| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 245 [Dalších 205 >>]
9.2.2007 5:29:16
Albelko, bravo. Podarilo se vam dospet. Blahopreji k dospelosti. Milada
9.2.2007 5:26:51
Katko, dekuji, dekuji, dekuji!!!
To je presne to, co jsem hledala.
A pro ostatni maminky dospivajicich i docela malych dcer ( vedome rikam dcer, mam dceru i syna a vetsinou miminko domu prinese dcera) : Vase dcerunky by mely mit toto vstipeno do sveho podvedomi nez se zacnou ucit nasobilku. Ne se o tom jednou ci dvakrat zminit, ale vstepovat a vstepovat. Muze byt zamilovana, muze se mazlit, libat, vypravet mamince jak to bylo nadherne, ale musi vedet, ze kdyz penis vnikne do vaginy, je tu znacna moznost bezdecneho stvoreni ditete. A vidi ona toho sveho milence jako potencionalniho otce svych deti? Je si jista, ze ma pro ni bydleni? Je si jista ze ji a dite uzivi, kdyz ona s ditetem zustane nejmene 6 let doma? Je si jista ze on okamzite zanecha skoly a pujde vydelavat a podporovat rodinu?
Je si jista ze je citove naprosto schopna dat dite k adopci kdyz si uvedomuje, ze ani ona, ani ten jeji chlapec se o dite postarat nedokazi?
Nekdo se tady zminoval o nejakem "zakazovani". Jak chcete neco zakazovat svym 16ti a 17-ti letym? To jenom vsechno ponori do ilegality a tim je to jen mnohem horsi. A pasy cudnosti se uz nevyrabi ( mimochodem - videli jste je?)
Jediny zpusob je informovat, informovat a informovat. A treba i brutalne.
Vysvetlete jim : Dite = konec skoly, konec vzdelani, konec zabavy, volneho casu a jen a jen obetovani. V 18 je to hrozne. Pohroma pro vsechny. Ve 29 je to obrovska radost, stesti a poteseni.
Ve Statech je rozvodovost manzelstvi uzavrenych pred 25 rokem veku o 70 % vyssi nez po 25 letech.
Ano, to je to cislo, ktere jsem hledala. 90% manzelstvi uzavrenych v nezralem veku konci rozvodem. Jake procento deti tim ztrati rodice? 99% nebo primo 100%.
VASE DETI MUSI ZNAT TATO FAKTA NEZ ZACNOU SEXUALNE ZIT. A JE TO JEN A JEN VASE ZODPOVEDNOST, POKUD JE NEZNAJI A OTEHOTNI,JE TO VASE VINA.
9.2.2007 5:02:49
Vando, opravdu nic ve zlem - ja si vazim nazoru vsech lidi a myslim si, ze lide by meli byt vedeni k samostatnemu mysleni. Nekdy se podari, ze lide dospeji a nekdy ne.

Skola je dobra a hodne pomuze. V bilologii se naucite jak kocky maji kotata a jak kyticky maji tu bliznu a pestiky a jak vcelicky pomahaji s opylovanim. Jiste jste o tom slysela? Mozna, ze ceske skoly tak nezduraznuji, ze s lidmi je tomu uplne stejne. Ale verte mi:

Navzdory vsem tem zkumavkam je dosud jeden hlavni zpusob jak "delat deti": Muz musi vsunout penis do zeniny vaginy a ejakulovat. Kdyz mlady chlapec vsune penis do pochvy velmi mlade divky a ejakuluje (cemuz casto nemuze zabranit i kdyz opravdu chce) tak casto ta divka otehotni a za 10 4-tydennich mesicu (40 tydnu) se ji narodi miminko. Vando, miminka nenosi ani cap ani vrana. A jestli mate deti, reknete jim o tom co nejdrive. Nejlepe jeste v predskolnim veku.

A ted Vas cituji: "Milado, zásadně se lišíme pouze v jednom bodě. Já nekladu rovnítko mezi milování a plození dětí".

Vando, mozna ze prisel cas, abyste polozila rovnitko mezi milovani a delani deti. Protoze : Jak jinak byste chtela delat deti ?
cizinka1
8.2.2007 12:35:09
Vaclavko, ja vam vsem drzim palce, at vam nic zleho se neprihodi. Jsem se bala, ze jsem te dotkla, totiz vzdy kdyz mluvime o detech je to osobni a citliva tema.

Jen jsem chtela podotknout, ze tahle debata zvlast z te "liberalni" strany se mi zdala prilis o moralce ale malo o skutecne osvete a skutecne priprave ditete na svobodny zivot. Nemuzu vedet jak to je opravdu s osvetou u tech liberalnejsich, a take vim, ze jsou kluci, kterym statistika umrti na motorce neudela zadny dojem jako i holky, ktery nad informacemi letaku HA ani nad filmem o potratu nehnou brvou. Ale co nam zbyva, ja uz ted tusim, ze u sveho syna se zakazem nebo pravidlami nemela bych zadnou sanci, a i ja v 15 mela jsem potrebu suverenity a soukromi.
8.2.2007 12:19:07
Cizinko díky, včera mne děti nepustily k PC a ráno jsem se proboxovala jen k příspěvku Mirky. Máš pravdu v tom, že zavírám oči a říkám si: snad budou mít holky kliku a nic se jim nepřihodí, antikoncepce neselže, jejich partner je nenakazí... Obě zvládly tři kluky, které si "připustily k tělu". Na to, že prostřední bude čerstvě osmnáct, je to asi dost. A na to, kde hledala své lásky ta nejstarší, raději nemyslet. Sice měla jen dva partnery, ale kolik jich měl ten jejich protějšek už je jiná. Ted má přes rok stálého partnera, sice dlouhovlasého s dredy, ale jeví se fajn. O souvislosti počtu partnerů a výskytu rakoviny děložního čípku jsem četla nedávno. Já bych v tomto směru měla být klidná, zvládla jsem jednoho. Ale na druhou stranu to také dobré není...
Adriana, 2 děti
  • 
8.2.2007 11:10:02
Bylo to o tom, že máš normální běžné starosti a radosti, myslíš jak je vše v poho a pod kontrolou a pak si v šoku :)) postavena před problém, který žádá rychlé řešení :) "Bigoši" naťukli rodiče, kam až by mohli zajít, no.. Souhlasím s řešením něco takového nedovolit, zrovna tak jako netoleruji svýmu 16-ti letému synovi aby doma kouřil a pil pivo i když vím, že v parku za školou se tak děje v hloučku stejně starých spolužáků...Btw byla jsem přesvědčena, že on nekouří, nikdy ani náznak zápachu, žádné žvýkačky a bonbóny, žádný tabák po kapsách a najednou mu před mýma očima vypadly cigarety z kapsy.. Ani nezatloukal, prohlásil něco ve smyslu - tak teď když už o tom víš, konečně se nemusím schovávat....Spletl se...
cizinka1
8.2.2007 10:17:50
Vaclavko, prave jsem se divala, jestli jsi mi odpovedela, a natrefila na odpoved k Mirce. Vis, ja alespon myslim, ze chapu co s dcerami prozivas. A sympatizuji s tvym postojem, totiz zatlacovat i dite nejen pubert"aka ke zdi a chtit o nim vedet vsechno, neni podle meho nazoru spravne a urcite neni ucinne. A take docela verim, ze prave ty se svymi holkami o zivote, takovym jaky je mluvis.

Ja mne trochu prekvapilo, to jak lehce "liberalni" strana se sesypala na p. Nagla, ze nepustil sveho syna prespat (ne na party a ne na prespani z nouze) u tyden stare pritelkyne. Totiz sama se povazuji za liberalku, a prave proto bych ocekavala od te strany s vetsi deklarovanou uctou pro lidskou svobodu, ze bude konkretneji popisovat o cim s detma se bavi, na jake filmy chodi, co doporucuji detem cist. Trochu mne mrzela lehkost jejich argumentu, ze pry hlavne at vime kde je, no a otazka otehotneni, to si asi podle nich vyresi ta holka. A ze konkretnejsi popisy sexualni vychovy prave padli ze strany konservativcu.
8.2.2007 10:01:38
Mirko, když tak přemýšlím nad všemi vyslovenými názory (včetně svých...) přijde mi, že se snažím obhájit si ten svůj liberální přístup – i když ve skrytu duše cítím, že to není až zas tak pravé ořechové. Jenže stalo se, holky už si něčím prošly. Máme k sobě navzájem důvěru, svěří se mi, ale mluvit si do ničeho nenechají... Možná mám ztíženou situaci i v tom, že mně maminka mluví do věcí ještě teď a já chci být za každou cenu „jiná“. Jinak jsem již psala, že o selhání antikoncepce vím své, holky taky vědí, že brášku mají jaksi přes ni. Sama podle sebe taky vím, že s nezralými rodiči nemá dítě zrovna lehký start do života a oni sami mají spoustu problémů sami se sebou. A nejstarší dcera ty nezralé rodiče poznala na vlastní kůži. Jenže u ní je problém v tom, že by si klidně alkoholika vybrala, do jednoho byla šíleně zamilovaná... Protože jsem si prošla tím, že můj muž měl problémy s alkoholem, mám k těmto typům odpor, nechápu ji, co ji k takovému klukovi přitahuje. V reálu by si dost nabila úsměv, ale v tu chvíli je slepá a hluchá. A na maminčino varování nedá. Jí v tu chvíli nevadí, že je takový, nepřipouští si, že by jí to někdy vadit mohlo.
7.2.2007 15:00:07
...dodám ještě, že ta zodpovědnost při sexu je hlavně o výběru partnera a životní situace - a že to platí především o sexu mimo manželství, tj. za svobodna, při nevěře atd. Jiná situace je samozřejmě v manželství - i když už manželé dítě nechtějí, tam sama považuji sex za přirozený - k manželství prostě patří.
7.2.2007 14:55:32
Ale já nemám nic proti sexu před vstupem do manželství:-))). Sama jsem taky byla se svým budoucím mužem u něj v bytě po asi čtyřech měsících známosti, rok a půl před svatbou (a co jsme dělali, to si každý jistě domyslí). Ale moje mamka ho už znala, myslím, že i manželova maminka znala zase mě. Dále - nebylo to TÝDEN po seznámení. Taky jsem byla vychovaná dost konzervativně (a dosud jsem relativně konzervativní, i když ne tolik jako za svobodna), takže u mě by to ani ten kluk s těmi dredy nebyl:o) (ačkoliv dredy nepovažuju za stoprocentní příznak "nevhodnosti" partnera), nicméně si myslím, že se mamka mohla spolehnout, že si nevyberu např. vyloženého alkoholika. Také mi už bylo dvaadvacet, takže už jsem měla víc rozumu než pět let předtím - a sama jsem od první schůzky cítila, že to je férovej kluk, kterej mě nepodrazí, a jak jsem ho časem poznávala víc a víc, bylo mi jasné, že bude i fajn tátou - že když otěhotním, že bude všechno OK a na neplánovaného drobka nezůstanu sama.
Na tom, že si člověk musí být vědom toho, že při nezodpovědném chování může chytnout pohlavní nemoc, a že při jakémkoliv koitálním sexu může selhat antikoncepce a může dojít k otěhotnění, nevidím nic puritánského - prostě je to tak, ať se liberálně založení lidé před těmito fakty snaží zacpat si oči a uši jak chtějí. Jediný názor, u kterého je mi jasné, že je obecně označitelný za řekněme konzervativní, je fakt, že obecně vzato nesouhlasím s potraty - právě proto, že by se lidé měli chovat dostatečně zodpovědně při sexu, aby byli připravení i na eventuální příchod neplánovaného potomka. (Na druhou stranu jsem zásadně PROTI zákazu interrupcí, protože nikdy nikdo nemůže dopředu vědět, jestli se nedostane do tak šílené, obtížné a složité životní situace, ve které se o potomka prostě NEMŮŽE postarat: pak má právo na to zvolit si svobodně variantu z různých možných, kterou sám bude pociťovat jako nejlepší řešení.)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 245 [Dalších 205 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.