| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 245 [Dalších 185 >>]
Albeka 1
  • 
6.2.2007 16:59:12
...domnívám se,že nelze srovnávat partnerský vztah se vztahem rodič x dítě. Dítko je definitivně dospělé ve chvíli,kdy se odstěhuje z rodičovského domu,má vlastní příjem jímž pokrývá veškeré své bytí. Pakliže dítko bydlí v domně rodičovském,je plně finančně závislé na svých rodičích řídí se pravidly,která rodiče stanovují - na tom mi nepříjde nic nenormálního.No a mezi ta pravidla patří žádní kamarádi po večerce u nás doma - prosté a jasné :-)..
Lassie
  • 
6.2.2007 13:47:30
Již velmi malé děti jsou schopny se zeptat, proč se rodiče tak často hádají, často sebe zbytečně obviňují a hádkami trpí. Ano, hádat se není nic neobvyklého, ale jak jsem psala výše - pokud ve vztahu schází radost, nemůže to být pro dítě horší, než rodiče, kteří žijí odděleně.
Lassie
  • 
6.2.2007 13:19:29
Dášo, musela jsem si znovu přečíst svůj příspěvek, jestli jsem tam nenapsala něco, co jsem tak ve skutečnosti nemyslela. Tedy, hned na začátku píši, že zájem dítěte JE na prvním místě. Proto jsem se pro dítě rozhodla v době, kdy jsem měla spolehlivého, milujícího a fajn chlapa, který by byl dobrým tátou našim dětem a se kterým chci prožít zbytek svého života.
Co jsem měla na mysli je to, že dětem by se nemělo nic předstírat a já věřím tomu, že to ani nejde. Šťastná rodina, to je především hodně radosti, blbnutí doma s mámou a tátou, společné výlety a vůbec společně trávený čas. Neumím si představit, že lidé, jejichž vztah se na tolik zhoršil, že nejsou schopni spolu normálně komunikovat, aniž by si navzájem nelezli na nervy, jsou schopni takovou nefalšovanou, pravou radost předstírat. Napětí vycítí i děti,já bych je v tomto nepodceňovala. Byla jsem ale svědkem toho, že se rodiče po rozchodu usmířili a začali spolu vycházet dobře, ačkoliv už společný život neplánují. Spousta těchto lidí říká "vycházíme spolu líp po rozchodu, než tomu byla za dob trvání manželství". Naši se rozváděli v mých 16 a bratrových 14 letech poté, co jsme jim my navrhli, aby se rozešli. Napětí doma bylo neslučitelné s normální existencí.
6.2.2007 11:59:50
Ja se vubec "necukam". Ja uz jsem si zmenila jmeno 3x v posledni ctvrthodine. Ale jsou 3 hodiny rano a tak uz musim jit spat. Doufam, ze ta posledni varianta meho jmena nebude uz nikomu vadit. Jestli ano, zmenim to az zitra. Dobrou noc.
Milada.
6.2.2007 11:59:45
To jsem rada, ze jsme se domluvily:-)

Ale stejne by to mel nekdo zalovat do Bonzacke knihy, proc to Pavlin jeste nevytvoril, takovehle zmatky by tu vznikat nemusely :-(
JaninaH
6.2.2007 11:58:19
Za rodiče ekzematiků díky :-)
cizinka1
6.2.2007 11:52:44
Vando, tvoje nazory mi se libi a rozhodne v tomto sporu bych sympatizovala spise tobe nez Milade z USA a vsem zastancum prisnych pravidel, ale je neco, co si myslim v argumentaci Milady (z USA:-)) nechces slyset. A to je to, ze i chraneny sex neni sex bezpecny. To co psala o selhani HA nebylo mysleno tak, aby si vyprosila politovani:-).

Ja nevim co se pise v casopisech pro divky, ktere zminovala Lassie, ani co konkretne "liberalni strana" rika svym detem, ale z toho co ctu mi vypliva, ze nejdulezitejsi je neotehotnet. To ovsem, ale k tomu skalne jiste prostredky nejsou. Ani zdravi nezavadne prostredky, totiz delka, kterou zena bere HA urcite se odrazi na jejim zdravi. Pak neni tady jen to otehotneni. Sex s kondomem je bezpecnejsi nez bez nej, ale od AIDS, zloutenky, rakovinovych viru a dalsich infekci neochrani se vsi jistotou (prece je to dost nespolehliva ochrana od vseho).

Pokud pubertak je dobre a vsestranne informovany, ok, je to jeho rozhodnuti a je lepsi aby o jeho zivote a znamostech rodice by mohli vedet a on mel komu se sverit nez aby zil svym tajnym zivotem a pretvaroval se. Otazka jestli bude hradit HA a kondomy z kapesnych nebo z vydelku je podle mne vedlejsi. Dulezite je aby vedel, ze smi se a mozny je vsechno, ale nic neni zadarmo ve smyslu zdravotnich nakladu a rizik a zivotnich perspektiv. Sex pro zabavu, z okouzleni, pro zapadnuti do davoveho chovani je mozny, ale je to jeho rozhodnuti jestli mu to za ta rizika stoji. Sex z velke lasky je krasny, jen musi se vedet, ze je to dost velka zivotni investice ktera omezi spoustu dalsich moznosti. Ja ti uprimne verim, ze tvoje kamaradky, ktere mely deti v nadcti a pak se rozvedly toho nelituji, take takove mam a diky bohu neznam nikoho kdo litoval, ze ma svoji konkretni a milovane dite, ale je to mozne (nemusi vsak to tak byt), ze o hodne veci tyto zeny prisly prave kvuli tomu, ze s nema nikdo otevrene o nekterych vecech nemluvil. Ja vazne nemam nic proti sexualne emancipovane mladezi, ale kazda svoboda je opravdova jen tehdy, kdyz se uvedomuji vsichni stranky reality.
JaninaH
6.2.2007 11:52:22
No jasně, Milado původní, takhle to ale vyznívá jinak, to každý pochopí, zvlášť kdybys napsala, že jsi opravdu (nejen pro mě) studnice informací o všem možném, hlavně vše kolem AE, imunity apod. Chápu, že psát to pořád zovu a znovu by bylo otravné, a souhlasím s tím, že vyhledávání na Rodině je příšerné, nedávno jsem něco hledala a zuřila jsem u toho - a nenašla.
Ale jak jsi to napsala původně "nechci, abych byla spojována s Vámi" znělo (určitě nechtěně) tak nějak nabubřele jako "já jsem lepší Milada". Docela chápu Miladu, že se cuká :-)
J.
6.2.2007 11:47:17
Naprosty souhlas. neni otcem ten, kdo dite zplodil, ale ten, kdo vychovava. Totez o matce.

Deti, ktere se stanou "matkami" drive nez dospeji se casto (v me zemi) nevdaji, protoze stat je podporuje lepe nez by to mohl udelat "darce spermie". Stat plati jejich bydleni, jejich jidlo, protoze stat mysli, ze matka ma zustat doma s ditetm i kdyz k nemu nema tatu.
Nekdy se tyto "matky" vdaji a nekdy si proste privedou pritele sveho veku a ziji s nim " na hromadce", protoze je to financne vyhodnejsi.
Podle statistiky - zabiti ditete mladsiho 4 let je temer vzdy zpusobeno jeho nevlastnim otcem ci partnerem matky.

A jeste jedna otazka - pred nejakou dobou se v prazske nemocnici narodilo dite ukrajinske matce, ktera je nechtela. Cesky manzelsky par chtel dite adoptovat. Adopci zprostredkovala zdravotni sestra z porodnice za uplatu. Adopce stoji penize, ve Statech je toto pocinani legalni a 300 milionu lidi s tim souhlasi. Miminko jde primo k rodicum, neni poskozeno ustavy a sirotcinci a te zdravotni sestre bych dala nejet 10ti nasobek te financni odmeny, ale take zlatou medaili za lidskost a za odvahu. (A zrusila bych ty sirotcince kterym se rika Detske domovy. To nejsou Detske domovy, protoze deti v nich nemaji domov.)
Myslim, ze v Cechach byla odsouzena. Cesko ma asi 20x vice deti v sirotcincich nez je evropsky prumer. Jakto?
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 245 [Dalších 185 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.