| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 245 [Dalších 105 >>]
Lassie
  • 
5.2.2007 13:56:16
Tohle se snažil používat můj otec - já platím nájem, já chodím do práce...atd., což mě štvalo, jelikož já neměla tu možnost vydělávat. Jen to ve mě vzbuzovalo touhu dostudovat a jít do práce. Na případné studium na VŠ nic moc motivace.
katka
  • 
5.2.2007 13:50:58
Nic takového!
Můžu pořád dokola jen opakovat, že jsme za své děti do určitého věku zodpovědni. Ne za každý jejich krok, ale za to, co ovlivnit můžeme. (např. zodpovídáme za to, kdo přespí v našem bytě... a kde)Názor, že po pubertě se už s dětmi nedá nic dělat, a jen jim vyjít vždy vstříc, i když se nám to nelíbí, považuji za alibismus.
5.2.2007 13:46:25
Jo a ještě bych chtěla dodat, že v tom to právě je, já jsem dospělá, já platím nájem, já tě živím a proto mám také nárok ti do toho mluvit, když mi připadá, že by ti to mohlo ublížit. Nejde o placení nájmu, jde o to, že jsem rodič a míra mé tolerance se různí podle situase, v které se nacházíme. Takže žádné vydírání a gestapácká výchova, ale taky tolerance dospívajících dětí ke svým rodičům. Myslím, že není tolerantní od dospívajících dětí, myslet si, že si můžu kdykoliv kohokoliv přivést domů, pomalu si ho tam nastěhovat, a rodiče, ty starý plazi, nemají nárok do toho mluvit.
5.2.2007 13:40:24
Chápu, jak to myslíš. Ale nejlépe vybavím své děti do jejich dospělého života tím, že budu ve stáří zaopatřená a nezůstanu jim na krku. Alespoň budu mít jistotu, že se nevidíme jen z povinnosti.Takže když to přeženu, není ani tak důležité našetřit dětem statisíce na byty a domy, důležité je mít našetřené pro sebe - na svůj malý byt, na svojí pečovatelku, nebo důstojný dům seniorů, na přilepšenou pro vnoučata a děti. Porovnávat děti v pubertě se starými rodiči mi nepřijde šťasné přirovnání. A oko za oko, zub za zub, jak ty jsi mě v pubertě "dusila", tak teď budu dusit já tebe, když už jsi stará, tak takhle bych s výchovou svých dětí selhat nechtěla. Někdy mi přijde, že recept na výchovu dětí v pubertě tady tasí holky, které samy ještě v tomto věku děti nemají. To jsem taky byla takhle chytrá. Ale když už dítě v tomto věku vychováváš, je teorie trochu mimo mísu. Ale je to aspoň dobré číst pro poučení, vidět to z jiné stránky. Taky je jiná věc vychovávat dceru v pubertě a syna. Myslím, že dcera k mámě má v choulostivých otázkách sexu blíž. Celkem si dovedu představit, že svým dcerám, až dospějí do tohoto věku, umožním, aby jejich partneři občas přespali u nás. Budu je mít totiž na očích a nebudu se o ně bát. To ale jejich partnery budu muset znát, ne že by u nás spal po každé někdo jiný. Se synem v sedmnácti to vidím trochu jinak. Zatím nám žádnou svou známost nepředstavil, takže náhodné přespávání nějakých holek, co by kde cestou sebral zatím u nás nehrozí. Prostě to cítím, že je nevyzrálý. Holka v jeho věku je někde trochu jinde.
Lassie
  • 
5.2.2007 13:32:00
Vlastně si ani neumím představit, co očekáváte od Vašich milovaných za odpověď ("Moji milovani - All my beloved - please, read this and try to answer soon")na tento monolog.
Mně už to samotné slibování někomu, že ho budu ctít a milovat až do smrti, přijde nesmyslné, i když se to tak, např. na svatbách dělá. Všichni víme, jak některé vztahy, bohužel, končí a slibovat něco někomu na 50 let dopředu bych si netroufla, i kdybych ve společné zestárnutí stokrát věřila. Přeji si, abychom s mým současným partnerem spolu zůstali až do smrti, ale co bude za 10, 20, 50 let, nevím.
Dále tam píšete věci, které moc dobře nechápu - četla jsem to v rychlosti a ještě u toho kojila, ale jestli jsem rozumněla správně větám ve smyslu - přeji ti jen to nejlepší, pokud to bude nejlepší i pro mě....tak to opravdu nemohu brát jako vážně míněný příspěvek.
Gabriela
  • 
5.2.2007 13:28:26
Přímo a otevřeně ne. V náznaku a nepřímo mi ale přijde, že je to místy na hraně.
Toranoko
  • 
5.2.2007 13:14:19
Ano, jen doufam, ze az budou jednou tvoje deti dospele a ty uz nebudes moct vydelavat, nereknou ti totez....
5.2.2007 13:08:22
S dcerou bych si to taky uměla takhle představit. Nevím ale proč, kluci mi v tomto věku přijdou nevyzrálí. A popovídat si o sexuálních tématech - antikoncepce, prezervativy... vztahy s holkami, syn je jak na trní, spíš má blíž v tomto směru k tátovi.
Katka
  • 
5.2.2007 12:52:04
No a to (že by děti byli majetkem rodičů) někde říkám?
5.2.2007 12:16:12
Jo, jo, jako bych se slyšela. Pro někoho jsme asi pěkný despoťáci. Ale já vím, jak by to u nás dopadlo. Podáš prst a přijdeš o ruku. Jak já bych chtěla být hodná a tolerantní, moderní mamča. Bohužel, ne vždy to jde.
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 245 [Dalších 105 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.