| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 245 [Dalších 115 >>]
*Aida*
5.2.2007 15:26:38
Mno, tak ja tedy prikladam preklad prvniho odstavce, necht si vsichni udelaji obrazek o Miladine poetickem vyplodu (kousicek jsem vynechala, kojim u toho).

Budu Te milovat, dokud se budes chovat milujicne....Budu Te ctit tim, ze Te postavim na piedestal a pak Ti budu vycitat, kdyz z nej spadnes....Slibuji, ze Te budu bezvyhradne milovat - dokud mi nedas duvod, abych prestala...Budu Te brat takovou/veho, jaka/y jsi, ale potaji se budu snazit zmenit to, co se mi na Tobe nelibi...A vzdycky pro Tebe budu chtit to nejlepsi, pokud to bude dobre i pro me.

Priznavam, ze se mi casto nestane, ze bych nenachazela slov, ale momentalne nevim, co na to rict. Snad jen, ze navsteva odbornika pres veci dusevni by v Miladine pripade nebyla od veci.

Aida z puritanske Anglie

Jo a v posledni vete snad melo byt "worth" a ne "worse"? Zvlastni chyba.

PS: Milado registrovana, i kdyz vsichni vime, ze s touto osobou nemas co spolecneho, jakakoliv asociace je silne nevitana :-(. Chapu, ze Ti to vadi.

Toranoko
  • 
5.2.2007 15:25:30
No, ja jsem prece nikde nepsala, ze rodice do toho nemaji co mluvit, ja jsem jenom psala, ze mi argumenty typu ja vydelavam, je to muj byt prijdou nefer, protoze z pozice toho "ditete" proti nim proste zadny argument obstat nemuze, a protoze jediny pocit, ktery tohle vyvola, je pocit bezmoci... Ani se nezastavam zadne liberalni vychovy bez zodpovednosti, ani to u nas takhle nikdy nefungovalo...jen proste vyjadruju svuj nazor.
Jinak, ja sama za sebe si netroufam tvrdit, ze se dokazu na stari zabezpecit...muze se stat cokoli. Pises, ze je lepsi nekupovat byty detem, ale spis si setrit na sebe a na pripadnou pecovatelku..k tomu podotykam, ze jsou lidi, kteri neusetri ani na jedno - obzvlast ted, kdyz se na hypoteku royprodavaly mestske byty a u nas meli lidi co delat, aby usetrili na ten puvodni, ve kterem bydleli rodice s detma.
Ja jen proste odmitam jakoukoli souvislost mezi tim, co kdo vydelava a jaka z toho plynou prava na to, mit svuj nazor - aspon ja bych to takhle ve sve rodine nechtela. Jinak at si kazdy prijima navstevy jak chce...u nas to bylo samozrejmosti od detskych let a nedovedu si to jinak predstavit.
Katka
  • 
5.2.2007 15:03:50
Asi jste si nepřečetla celou diskusi. Proč ta agrese? Nikdo tady nepíše, že je ideální, aby do 25 let nikdo nepoznal sex. Nikdo netvrdí, že je ideální děti nikam nepouštět, nepoučit je , nemluvit s nimi a zavírat oči. Pravý opak se tu doporučuje.

Nechápu tu urputnou snahu dokázat, že jediné, co je možné se svými dětmi po pubertě dělat,je rezignovat, rozdat jim antikoncepci a doufat, že si nenatlučou nos či nezlomí srdce.
Scarlett
  • 
5.2.2007 14:49:49
Souhlasím, já jsem si své k tomu řekla, s dcerou jsme to samozřejmě řešili, v příspěvku to asi vyznělo tak, že jsem sklopila uši a utíkala pro antikoncepci. Intenzívní debaty probíhaly asi 2 měsíce, ale dcera trvala na svém- tj. že není moc brzy. Po roční známosti tedy zahájila svůj sexuální život a udělala by to stejně, ať s mým souhlasem nebo bez něj. Pokud se dítě takhle rozhodne, argumenty typu "je moc brzy" nezabírají ( sex je legální od 15 let), tak pokud člověk nechce vychovávat svoje vlastní vnouče, nemá moc možností, jak zareagovat. Šla jsem s ní pro HA.
Milada z Čech
  • 
5.2.2007 14:43:42
.... ještě mě tak napadlo, že nejlepší by bylo uzákonit sex tak jak se to dělá v u některých kmenů africe - holkám se pochva zašije -nechá se jen malí dirka na odchod krve při menzes a manžel si jí o svatební noci rozřízne - ta určitě neotěhotní před tím, než rodiče dají souhlas a než bude zabezpečená - jen mi to připadá, že se zde s dívkami zachází ne jako s lidmi ale jako s jalovicemi.
Marta, tři děti
  • 
5.2.2007 14:16:36
Teda dámy, čtu a nestačím se divit!!! Některé snad ještě žijete na konci 19.století! A věřte, že i tenkrát "to" mladí dělali ačkoliv nebyli zralí a soběstační. A brali se a měli děti.
Jen takový detail, jedna z vás tady píše "jak se holce bude malé sebezapření hodit, až bude třeba na rizikovém těhotenství a nebude "moct" nebo manžel nebude "fungovat" jak by měl....! to tak to pardon, to zkuste tý sedmnáctce říct, zcela určitě to na ni zapůsobí tak, že si dá do 25 sexuální půst! Houbelec!!!¨A hlavně zkuste sedmnáctiletýmu klukovi či holce, kterýma hormony jen hejbou - jak je ten půst pro ně fajn!
Uvažte si dětičky doma za nohu ke stolu, nikam je nepouštějte. V osmnácti vám prásknou do bot a za dva měsíce přijdou s "outěžkem".
Nehájím sex v brzkém věku, jen prostě jsou věci, s kterými málo uděláte, je tudíž lepší s dětmi o tom mluvit, poučit je a nezavírat oči před něčím, co nám zrovna moc nejde pod nos.
5.2.2007 14:07:29
Já vím, taky jsem to poslouchala a snažím se, aby to mé děti ode mě neslyšely. Ale souhlasím s tím, že by rodiče měly mít přednostní právo rozhodovat o tom, kdo a kdy bude přespávat s jejich dětmi v jejich pokojích. Ne každé dítě je tak zodpovědné a vyzrálé. Já tady stále polemizuju o sedmnáctiletých, aby si někdo nemyslel, že bych to vytasila na syna nebo dceru v pětadvaceti. Tam tu vyzrálost už předpokládám. Ale přesto mi přijde slušné a normální, že se ty děti rodičů zeptají a nebo alespoň slušně oznámí. Přecejen až budou bydlet ve svém, tak už to bude jiné.
Milada z Čech
  • 
5.2.2007 14:03:07
Milada -2 dospělé děti

Teda tvůj názor je stejný jako mojí 80-leté maminky. Ani o menstruaci se mnou nemluvila -jen mi dala do ruky balík vložek - poraď si jak umíš. Vdávala jsem se v 25 letech - když jsem ve 29 letech prohlásila, že se snažíme o druhé dítě - dívala se na mě zděšeně jak se o tom můžu bavit -že to dělám. Takže dnes jsme se dopracovali k tomu, že se babičce říká jen to co si přeje slyšet a dědečkovi pravda. Myslím, že jsi na tom dost podobně -tvé děti ti budou tvrdit, že ještě nikdy nesouložily -protože ty to chceš slyšet a žijí si normálně podle svého
Scarlett
  • 
5.2.2007 13:58:23
Pokud můj příspěvek vyzněl, že jsem rozhodování nechala plně jen na dceři, tak bych to uvést na pravou míru. My jsme s ní na toto téma (občas i velmi bouřlivě) diskutovali hodně dlouho, řekli jsme jí svůj názor, že je ještě hodně brzy. Ona ale trvala na tom, že brzy není a protože jsem ji dávno před tím požádala, aby se mi svěřila, až bude chtít začít, tak jsem s ní šla pro antikoncepci. Za sebe můžu říct, že jsem vyčerpala všechny svoje argumenty. Máte pravdu, že rodiče musí svoje děti chránit, ale tady další zákon o tom, že sex po patnáctých narozeninách je legální.Pokud máte nějaký mechanismus, jak ochránit svoje dítě před nástrahami puberty ( nemyslím to ironicky) a máte to vyzkoušené na svých dětech, tak by mě opravdu zajímal.Mám ještě jedno dítě.
5.2.2007 13:56:28
Důležité je, aby rodič vůbec měl šanci nějaká pravidla nastavit a aby děti nastavená pravidla přijaly. Je to o vzájemné toleranci. Vždy ale budu mít pocit, ani ne tak, že dítě je můj majetek, ale že je to nejcenějš, co mám. A to mě brzdí v rozhodnutích, která by byla sice velmi výhodná pro mé děti, ale já bych měla pocit, že ode mě je to nezodpovědné a že ony na to ještě nemají a měla bych o ně mít strach. Proto s tebou souhlasím v tom, že v určitém věku a v určité vyzrálosti dítěte, je dobré mu umožnit brát si svého partnera domů. Je v tom důvěra, a dítě máš na očích, bezesné noci, kdy nevíš, co kde dělá a s kým, neřešíš. Jen si myslím, že rodič do toho má co mluvit.
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 245 [Dalších 115 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.