| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O sněhu a slušném vychování

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 245 [Dalších 155 >>]
Vanda
  • 
6.2.2007 9:51:13
Milado,
ano, souhlasím v tom, že děti mají právo být vychovávány v rodině a mít kolem sebe v ideálním případě dva milující rodiče. Podle mne není nejdůležitější jestli jsou vlastní, ale jestli jsou MILUJÍCÍ. Pak by neměly žádný význam adopce (protože adoptivní rodiče nikdy nebudou tak vlastní jak bys chtěla... oni dítě nezplodili... ale MILUJÍ je jako by tomu tak bylo). Nevlastní otec, druhý manžel maminky, může dítě milovat stejně jako jeho vlastní otec a starat se o něj může mnohem lépe (samozřejmě tím netvrdím, že je vhodné mít každé 2 roky nového tatínka, ale prostě při nevydařeném prvním manželství nebo ovdovění nevidím nový sňatek matky s mužem který má její děti rád jako problém). No a když není zbytí, tak může dítě vychovat i jeden rodič. Pokud je milující. Nebo si myslíš, že pokud žena zůstane s dítětem sama, měla by se radši zastřelit a dítko dát do dětského domova, aby netrpělo?

Rodina byla kdysi dávno vytvořena k zachování rodu. Ale dávno to není její jedniné poslání. Dnes mají lidé právo volby, výběru jak se chtějí realizovat. Jsou i lidé, kteří se realizují jinak než výchovou dětí. I takovíto lidé mají nárok na to žít se svým partnerem v manželství a nikdo nemá právo jejich rozhodnutí rozebírat. Co lidé kteří jsou neplodní a dítě počít nemohou? Měli by se nechat utratit?

Ano, k sexu rodinu nepotřebujeme. Ale k manželství nepotřebujeme dítě. Pokud to spolu dva lidé myslí vážně, mají právo uzavřít manželský sňatek a vám může být jedno, jestli v tomto sňatku zplodí potomka nebo ne. Je to jejich právo volby. Pouze pokud uzavřeli nějaký speciální sňatek, jako třeba katolický, pak je skutečně jejich povinností "přijmout dítě", protože katolické manželství je instituce k výchově dítěte skutečně definováno (alespoň u nás, nedávno jsem měla možnost si prohlédnout dotazník, který vyplňují soubenci, kteří mají zájem o uzavření sňatku v katolickém kostele. Pokud na otázku "jste ochotni přijmout dítě" odpoví NE, nemusí být oddáni.). Civilní ne.

Je mi líto, že zrovna u Tebe selhala antikoncepce, ale nic na světě není stoprocentní. S tím musí člověk počítat. Účinnost hormonální antikoncepce není dána jen pravidelným užíváním prášků. Může být snížena například některými současně užívanými jinými léky a přípravky.

Jinak já neznám nikoho, kdo by uzavřel manželství jen dočasně. Mám za to, že všichni lidé vstupující do manželství si myslí, že je to nafurt... to pak až realita si s některými lidmi a vztahy pohraje jinak než bylo předpokládáno.

Zájmem dítěte je dle mého mít především spokojenou matku.
6.2.2007 9:44:27
MILOVAT znamena prislibit ze budete pritomni v manzelstvi. Znamena to byt tu jeden pro druheho kazdy den i kdyz casem zivot vse zmeni a vy byste radeji byli s nekym jinym nekde uplne jinde.
CTIT znamena uznavat a respektovat toho druheho takoveho, jaky je a ne mit skryte umysly zmenit ho podle sve vule.
VAZIT SI je zpusob, jakym vyjadrujete svou lasku, respekt a souciteni v kazdodenim zivote. VAZIT SI zahrnuje akci - hmatatelne dukazy naseho respektu, naplneni pozadavku ci prani kterym vyhovime. Pravdy, ktere rikame a ktere zijeme.


Predstavte si trojuhelnik se slovem MILOVAT na vrcholu.
Nemuzete MILOVAT A VAZIT SI druheho jestlize ho neuznavate ci neocenujete takoveho, jakym opravdu je, jestlize ignorujete jeho potreby, idealizujete si ho nebo uvazujete o tom, jak ho zmenit.
Nemuzete CTIT a VAZIT SI druheho jestlize nevyjadrujete sve ZASLIBENI (MILOVAT) ci odevzdanost stat se jeho partnerem. To znamena jestlize zustanete "svobodnym" ( ve smyslu "nezenatym") ci nezavislym ve vztahu. Nebo vzdy trvate na tom, ze jste v pravu a vyhrozujete odchodem ci rozvodem v pripade neshody.
Nemuzete MILOVAT a CTIT druheho jestlize nevyjadrite svoji oddanost a respekt ciny (VAZIT SI)- to znamena ze nejste ochotni vykonavat denne gesta a ukony, ktere by zprijemnily a zlepsily zivot vaseho parnera a ucinily ho stastnejsim.
Vase sliby nejsou slova, ktera vyslovite ale jsou to umysly a zamery jak zit sve zivoty spolecne.

ANO, TAK TO MA BYT, ALE NEKDY JE TO JINAK:

Milovat, ctit a vazit si - jaky neuveritelny slib.
Budu te milovat tak dlouho, dokud budes milovani hodna...
Budu te ctit tak ze si te umistim na piedestal a pak te budu obvinovat, ze jsi z nej spadla...
Budu si te vazit, pokud se mi rozbusi srdce kdykoli te uvidim...
Slibuji, ze te budu milovat bezpodminecnou laskou dokud mi nedas duvod abych prestal...
Akceptuji te takoveho jaky jsi, ale tajne se snazim zmenit to, co se mi na tobe nelibi...
A vzdy chci pro tebe jen to nejlepsi pokud je to take dobre pro mne.

6.2.2007 9:35:25
"Co když má milenku, nebo co když muž ženu(nebo žena muže)prostě přestane milovat? Zůstat spolu dalších 40 let? To podceňujete děti, ty poznají, že mezi rodiči vztah neklape a nic moc si z toho nevezmou."

Male deti potrebuji maminku, ktera je miluje a tatinka, ktery je miluje. Oni vubec nemaji zadne meritko na to, jak merit VELIKOST CI HLUBOKOST LASKY mezi svymi rodici. Pokud se rodice k sobe chovaji slusne a laskave, je dite stastne.
Jsou zhruba 2 druhy rodicu. Jedni za teto situace obetuji sebe, druzi obetuji sve deti.


"A je nešťastná celá rodina. Neříkám, že vztah nejsou kompromisy, že zamilovanost trvá věčně nebo že partnerství je procházka růžovým sadem - zůstat spolu ale pouze kvůli dětem by, dle mého názoru, nebylo nejšťastnějším řešením."

Prave naopak - videno ocima ditete - zustat spolu kvuli detem je jedine spravne reseni. Ne, neni nestastna cela rodina. Pokud jsou rodice rozumni, deti budou stastne. Jestlize jeden (ci oba) rodice rozbiji rodinu, protoze "nejsou uz tak stastni a uz se tak nemiluji" , je to vrchol sobectvi, kdy stavi sve "stesti" pred stesti sveho ditete. A na to pravo nemaji. Je to obetovani zivotu deti.

Zkuste se nad tim trochu zamyslet, protoze to vubec nemate spravne. Manzelstvi je instituce k bezpecne, laskyplne, zdrave vychove deti. Nekdy nastanou okolnosti, kdy je rozvod resenim spravnym. Jeden z rodicu je alkoholik, na drogach ci nasilnik. Pak je rozvod omluvitelny, ale druhe manzelstvi NE!!!
Zena, ktera si vezme alkoholika ci nasilnika ma tendenci si vzit podruhe zase alkoholika ci nasilnika.
A dokazete si predstavit horsi katastrofu pro dite, nez nevlastni tata ktery je alkoholik a nasilnik?

Zajem ditete je PRVNI!
Zajem ditete je mit oba rodice a nezalezi tak moc na tom, jestli se miluji hodne nebo malo. Oba miluji to dite a ono miluje je. A potrebuje je. Oba.
Privest diteti noveho tatu, novou mamu, nove sourozence, mit nove deti v dalsim manzelstvi - to vse diteti zkazi zivot. NENI TO V JEHO ZAJMU. JE TO JEN VE VASEM ZAJMU. Je to jen vase sobectvi. Je to jen obetovavani ditete svym zajmum.

Vy jste privedli to dite na svet a jste za nej 100%ne zodpovedni. Nemuzete se uz ptat, co je dobre pro vas, ale jen co je dobre pro ne. Co bylo dobre pro vas jste delali nez se narodilo.

Kdyz uz se musite rozvest, zustante rozvedeni, dokud vase dite nedospeje.

A to nemluvim z minulosti. Spis z budoucnosti.

A znova ta sama otazka: Vi nekdo jake je procento rozvodovosti u nezralych manzelstvi a jake je u manzelstvi uzavrenych ve 25 - 27 letech? Musi tu byt znacny rozdil. Rada bych to vedela.






Lassie
  • 
6.2.2007 9:13:13
Jo a cherish - chovat v lásce, vážit si.
Commitment - závazek.
Slovník je i na www.seznam.cz
Vanda
  • 
6.2.2007 9:10:40
Tak jsme se shodly :o)
Lassie
  • 
6.2.2007 9:09:31
Milado, nejde o šťavnatou blondýnu. Lidé se prostě někdy hodně změní a jsou spolu nešťastní. Když vztah hodně ochladne, je lepší, dle mého názoru, zůstat sám.
6.2.2007 8:59:58
Milovat, ctit a vazit si...

(Muj preklad je nesikovny. potrebovala bych pomoci s nekterymi slovy, jako CHERISH ci COMMITMENT. Pomoc vitana.)

LOVE is the commitment you make to be present in the marriage. That means being there for each other every day, even when life intrudes and you"d prefer to be somewhere else with someone else.
HONOR is acknowledging and respecting each other as you are, and not harboring intentions of bending the other to your will.
CHERISH is the way you express your love, respect, and compassion in your everyday life. Cherish involves action - the tangible token of your regard and the requests you say yes to, the TRUTHS you tell and live.


MILOVAT znamena prislibit ze budete pritomni v manzelstvi. Znamena to byt tu jeden pro druheho kazdy den i kdyz casem zivot vse zmeni a vy byste radeji byli s nekym jinym nekde uplne jinde.
CTIT znamena uznavat a respektovat toho druheho takoveho, jaky je a ne mit skryte umysly zmenit ho podle sve vule.
VAZIT SI je zpusob, jakym vyjadrujete svou lasku, respekt a souciteni v kazdodenim zivote. VAZIT SI zahrnuje akci - hmatatelne dukazy naseho respektu, naplneni pozadavku ci prani kterym vyhovime. Pravdy, ktere rikame a ktere zijeme.

Imagine a triangle, with LOVE at the top.
You cannot LOVE and CHERISH another person if you don"t acknowledge him or her for who he or she really is (HONOR) - that is, if you ignore his or her needs, idealize him or her, or think only of trying to change him or her.
You cannot HONOR and CHERISH another person if you haven"t made A COMMITMENT (LOVE) to be his or her partner - that is, if you stay single within the relationship, always insist on being right, or threaten separation or divorce whenever there is an argument.
You cannot LOVE or HONOR another person if you don"t express your commitment and respect in action (CHERISH) - that is, if you are unwilling to perform the daily gestures that enhance your partner"s life. YOUR VOWS ARE NOT THE WORDS YOU say, THEY ARE THE INTENTIONS YOU live IN YOUR LIFE TOGETHER.

Predstavte si trojuhelnik se slovem MILOVAT na vrcholu.
Nemuzete MILOVAT A VAZIT SI druheho jestlize ho neuznavate ci neocenujete takoveho, jakym opravdu je, jestlize ignorujete jeho potreby, idealizujete si ho nebo uvazujete o tom, jak ho zmenit.
Nemuzete CTIT a VAZIT SI druheho jestlize nevyjadrujete sve ZASLIBENI (MILOVAT) ci odevzdanost stat se jeho partnerem. To znamena jestlize zustanete "svobodnym" ( ve smyslu "nezenatym") ci nezavislym ve vztahu. Nebo vzdy trvate na tom, ze jste v pravu a vyhrozujete odchodem ci rozvodem v pripade neshody.
Nemuzete MILOVAT a CTIT druheho jestlize nevyjadrite svoji oddanost a respekt ciny (VAZIT SI)- to znamena ze nejste ochotni vykonavat denne gesta a ukony, ktere by zprijemnily a zlepsily zivot vaseho parnera a ucinily ho stastnejsim.
Vase sliby nejsou slova, ktera vyslovite ale jsou to umysly a zamery jak zit sve zivoty spolecne.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TAKZE - TOTO SLIBITE PRI SVATBE A POZDEJI SE KOLEM MIHNE STAVNATA BLONDYNA NEBO CERNOVLASY KRASAVEC A VY SE ROZHODNETE - KDEPAK, ZADNY SEBEZAPOR, UZIJU SI CO MOHU. DELAL(A) JSEM TO TAK I PRED SVATBOU. NEBUDU SE UZ OBETOVAVAT. TO RADEJI OBETUJI ZIVOTY SVYCH DETI.


To Love, Honor and Cherish - what an incredible promise! I"ll love you as long as you behave in a lovable manner... I"ll honor you by placing you on a pedestal, than blame you when you tumble off... I"ll cherish you as long as my heart goes pitter-patter whenever I see you...I"ll promise to love you unconditionally - until you give me a reason not to.. I"ll accept you for what you are but secretly try to change the parts of you I do not like...And I"ll always want the best for you, as long as it"s good for me, too.

A MANZELSKY SLIB SE NAHLE PONEKUD ZMENI:
Milovat, ctit a vazit si - jaky neuveritelny slib.
Budu te milovat tak dlouho, dokud budes milovani hodna...
Budu te ctit tak ze si te umistim na piedestal a pak te budu obvinovat, ze jsi z nej spadla...
Budu si te vazit, pokud se mi rozbusi srdce kdykoli te uvidim...
Slibuji, ze te budu milovat bezpodminecnou laskou dokud mi nedas duvod abych prestal...
Akceptuji te takoveho jaky jsi, ale tajne se snazim zmenit to, co se mi na tobe nelibi...
A vzdy chci pro tebe jen to nejlepsi pokud je to take dobre pro mne.

Lassie
  • 
6.2.2007 8:54:37
Co když má milenku, nebo co když muž ženu(nebo žena muže)prostě přestane milovat? Zůstat spolu dalších 40 let? To podceňujete děti, ty poznají, že mezi rodiči vztah neklape a nic moc si z toho nevezmou. A je nešťastná celá rodina. Neříkám, že vztah nejsou kompromisy, že zamilovanost trvá věčně nebo že partnerství je procházka růžovým sadem - zůstat spolu ale pouze kvůli dětem by, dle mého názoru, nebylo nejšťastnějším řešením.
Milada, 2 dospele deti
  • 
6.2.2007 7:33:54
Milado z Cech, tabuizovat sex je to nejhorsi. Se svymi detmi mluvim o sexu otevrene od doby, co zacaly mluvit. O sexu a take o jeho nasledcich. Mezi mnou a mymi detmi zadna tabu nejsou. Skutecne zalezi na tom, jak moc casu stravis duvernymi hovory s nimi nez je jim 18. Jak mnoho a jake otazky jim pokladas a jak je primejes o jistych vecech premyslet. Spoluzacka me dcery otehotnela ve 13 letech a to byla pro nas obrovska pomoc. Mely to vsechno z prvni ruky. Sexualni vychova se rozhodne nesmi zanedbavat a musime se o ni postarat my mamy, doma.
Skola trochu pomuze. Tady ve Statech na mnoha strednich skolach si deti musi vzit domu na nekolik dni a NOCI elektronickou panenku - miminko, ktere se musi krmit, koupat, prebalovat, v noci se budi a place a musi se chovat a pecovani vaseho ditete to miminko je peclive zaznamenavano. Kdyz po patem nocnim probuzeni "rodic" psychicky nevydrzi a hodi miminko do kouta, je to klasifikovano jako "Abuse" a musi projit celym testem znovu. Zda se to smesne, ale da jim to predstavu, co takova pece o dite obnasi.
Mimochodem - ve Statech lide nesmi pit do 21 let a je to velice prisne sledovano. I kdyz si v restauraci objednate sklenicku, musite prokazat na pozadani svuj vek.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 245 [Dalších 155 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.