peci o dusevne zdravi zen v obdobi tehotenstvi, porodu a sestinedeli.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 161 [Dalších 111 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.