| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Epiziotomie

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 187 [Dalších 127 >>]
22.1.2007 17:07:43
Já jsem rodila loni v květnu ve Florencii, tedy přesně řečeno v městečku zde poblíž - Borgo San Lorenzo, v nemocnici, kde podporují přirozený porod a epizotomie neprovádí, jen opravdu v závažných případech. I tak to bylo naprosto v pohodě. Natrhla jsem se samovolně - 2. stupeň. Ale absolutně mě rána a poté jizva vůbec nevadila. Jen to bylo v prvních týdnech nepříjemné, ale rychle se to zahojilo. Jen doufám, že při druhém dítěti se zase nenatrhnu, to by bylo asi mnohem bolestivější. Nemáte někdo nějakou zkušenost? Ráda bych se poučila. Děkuji předem.
Apolena.
22.1.2007 16:55:18
Luc-luc,
rýma byl jen příklad, že mi připadá úplně nesmyslné preventivně cpát antibiotika tam, kde nejsou třeba, a preventivně stříhat hráz, když to není třeba. Příklad pro nesmyslnou prevenci.
Jednou jsem byla na školení, které bylo pro porodní asistentky. Bylo jich tam asi 10 a asi 8 z nich tvrdilo, že měly komplikovaný porod a že je zachránili lékaři, kterým naprosto důvěřovaly. Školitelka, moudrá a zkušená žena, se začala ptát na průběh porodu. A bylo fakt zajímavé pozorovat odbornice, které si teprve teď uvědomovaly, že žádné komplikace nemusely vůbec nastat...kdyby na nich někdo neprováděl naprosto zbytečné rutinní a "preventivní" zákroky a respektoval je. Některé docela zuřily :-).
Zajímavé bylo, že o tom do té doby nikdy samy nepřemýšlely, protože měly tu důvěru :-).

Lavanda
22.1.2007 15:44:02
Luc-luc, já teda bezmezně nedůvěřuju nikomu.
Že se nástřih nakonec nějak zahojí, to je fakt. Ale nic to nevypovídá o tom, jestli to bylo nutné.
Vidělas někdy matku po porodu bez nástřihu? Já jsem jen tiše záviděla. Seděla na posteli na turka a kojila. Mezitím pořád poskakovala a někde poletovala. Prostě jí nic nebylo.
Moje babička rodila třikrát doma. S porodní bábou a bez nástřihu. Po čtvrté jela do porodnice. Lékař vzal do ruky nůžky a babička mu řekla: ale já jsem rodila třikrát bez stříhání. Doktor byl asi fajn, tak nůžky odložil a stříhání se nekonalo, ani natržení. Bylo to v roce 1966.
cizinka1
22.1.2007 15:34:41
No pardon Luc-Luc, mne zase vytoci Cesky, ktere v porodnickych diskusich naznacuji svym oponentkam ze jsou hystericke, a se vsi svoji naivitou se cpou za priklad, jak v psychicke pohode a v duvere rodily;-). A nenapsala jsem ze jsi hloupa, jen to, ze bezmezne verit odbornikum (a tim padem nedovolit si ani diskutovat) je hloupi postoj.

Jsou kvalifikovani doktori, kteri mi presvedcuji. Svoje nazory si vytvarim pouze na zakladu porodnicke literatury a vedeckych clanku, vis. Je pisou sami MUDr;-).

Mimochodem, jak vis, ze ti neprovedly nic 25 let zastaraleho? Ctes hodne porodnicke literatury, abys si udelala svuj nazor? A pokud nectes, jak pak poznas, kdo je dobry doktor?

Luc.
22.1.2007 15:25:23
Cizinko, řekla, jsem že to nechci rozebírat, ale teď jsi me vytočila. Vadí mi, když někdo kdo mě nezná naznačuje cosi o tom, že jsem hloupá. Tak to pozor!!
Neřekla, jsem, že bezmezně věřím odborníkůmm nevkládej mi to laskavě do úst. Řekla, jsem že jsem věřila lékařům, kde jsem rodila a to proto, že jsem si sama vybrala kde, u koho a jak chci rodit!!

Tebe když nepřesvedčí kvalifikovaný doktor, tak tě nepřesvedčí nikdo, to nemá cenu. A je mi to jedno. Je to tvoje věc, tvůj názor, já tě ho neberu a neber ho ani ty mě ano?

A nikdo na mě neprováděl postupy, které by mě nebo mému dítěti mohly ublížit. NIKDO.

Sylvo,
když mi lékař na rýmu bude cpát penicilín, tak změním lékaře, stejně jako jsem si vybrala porodnici, kde jsem chěla přivést na svět své děti a vybrala jsem si porodníka, o kterém jsem věděla, že mu můžu věřit, tak jsem si vybrala svého lékaře o kterém vím, že mi na rýmu nebude vnucovat antibiotika, mimochodem s rýmou já k lékaři nechodím, rýma pro není nemoc, kterou bych nějak řešila.

Danielo – bez komentáře, na rádoby vtip neregauju.
PajaMM
22.1.2007 14:58:17
Ja vim, je to tezke :-) Ale takovych lidi je....jsou na to zvykli a proste duveruji - je to jednodussi...

Ale hele, me porod vubec nebolel, takze nemohl bolet zadnou - schvalne, jestli pani bolel :-))))
Apolena.
22.1.2007 14:55:48
Ahoj Danielo,
nemůžu si pomoct a na názory "lékař se nikdy nemýlí" a "když to nebolelo mě, nemůže to bolet nikoho" MUSÍM reagovat :-).
PajaMM
22.1.2007 14:43:28
Sylvi,

ahoj :-) Nerozciluj se, ono to stejne nema cenu....nekdo ma proste svuj "spravny" nazor a jiny neprijme a neuzna...
Apolena.
22.1.2007 14:40:48
Luc-luc,
propánajána, když mi lékař řekne, že mám rýmu a bude mi pro jistotu a preventivně chtít dát penicilín, tak se s ním taky budu dohadovat, že ho užívat nebudu, i když on vystudoval medicínu a já ne!
cizinka1
22.1.2007 14:32:07
Luc-Luc, neexistuje hlupejsi postoj, nez bezmezne verit odbornikum, a stav totalitniho CR to mnohonasobne predvedl, kam az muze dovest vlada nekontrolovane technokraticke nomenklatury, ze? A co se stava s lidskymi pravami. Co se tyka dr. Koutskeho, ja proti nemu nic nemam, jen mne zajimal jeho pohled na praxi svych zahranicnich kolegu, a jeho odpovedi mne doposud nepresvedcili. To je vse.

Tady se nebavime o tom, jestli nastrih boli, to ze normalne neboli, jsem se dozvedela z literatury o prirozenym porodu. Nevzpominam se aby mi bolelo siti. Nejak jsem to nevnimala. Po nastrihu mam trvaly nasledek: obcas krvacejici hemoroid, ktery se vytvoril v oblasti stehu. Nezalezi to od stravy, totiz ani tehotenstvi zacpou jsem netrpela, zdrave jist umim. Zajmave je to, ze ani jednoho meho CESKEHO gynekologa nikdy nezajimalo.

Ja nejsem hystericka, jsem jen inteligentni. Asi mame take jine pojeti suverenity a sebeucty: pokud ti nevadi, ze na tebe nekdo provadi postupy, kteri muze tebe nebo tvemu diteti ublizit, tak mne to vadi. A v tom je asi zasdni rozdil.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 187 [Dalších 127 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.