| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 245 [Dalších 215 >>]
9.2.2007 10:32:22
Nevim uz, jak to lepe vysvetlit.
Ja tady prece nebrojim proti sexu. Ja mam sex rada, vzdycky jsem mela a doufam ze se mi bude libit jeste tak 30 let.

Ja jen rikam, ze se sexem prichazi nevyhnutelne i moznost otehotneni. 90% nezralych manzelstvi v Cechach konci rozvodem. A hadejte kolik z techto manzeltvi ma deti? Ja bych rekla 100%.

Dite ma pravo na oba rodice, milujici rodice, nesobecke rodice, ktere ho nestrci do jesli ci prarodicum, ale kdy otec bude vydelavat a matka s nim bude doma, alespon nez pujde do skoly.
Dite nepotrebuje ke stesti televizi ani desitky hracek, ani drahou sedaci soupravu ani auto dokonce ani maso na taliri kazdy den. Ale maminku doma potrebuje cely den a tatinka doma potrebuje kazdy den.

To je vse co tvrdim. A jestli mi rikate, ze mam nazory zastarale jako vase prababicka a jestli se vase prababicka vdavala ve 25 a mela vasi babicku ve 27 a byla s ni doma, zatimco pradedecek pracoval, pak budiz. Mam nazory jako vase prababicka - zastarale.

A jestli myslite, ze podle modernich nazoru se ma zacit se sexem v 16 a vdat a zenit se v 18 protoze musite a rozvest se v 19 a obetovat zivot vaseho ditete protoze nechcete obetovat zivot svuj, pak tedy ja mam nazory opravdu zastarale.

Ja si naopak myslim, ze tento nazor sexualni nezdrzenlivost je zastaraly a ze nase deti se z nasich chyb pouci, nebudou privadet na svet deti kdyz jsou sami jeste detmi, pockaji se sexem a hlavne pockaji s detmi. Budou se zenit a vdavat az po 25, az budou pripraveni a jelikoz vetsina z nich mela v detstvi zkusenost s rozvodem, budou opatrnejsi, mene sobecti a budou se rozvadet mnohem mene.

Takze - vy mi tvrdite, ze ziju v minulosti, ale ja smeruji do budoucnosti.

A na dobu az nebude rovnitko mezi delanim deti a sexem se vubec netesim. To az budou vsechny deti ze zkumavek.
Ale zatim : Delani deti = sex.

Tak tedy (mezi nami dospelymi) - sexu zdar! Milada

Lassie
  • 
9.2.2007 10:11:12
Je spousta lidí, kterým se, bohužel, otěhotnění nedaří. V jejich případě by tam nejenže nebylo rovnítko, ale bylo by tam znaménko nerovná se, které nemám na klávesnici.
Lassie
  • 
9.2.2007 10:09:00
Pokud si ještě pamatuji něco z matematiky, tak jsem = pochopila úplně jinak než vy, Miluško. Sex, pro mě, je MIMO JINÉ dělání dětí. A ano, 2+2=4, to mi vychází stejně.
9.2.2007 10:05:10
Ahoj Lassie,
lide, kteri jsou dospeli vdani a zenati, mohou A MAJI mit sex denne, prave proto, ze deti uz maji a tak tedy vedi, co to obnasi. Sex je nejen nedilnou soucasti zivota, ale jeho obohacenim. A moje rada je - udelejte si na sex cas denne - aspon na par hodin. Moje sousedka - pres 3 baraky, ktere je 83, si mi ztezuje, ze ma arthrosu v prave kycli a boli ji to, kdyz roznozuje. A tak se na stara kolena s manzelem preorientovali na pristup zezadu a prineslo jim to necekanou pikantnost v sexualnim souziti.
Myslim, ze je to krasne.

Ale rovnitko mezi sexem a delanim
deti presto musite dat, potoze: DELANI DETI ZATIM VYZADUJE SEX, alespon v prevazne vetsine pripadu. Ja nevim jak vy, ale ja jsem byla pocata behem sexualniho aktu mych rodicu.
Je sice pravda, ze uz mame peknou radku deti, ktere byly pocaty ve zkumavce a pak implantovany do delohy, ale to jsou stale vyjimky. Verte mi, ze nekolik miliard lidi na teto zemi bylo pocato sexualnim aktem jejich rodicu, i kdyz mnozi stale jeste veri na capa a vranu.

Lassie, 2+2=4 a delani deti = sex. (az na to nepatrne promile zkumavkovych vyjimek). Milada
9.2.2007 9:44:06

Scarlett,
Nemohu si pomici, ale myslim, ze KOHO CHLEBA JIS, TOHO PISEN ZPIVEJ.
Statistiky se mohou i trochu mylit. Ale - 90 % rozvedenych nezralych manzelstvi znamena stejne procento "polosirotku".
Znamena to, ze nekdo nekde selhal.
A kdo asi. Ja bych rekla, ze nejspis rodice tech "deti" ktere si, byt nedospele a nezrale poridili dite.
Ano, vy mate zodpovednost do 18 let a pak je to uz jen na nich. Nemusime diskutovat zda a jak jsou pripraveni. To je proste fakt.

Kdyz otehotni v 16ti, budete muset po 2 roky kupovat plinky a v noci konejsit dite kdyz ona usne. Pak upecete narozeninovy dort, pichnete tam 18 svicek a : Bye-Bye!!
Vymenite klice od dveri do bytu aby nemohla zpatky a budete si uzivat zivota.
To musi byt naprosto presne receno a mineno a ona tomu musi verit! Protoze to je jediny zpusob jak ji primet aby dospela.

Vyse v diskusi kdosi rekl, ze nezna zadne manzelstvi uzavrene "na zkousku". Ja bych rekla, ze vsechna tato nezrala manzelstvi jsou uzavrena na zkousku. Kdyz odbouram city a zacnu se ridit rozumem, a jsem si vedoma, ze v 90% se rozvedu ale reknu si: "Zkusim to, treba budu patrit k tem 10% ktera ztezka a za mnoha obeti preziji." Pak je to jasne jen na zkousku. Zeptejte se matematiku.

Nekdo mne kritizoval za "tabuizovani" sexu a jini ze ziji v minulosti, jsem horsi nez jejich 80ti leta babicka a horsi nez puritanky v Anglii, ktere zavrou oci a pretrpi "to" myslice na Anglii. Netusim, kde a jak moje prispevky tabuizuji sex. Ja ma sex rada, stejne jako muj muz a venujeme se mu kazde rano nejmene 2 hodiny a casto jeste behem dne ci vecer. Moje prababicka mela 5 dcer na konci 19. stoleti. Trvala na tom, ze se budou vsechny vdavat jako :"velmi poucene panny" ale s tou nejmladsi ji to nevyslo, byt byla poucena. Moje babicka rekla tatinkovi o sexu vse co vedela a vcas. Kdyz on polibil poprve holku ( moji maminku) prisel domu a mel potrebu to s maminkou sdilet. Proste ji o tom povedel. Moje maminka mi rekla "vse o sexu" kdyz mi bylo 10. Postupne to doplnovala a doplnovala. Puritany v rodine nemame. Ale puritanstvi nepovazujeme za nadavku. Ja jsem mela pocit, ze kdybych cekala u mych deti do 10 let, prilis bych zameskala. Dostaly nalezite pouceni nez sly do skoly. A pak znova na vyssi urovni. A znova a znova.
V 15-16 uz s nimi nemluvte o sexu a antikoncepci. To by bylo jako vracet se k nasobilce.

Scarlett nam rika, ze mame co nejvice uvolnit pravidla, aby bylo mozno je dodrzovat a hlavne nemame nase sexuchtiva detatka stavet pred nejakou srdcelomnou volbu. Bud a nebo...

A ja jsem presvedcena, ze je tomu prave naopak!
Sex ma byt prodiskutovan a "odtabuizovan" natolik, ze uz je to nuda.

Vase nedospela dcera jde se svym nedospelym kamaradem do postele a v koutecku mysli ma myslenku: "Kdyz se neco stane, rodice se postaraji".
A to je prave cela ta chyba!! Protoze v 15 a 16 jsme uz ukoncili nasi domaci sexualni vychovu a uz nemluvime o antikoncepci a sexualnich nemocech. Mluvime o dospelosti, zodpovednosti. O tom, ze mit dite ve 28, kdy jsou oba rodice zajisteni a pripraveni je stesti ale mit dite v 18 je katastrofa -pro "rodice", prarodice ale hlavne pro to dite, ktere (zcela jiste, podle statistiky) bude vyrustat jen s jednim a ne zrovna stastnym rodicem. Dale o tom, ze otec ditete musi umet rodinu financne zajitit sam po dobu nejmene 6 let, kdy matka je s detatkem doma a NEPRACUJE. Pece o dite 24 hodin 7 dni v tydnu, zadny oddych, zadna zabava (leda mame nadbytek penez na pani na hlidani), nemoci, nocni bdeni, postizene dite, svobodna matka a mohla bych pokracovat dlouho. To vse a mnohem mnohem vice musime probrat.
Dite vi, ze se tesime na to, az odejde z domu, protoze taky mame zivot. A nehodlame ho obetovat jeho omylu a nechtenemu tehotenstvi a nechtenemu manzelstvi.
A musi si byt NAPROSTO ale NAPROSTO jisto, ze kdyz otehotni, ma 2 volby: 1/ Dat dite k adopci.
2/ Opustit domov rodicu, oba dva, matka zustat doma s ditetem, otec skoncit skolu a jit vydelavat.

Vy musite znat odpoved - ktera alternativa to bude?
Nez vase dite zacne sexualne zit, musite vedet, musi vam odpovedet, zda se o pripadne miminko bude starat sama a kde a jak, nebo zda je citove pripravena dat ho k adopci. A trvejte na odpovedi. Treba i PISEMNE!!

A spoustu maminek v teto diskusi take tizi problem, ze deti maji moc hormonu a nemohou se ovladat. Proste maji tu touhu, tak proc si odpirat, ze. Uz se tak narodili. A vas soused uz se narodil jako pedofil. Tak proc se ovladat ci odpirat si? Je to jeho prirozenost. Kdyz nepremluvi vasi 9ti letou dcerku aby s nim sla do postele dobrovolne, tak ji proste znasilni. To uz je jeho prirozenost a proc si odpirat, ze?

Lassie
  • 
9.2.2007 8:55:52
Miluško z USA, nikdo tady nezpochybňuje fakt, že ze sexu se mj. dá otěhotnět. Rovnítko bych mezi sex a plození dětí nedávala, jelikož to by si spousta lidí, co už děti mají, muselo sex odpustit. Píšete tu o něčem, na čem se většina přispěvatelů shodla a to o tom, že je potřeba děti informovat, že je potřeba vést potomky k zodpovědnosti a že riziko otěhotnění je i při užívání antikoncepce. Také jste se zmínila o tom, že zakazovat nemá smysl. Přečtěte si znovu všechny příspěvky (např. od Vandy ze 3.2.)a uvidíte, že nikdo tu sex mladistvých nepropaguje, nikdo nevylučuje možnost otěhotnění při užívání antikoncepce a nikdo tu neobhajuje sex dětí s týdenními známostmi. Tak proč ten dlouhý příspěvek?
9.2.2007 5:46:00
Katko, dekuji, dekuji, dekuji!!!
To je presne to, co jsem hledala.
A pro ostatni maminky dospivajicich i docela malych dcer ( vedome rikam dcer, mam dceru i syna a vetsinou miminko domu prinese dcera) : Vase dcerunky by mely mit toto vstipeno do sveho podvedomi nez se zacnou ucit nasobilku. Ne se o tom jednou ci dvakrat zminit, ale vstepovat a vstepovat. Muze byt zamilovana, muze se mazlit, libat, vypravet mamince jak to bylo nadherne, ale musi vedet, ze kdyz penis vnikne do vaginy, je tu znacna moznost bezdecneho stvoreni ditete. A vidi ona toho sveho milence jako potencionalniho otce svych deti? Je si jista, ze ma pro ni bydleni? Je si jista ze ji a dite uzivi, kdyz ona s ditetem zustane nejmene 6 let doma? Je si jista ze on okamzite zanecha skoly a pujde vydelavat a podporovat rodinu?
Je si jista ze je citove naprosto schopna dat dite k adopci kdyz si uvedomuje, ze ani ona, ani ten jeji chlapec se o dite postarat nedokazi?
Nekdo se tady zminoval o nejakem "zakazovani". Jak chcete neco zakazovat svym 16ti a 17-ti letym? To jenom vsechno ponori do ilegality a tim je to jen mnohem horsi. A pasy cudnosti se uz nevyrabi ( mimochodem - videli jste je?)
Jediny zpusob je informovat, informovat a informovat. A treba i brutalne.
Vysvetlete jim : Dite = konec skoly, konec vzdelani, konec zabavy, volneho casu a jen a jen obetovani. V 18 je to hrozne. Pohroma pro vsechny. Ve 29 je to obrovska radost, stesti a poteseni.
Ve Statech je rozvodovost manzelstvi uzavrenych pred 25 rokem veku o 70 % vyssi nez po 25 letech.
Ano, to je to cislo, ktere jsem hledala. 90% manzelstvi uzavrenych v nezralem veku konci rozvodem. Jake procento deti tim ztrati rodice? 99% nebo primo 100%.
VASE DETI MUSI ZNAT TATO FAKTA NEZ ZACNOU SEXUALNE ZIT. A JE TO JEN A JEN VASE ZODPOVEDNOST, POKUD JE NEZNAJI A OTEHOTNI,JE TO VASE VINA.



9.2.2007 5:40:39
Albeko, dekuji VAm znovu. Velmi si Vas vazim. Jste dospela moudra zena a jsem na Vas pysna.
9.2.2007 5:38:40
Kazdy by samozrejme ocekaval, ze jeptisky nemaji sexualne prenosne nemoci. Ano, je tomu skutecne tak.
Ale, mile damy, ktere jste vyzkousely celou radu sexualnich partneru nez jste zakotvily v manzelstvi a dovolily pristup jen jednomu druhu bakterii a viru
(tem, ktere sedi na te jemnoucke predkozce vaseho manzela) - verte nebo ne - jeptisky take nemaji carcinom cipku.
Jestli nekoho napada - spousta bakterii a viru od ruznych partneru, hlavne Herpes virus i kdyz treba nedojde ke zvredovateni vulvy = vetsi moznost rakoviny cipku, tak bych vam chtela prozradit - jste na spravne stope.

Jelikoz mnoho mych slov je velmi nespravne pochopeno, chtela bych poznamenat, ze vyse napsana slova nemaji v umyslu nekoho vybizet aby se stal jeptiskou.
9.2.2007 5:30:09
Prominte - Albeko.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 245 [Dalších 215 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.