| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 187 [Dalších 157 >>]
Jenny von Westphalen
23.1.2007 9:46:32
Cizinko, prosím, podívej se sem http://www.rodina.cz/diskuse6389.htm

marně se tam snažím vysvětlit, že s vyšším vzděláním klesne závislost matek na státní sociální podpoře.Evidentně se mi to nedaří a už se tam zase hádat nechci, mohla by sis přečís moje příspěvky tam a odpovědi, kterých se mi dostalo a napsat svůj názor, třeba se opravdu pletu, třeba jsem hloupá, třeba to neumím vysvětlit, prosím podívej se tam.Děkuji za tvůj čas.
cizinka1
23.1.2007 9:43:14
Dulco,

Ja jsem beznadejna optimistka, ale diky moc za tvoji odezvu.
dulca
  • 
23.1.2007 9:06:49
Cizinko, se ti vubec divim, ze mas chut porad nekomu vysvetlovat, ze diskutovat je normalni. :) Nektere osoby maji jeste v sobe zakodovan socialisticky zpusob mysleni. Vlastni nazor je spatny,diskuze se neprijima a Mudr. je Pan Buh. :))) To nezmenis, skoda vyplacane energie.
soniccz
23.1.2007 2:11:51
Šití jsem tedy vůbec necítila, doktor mi místo umrtvil, takže nepříjemná byla injekce a pak už jsem cítila spíš jen takové tahání. (porod v r. 2006 na Bulovce)
soniccz
23.1.2007 2:07:41
Při porodu jsem nastřihnuta nebyla, trochu jsem se "přirozeně" trhla, pár stehů a pár dní po porodu bylo vše zhojeno. V jedné knížce o porodech jsem četla, že nástřihy se hůř hojí než přirozené natrhnutí. Přirovnávají to k tomu, když vezmete látku, nastřihnete a pak trhnete, tak se páře daleko snáz než bez nastřižení. Je riziko, že se pak bude rána stále trhat až směrem ke konečníku :((
cizinka1
22.1.2007 23:25:33
Skoda abcd, ze tak malo vazis sveho slibu:-).

Ale diky alespon za par vecnych slov. Dr. jaksi dost nevrle reagoval na moje otazku ohledne toho, jak jeho naturalisticky pristup ladi s postojem kontrolovat hraz a provadet selektivne episiotomii, a na nektere moje otazky ohledne svoji praxi a zkusenostech odpovidal dost kulate (o te vode) , anebo vubec ne (o procentech episiotomii). Ze odpovida v poradne, to ovsem, to je slast pro nej odpovidat na ty "pane doktore jak a proc to je a co mam delat:-)." Je docela fajn, pak se schopil, a doufam ze jeste se ozve:-)). Nevim proc stale ujistuje ze je splachovaci, ja mu nepisu nic, co by mel splachovat:-). Ale nechme uz toho pomlouvani.

Normalne odbornici mluvi o svym oboru a radi a s kimkoliv: je to jejich povinnost. Ja nevim abcd jak siroce jsi objela svet, jestli zila nekde jinde a jestli jsi byla alespon na jedne konference, kde trapny je se neptat, a ptat si ostre je take dovoleno. Kde nejtrapnejsi je mlcet. Pak bys mozna mnou tak se nedivila.
Apolena.
22.1.2007 23:14:54
Abcd,
já jsem kdysi dávno diskutovala s jedním medikem, téměř porodníkem, o porodech. A jeho zajímaly moje zkušenosti a názory, dokonce se přiznal, že ho ještě nikdy nenapadlo podívat se na porod očima té želvy, ležící na zádech :-))). Taky se přiznal, že ho mé "selské" rozumování sice pobavilo, ale že o tom přemýšlel a že to vůbec nezní hloupě.
A to přesto, že on byl téměř lékař a já "jen" ženská s maturitou (a ještě k tomu v úplně pitomém oboru :-)))) a cpala jsem mu rozumy z jeho oboru :-).

Cizinko,
ten příběh je pravdivý a pár dalších mám ještě v zásobě :-))).
abcd
  • 
22.1.2007 22:58:18
Cizinko, už se fakt raději neztrapnuj, ten na otázky nezvyklý lékař denně odpovídá zadarmo desítkám nastávajících maminek v internetové poradně, každému se věnuje ve svém volném čase, jak ti sám psal, byl na stážích v zahraničí. Opravdu si myslíš, že on nemá kontakt s odborníky z oboru, zatímco tobě naprostému laikovi švédští porodníci a por.asistentky svěřují své zkušenosti.abcd
cizinka1
22.1.2007 22:21:03
A co spatneho jsem napsala? Ze s nim nesouhlasim, nebo pochybuji, nebo ze prosim o odkaz na vedeckou studii? Co konkretne?
cizinka1
22.1.2007 22:19:12
Luc-Luc, ja svuj nazor umim formulovat a branit. Vy umite jen urazet. Prece ty ani nevis o cem jsme s inteligentnim, jen trochu na otazky nezvyklym dr. mluvila. Jak muzes o tom vedet, jestli nic nectes a ani diskutovat s doktorem se ti nezda pripustne? Pokud clovek s mym nazorem byl blazen, to by vetsi cast Evropskych PA a gynekologu patrilo by do psychiatrycjych leceben.

Nikdo te prece neurazel, jenom upozornoval, abys nezaslouzene neurazela lidi, kteri maji jiny pristup a zkusenost nez ty. Oc ti jde?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 187 [Dalších 157 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.