| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Krkavčí matka za mřížemi - příběh nekončí

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 161 [Dalších 71 >>]
moula z moulova
10.1.2007 21:04:39
Jsem pro a jdu do toho. Napíšu mail.
10.1.2007 20:53:29
...tak mě tedy příliš nepobavil. Jste vůbec normální?
Nikdo tady přece nemluví o lustraci před rodičovstvím, ale o ochraně již týraných dětí. Když už jednou matka ublíží svému nevinnému dítěti, které by měla jen a jen milovat a hýčkat ho, udělá to znovu. Proto pokud se to stalo, sociálka má danou "rodinu" (nevím, jak jinak to nazvat) sledovat téměř jako pod drobnohledem. Takové děcko by mělo prostě pořád chodit k lékaři na prohlídky, aby bylo jasné, že nedochází k fyzickému týrání a dětský psycholog taky není od věci.
Navíc je můj osobní názor takový, že by jí měla být provedena sterilizace, aby se tohle nemohlo opakovat. Je to hnus nad hnusy a NECHÁPU, prostě NECHÁPU, jak to někdo může mít takový názor jako vy!!!
Jana,dvouletý syn
  • 
10.1.2007 20:11:56
Udělala jednou chybu???Co to melete?Dvakrát podmínečně odsouzená matka za týrání dítěte udělala jednou chybu???Tak fajn, udělala malou chybičku, dítě jsme jí vrátili, a udělala novou chybičku....prostě ho už definitivně ukopala a ubila.Tak jí znovu odsoudíme, ona se za pár let vrátí, bude mít další miminko a třeba udělá znovu chybu...... tak to může táhnout x-let.Tato jedna chyba, zavinila smrt dvouletého děvčátka...nevím, co jste za člověka...asi právě lidé jako vy, rozhodují o osudech těchto dětí a navracejí je zpět do těchto "rodin". Je mi z vás zle!!!

Ty ostatní bohudíky přežijí, ale díky našim skvělým zákonům čekají léta, mnohdy zbytečně, na adopce a spousty nešťastných bezdětných párů se také nikdy nedočkají....



Doktorka
  • 
10.1.2007 19:50:04
To máme lustrovat všechny rodiče, než se jim narodí dítě? To máme předem zatratit všechny rodiče, kteří jednou kvůli duševní chorobě pochybili? Každý, kdo bije dítě, tak má dostat trest smrti?
V článku je navíc rozpor - máme moc dětí v DD, ale když se jednou soudkyně pokusí dítě vrátit do původní rodiny ...
Lavanda
10.1.2007 19:38:59
Vypadá to, že konečně zmizel. Ale abych to nezakřikla, už jsem se takhle radovala jednou.
Lassie
  • 
10.1.2007 19:27:15
Tak si říkám, co by na to asi řekl Jarda :-)
Hanka
  • 
10.1.2007 18:43:01
Píšeš o prevenci a když už není naděje na nápravu. Ale kdo by měl to zda náprava je možná nebo ne posuzovat ? Kdo by měl říct, tomuhle člověku uložíme trest smrti, protože si myslíme, že se nenapraví...
Trochu sugestivní omlouvám se, nechci být manipultivní, jen jsem chtěla vypíchnout, že to není tak jednoduché.
Jsem proti trestu smrti z důvodů, které už tu byli uvedené. A taky bych si možná položila otázku proč ta matka tohle udělala. Nejsem odborník, ale nezdá se mi, že by tu nešlo ošetřit, aby se to už neopakovalo. Když bude fungovat co fungovat má. Tj. buď, že si ta žena už dítě nepořídí, nebo bude mít možnost obrátit se o pomoc, když bude tušit, že by selhala. Pokud vím, tak např. propuštěný pedofilní vrah, nemůže třeba ošetřit to, aby zase neměl choutky někoho zneužít a zabít, ale dokáže se naučit přijít za odborníkem, když to na něj přijde. A když to neudělá, tak ho samozřejmě nic neomlouvá.
  • 
10.1.2007 17:53:46
Naprosto s Vámi souhlasím. Já sama jsem byla naprosto paralyzovaná a neschopná ničeho,jakmile jsem se o té otřesné události dočetla, kromě obrovské lítosti nad utýranou holčičkou.Celý minulý týden jsem přemýšlela, společně s manželem, co bychom už jednou mohli udělat, kromě toho, že jen o tom mluvíme a smutníme.. Musím dodat, že včerejší zpráva a opařeném děcku nás znovu nakopla a já potřebuji najít někoho, kdo mi mi nějak naznačil, či poradil, co je možné udělat. Jen sedět a vyměňovat si maily prostě nestačí.
V jádře jde o to, že tu naprosto selhal lidský faktor a ona holčička byla onou soudkyní de facto poslána na smrt.Co dělali sociální pracovníci?????Jak je možné, že lidem, jako je ta "žena"bylo navráceno dítě, které v minulosti týrala?
Neplodnost je jedním z nových fenoménů dnešní doby!!!!Tisíce nešťastných páru nemůže mít vlastní děti. Párů, kteří by za zdravé dítě bez nadsázky položilo život. vím to z vlastní zkušenosti. My jsme na svého Filípka čekali několik let....ve svém okolí máme dva páry, které se o vlastní dítě již několik let marně snaží a adopce pravděpodobně bude posléze jediným možným řešením...a dále...Zákon o rodině je otřesný...toto jsou jeho výsledky....Česká republika je zemí, kde je nejvíce dětí umístěno v dětských domovech...ptám se, kdo jsou ony děti?????

Ale nechme toho. Strašně ráda bych se nějak angažovala ve prospěch dětí, takto tragicky týraných a utýraných vlastní rodinou. Prý jen v ČR takto každý týden zemře jedno dítě.
A rozhodně se chci pokusit tento případ s ubitou holčičkou dovést k nějakému konci a hnát k odpovědnosti ty, kteří se o to společně s její tzv.matkou zasloužili. Proto vás žádám o radu.Je to možné nějak zjistit?Pokusit se, aby tito lidé, kteří naprosto nezvládají svojí práci, práci, kde jsou v sázce dětské života,byli dohnáni k odpovědnosti???!!! A vůbec, koho kontaktovat, na koho se obrátit, v rámci nabídnutí nějaké dlouhodobější spolupráce při ochraně těchto dětí???Děkuji moc.
10.1.2007 17:48:32
Petru,
nad tvou brilantni diagnostickou schopnosti kulim oci a oteviram usta dokoran.
(jsem krestanka)
HONZA,2deti ve vlastni peci,rozvedeny
  • 
10.1.2007 17:09:46
Je zvlaštní,že žádná z vás nezminuje skutecnost ,že na těch úradech tuto agendu řeší úřednice ,tedy ŹENY !!! Mám s nimi bohaté zkušenosti !!!
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 161 [Dalších 71 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.