| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 245 [Dalších 175 >>]
6.2.2007 11:44:20
Milado, Tvůj nick je tady tak profláklej, že si Tě těžko někdo může spojovat s jinou osobou. Je škoda ho měnit, když je to téměř obchodní značka!

Milada.
6.2.2007 11:41:12
Ale docetla jsem to :-)
JaninaH
6.2.2007 11:38:25
MiladoK,
vsadím se, že to Milada nedočetla do konce :-).
Ale k tématu.
Souhlasím úplně se vším, co jsi napsala. Před nedávnem jsme měli velkou manželskou krizi, chvíli jsem se zaobírala i myšlenku na rozvod. Upustit od této myšlenky mi pomohly kamarádky tady na Rodině, buď samy rozvedené, nebo ty, jejichž rodiče se rozvedli. Udělala jsem si takový názor, že dětem to ublíží vždycky (kromě krajních případů, které jsi vyjmenovala). A rodičům to mnohdy nepomůže. A to vůbec nemluvím o ekonomickém hledisku, které taky není nezanedbatelné. Pravda je, že znovuvybudování poničeného vztahu je hodně, hodně těžké. Spousta párů to prostě vzdá a jde si každý po svém, hledat "spokojenost". Chápu to, ale sama jsem se rozhodla jinak, kvůli dětem, i když jsou už velké.
J.
J.
6.2.2007 11:36:23
Milado, v případě vašeho známého vdovce, který si vzal ženu s třemi dětmi celkem chápu právě tu ženu, kterou uspokojilo, že ji řekl, že bude na tom čtvrtém místě, hned po těch dětech. Té ženě to dalo pocit jistoty, že partner bude její děti a její vztah jako matky respektovat a nebude se snažit drát se na prví místo před ty děti, které by tím časem mohly eventuálně trpět. Ale já osobně si myslím a alespoň u sebe to vidím tak, že můj vztah k dětem a můj vztah k manželovi nebo partnerovi jsou paralelní a neslučuju je, jsou to prostě jiné lásky. Kdybych je měla brát nějak stejně, což podle mě nejde, mohlo by se stát, že by člověk třeba i podvědomě začal přemýšlet o prvenství toho kterého vztahu a nerada bych, aby to ani vzdáleně s přeháněním a nadsázkou, připomínalo nějakou osobní Sophiinu volbu.
Asi to zní blbě, možná jsem to jako přirovnání neměla použít, protože Sophiina volba se týkala dětí. Ale tak nějak mi to zdůvodňuje můj postoj k dětem a muži. Miluju je všechny, ale k dětem je to láska mateřská, k muži je to láska jiná. Jsou pro mě důležití všichni. Jinak kdybych se měla teď hypoteticky rozvádět a časem si vzít někoho jiného, tak taky budu na první místo stavět ty děti. Alespoň zezačátku, než bych si byla jistá, že ten nový partner se nebude s dětmi porovnávat a bude respektovat, že moje děti jsou pro mě důležité a nechci je novým vztahem ohrozit. časem bych asi vztah přehodnotila a brala bych je všechny tak, jak to cítím teď ve svém manželství. (Samozřejmě , kdyby vztah fungoval).
Milada.
6.2.2007 11:34:46
Milado,

jeste jinak - zrejme jste nepochopila o co mi jde, znova to vysvetlim.

Sve (dle meho nazoru) dulezite prispevky jsem vzdy podepisovala. Takhle to nema smysl. Pokud si nechate Miladu v nicku, budou Vas tu takto oslovovat a pri hledani Fulltextem vyjedou vsechny Vase prispevky...uz ted mi to vyjede 15 stranek! :-( Cili maminky se budou muset prodirat dalsima a dalsima prispevkama, ktere s "mym" tematem pranic nesouvisi. Nevim, kam vsude jeste pisete, nikde jsem Vas nezahledla. Pokud koukam na Maminky v zahranici, sem: http://www.rodina.cz/diskuse200.htm tak tam Vas nevidim.

Janino,
ale no tak :-) O "stari" mych deti nejde prece nejde. Jde o to, ze spravce stale neudelal filtrovani podle registrace, coz slibuje uz roky :-( Pokud by tohle fungovalo, muze tu byt Milad treba sto a vzdy by to naslo jen prispevky pod moji registraci. Jenze jsme na Rodine, kde nefunguje nic z beznych diskuznich serveru.
Ja jsem si v zacatkach rekla (to jsem jeste verivala, ze se neco zmeni), ze prispevky musi mit nejake znameni, ze do tech dulezitych "neco" vpašuju, nez to Pavlin udela. Tehdy tu nikdo s timhle jmenem nebyl a melo to byt na omezene dlouho dobu. Jenze:-( Ta doba se protahla a kdo vi jestli to spravce vubec nekdy zprovozni. A
O tohle mi jde, ne o nejaky copyright na "Miladu" :-DD
6.2.2007 11:22:19
Milado, myslela jsem, ze : "Ale budiz, skusim to odlisit", byla odpoved kladna?
6.2.2007 11:16:53
Milado, snad se mi to napodruhe podari.
JaninaH
6.2.2007 11:16:11
Milado (původní), prosím, prosím, neblázni, nebuď urážlivá a vrať si svůj nick! Jsem už starší osoba a změny nesnáším! A nebudu vědět, jak ti rostou děti!
Proboha, lidi nejsou hloupí a snad umí rozlišit dvě Milady, ne?
J.
6.2.2007 11:14:19
DAso, moc jste mne potesila. Uz jsem se hrozila, kam se to v Cechach riti.
Mnoho otazek o rodine mam celkem ujasnenych, ale nad jednou vaham. Je vztah k partnerovi na prvnim miste a vztah k detem na druhem? Vy se tomu sikovne vyhybate. Nedavno si muj pritel - vdovec- bral zenu se 3 detmi. Ona se porad nemohla rozhodnout, jestli ma detem privest noveho otce. A vite, co rozhodlo? Vzala si ho, kdyz je rekl, ze si je plne vedom, ze bude v jejim zivote vzdy zaujimat pouze ctvrte misto. A ja myslim, ze nebude. Az deti odejdou z domu - a to v USA nastava temer vzdy kdyz je jim 19, tak on postoupi na misto prvni.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 245 [Dalších 175 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.