| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 147 [Dalších 47 >>]
  • 
24.2.2007 11:01:14
Nedá mi to a připojím i své zkušenosti.Kojení bylo v pohodě, jen se pediatrovi zdálo že dcerka málo vypije a tak trval na přikrmování z lahve.A tak jsme přikrmovaly z lahve od 4 týdnů.všichni mě od toho zrazovali, že dcerka pak nebude chtít "tahat" mlíčko ode mne.Spolehla jsem se na sebe.Jednou lahev jednou prsa, zvládla oboje.Kojila jsem do jejích 9 měsíců, pak už nechtěla.Dudlík jsme měly od prvního dne, na značce jí téměř nezáleželo,ve dvou letech jsem ho vzaly přes den a v den jejích 3 narozenin se ho sama dobrovolně vzdala i na noc.Každé miminko je jiné a tak nelze zobecnovat a nechat se stresovat radami.mě se vícekrát vyplatilo věřit svým mateřským instiktům.Dnes je z mého malého miminečka 8 letá slečna, žádné alergiie se neobjevily, zoubky taky nemá křivé z dudlíku prostě všechno je v pohodě.
24.2.2007 10:09:56
Já jsem taky věděla předem, že stahy budou, ale popravdě, po druhym dítěti byly tak silné, že mě až napadaly nesmyslný myšlenky, že to neni možný, že snad někde uvnitř zůstalo dvojče a znovu rodím :-) Kdyby mě kamarádka na tenhle jev předem neupozornila, asi bych slušně panikařila :-)
Lavanda
24.2.2007 9:58:45
Ano. :o)
Taky si poporodní stahy dělohy vybavuju. Cítila jsem je ale až po třetím porodu. Dost mě vyděsily, nečekala jsem tak silnou bolest.
Zuzka a Anežka 06/05
  • 
23.2.2007 22:21:20
Mě to tedy ze začátku bolelo děsně, hodná sestřička mi přinesla kloboučky, s těma to bylo dobré. Pak měla službu jiná, když jsem ji poprosila o košíčky - řekla, že je to zbytečné, že to pak malé jde hůř. (No a taky mi řekla, že mám malá prsa, tak bych měla u kojení sedět. Ale já si sednout nemohla - po porodu mi dvě hodiny zastavovali krvácení a byla jsem "dole" opravdu zbědovaná. Koukla se tak na mě, když jsem řekla, že sedět nemůžu... No dobře, byla to děstká sestra, tak nevěděla, co mám za sebou. Ale stejně by asi hned neměla soudit. No nic, to je z jiného soudku a spíš by to bylo do diskuze o chování zdravotnického personálu). Celý víkend jsem říkala, že mě to bolí. Vždy mi bylo řečeno, že je to normální. V pondělí přišla jiná sestra, ptala se na kojení a já že to bolí. A ona že to bolet nemá, takže to zkusíme jinak ... No doma jsem měla jednu bradavku do krve, přemlouvala jsem se vždy, než jsem malou nechala přisát a zatínala zuby. Pak jsme koupili lahvičku Avent a já vždy z toho nebolavého kojila a pod druhým držela lahvičku, teklo to do ní a malá to pak z toho vypila. No a když se zahojilo, kojila jsem z kloboučky Avent.
Leny, 2 děti
  • 
23.2.2007 21:23:25
Jen bych si ještě dovolila doplnit, že před odstříkáváním je vhodné prso nahřát - buď teplým obkladem nebo ve sprše (a pokud nechceme odstříkané mléko uchovávat, tak se v té sprše odstříkavá pohodlně - nevadí kam mlíčko stříkne a co vše bude mokré :-)).
cizinka1
23.2.2007 20:39:43
Libiku, Zlata je autorka. To nebylo pro tebe. S tebou skoro souhlasim, jen s tim, ze toho fanatika v porodnici opravdu se da potkat. Jestli to bude poradkyne LL - nemusi, byt, ta se vola se souhlasem matky, ale fanatizovana sestra muze byt. Vis, jak by mohla se citit nekojici zena, ktere se precita seznam nemoci, ktere budou hrozit jeji miminkovi s vetsi pravdepodobnosti...
23.2.2007 20:33:34
Cizinko, říkáš-li mě Zlato, tak já musím říct, že jsem se pokusila o ironii a to na základě příspěvku předchozího, tedy:"zrušit LL"

Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale já bych o ní nic nevěděla, kdybych nechodila čas od času na Rodinu, chci tím říct, že si nemyslím, že právě LL je ten, kdo může za průběh kojení a jeho vnímání matkou (kojící i nekojící) a celou společností.
cizinka1
23.2.2007 20:19:48
pardon, 180 stupnu...:-)
Markéta
  • 
23.2.2007 20:13:59
jsem prvorodicka a ty stahy jsem citila take, bylo to jako hodne silne menstruacni bolesti a jen pri kojeni, nastesti jsem si o tom nekde precetla, ze se to pri prvnich kojenich stava, tak jsem byla v pohode.
cizinka1
23.2.2007 20:08:32
Zlato,

Musim ti napsat, ze mi je opravdu lito, vsech maminek, ktere musi zazit peklo z kojenim, at to skonci dobre a nebo spatne.

Ale zaroven musim zastat se LL jako organizace, ktera podporuje vyzkum o kojeni a snazi se zformulovat rady. Ja treba jsem byla v porodnici, kde informovanost sestr byla opravdu spatna, nicmene, to, co jsem mela nacteno velmi mi pomohla rozkojit se bez pocatecnych nesmyslu a zmatku.Dozadovala jsem se sveho, delala jsem vse podle }sve vedomosti, verila jsem ve svoji prirozenou schopnost a normalitu procesu a bylo to fajn:-).Ne vsecko na zacatku vyslo podle prirucky: ale prece kazde doporuceni je formulovano velkych statistickych vyzkumu. Jde pouze o vetsi nebo mensi pravdepodobnosti, jestli maminka bude kojit i presto, ze mimino je prikrmovano, ci nebylo prilozeno hned po porodu. Ale ty doporuceni jsou fajn a pokud bys se podivala na stranky LL, dozvedela bys se ze take docela velky ohled se bere na psychickou pohodu matky a na jeji sebejistotu.

Kampan proti reklame UM se zacala v dobe, kdy se zjistilo, ze to melo velky vliv na ubyvani kojicich matek. Znas tu dobu, v Cesku tehdy radil dr. Svajcar, kdy kojeni bylo prohlasovane za nehygienicke a nezdrave. Pak on se za to omluvil, a otocil se na 180 procent ke stejne fanaticke propagaci kojeni. Jinde totez provedla reklama. Opravdu reklama, ktera by rekla, ze UM je stejne dobre jako materske byla by lziva. A ze reklama casto lze, to je prece dobre znamo:-].

Co podle tebe musela odpovedet LL poradkyne te matce v casopisu? Ze je to jeji vina, nebo ze nebyla dost dusledna, ze nebojovala? Mohla jen souhlasit, ze jeji neuspech mohl byt podminen spatnym pristupem. To je vyzkumem prokazatelne, ze u deti kojenych podle hodinek delka kojeni klesa. Jina odpoved byla by opravdu kruta.

Samozrejme vsechny projevy fanatizmu ci necitlivosti, neucty pro rozhodnuti nekojit individualnich poradkyn LL maji se hlasit jejich organizaci. Stejne tak jako pochybeni sester z porodnic Baby friendly (totiz svuj titul dostavaji od LL). Je to prace pro citlive zeny, ktere maji lide radi.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 147 [Dalších 47 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.