| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 147 [Dalších 27 >>]
Bumbi&05,08,10
23.2.2007 17:16:52
Heleno,
i můj syn byl závislák a měl velikou potřebu sání. Kojila jsem 10x i víckrát denně, na 3 hodinách se to ustálilo cca ve 3 měsících.

A ano, já jsem mu svoje prso poskytla jako dudlík... A že když mu rostly zoubky, byl u prsa často celou noc... Bradavky to zvládly, měla jsem asi kliku (nebo byly dost otužilé, těžko říct).

Dudlík jsme nabídli - ale dělal, že se dáví. Nebyli jsme jeho příznivci, tak jsme to víckrát nezkoušeli... A zvládli jsme to bez dudlíku.

K lenosti matek "dudlíkářek". Není to o lenosti, dudlík je prostě jeden ze způsobů, jak dítě utišit. Když řvalo kamarádky dítě, dala mu dudlík. Když moje, vzala jsem ho do šátku. Obě jsme tak získali volné ruce k udělání potřebných věcí a ticho.

Rozdíl je snad v tom, že moje nošené dítě je totální pohodář, její je stále ukňouraný prosič o fyzický kontakt...

Může samozřejmě jít i o povahové a temperamentní rozdíly, krom jiného. Ale mě to utvrdilo, že dudlíkem si to opravdu neulehčím, naopak mám pocit, že bych se na dítěti provinila. (Jakkoli jsem milionkrát toužila, aby se moje dítě taky dalo utišit dudlíkem. Jak já si to přála!!!)

Usínat samo (mmchodem, co to je, usínat samo? Položím dítě do posltele a spí?) umí dítě cca od roka - po pohádce. Teď je mu 20 měsíců, před spaním čteme pohádky, pak následuje mlíčko (už UM, kojení jsme ukončili "dohodou" v 15 m, naprosto v pohodě a klidu) a pak si kluk ještě povídá, někdy se chce tulit, tak se s ním jeden z nás (nebo oba) ještě tulíme v naší posteli...

Do porodnice si ale ani příště dudlík rozhodně nevezmu... a nechci ho nabízet ani později.

Bumbi
23.2.2007 16:38:43
synovi jsme dudlik davali zhruba od jeho 14dnu (puvodne jsme si mysleli, ze to bez dudliku zvladneme, ale... :-)) a to pouze na vecerni usinani a od te doby usinal krasne, neplakal a navic jej pres den nevyzadoval, takze si na nej proste nenavykl. techniku kojeni to neovlivnilo vubec a kolem 5mesice jej zacal vyplivovat a odmitat a od te doby dudlik nepotreboval.
KK
  • 
23.2.2007 15:39:09
Ted uz jsou nasi holcicce 2 roky. Ten prvni pulrok, co byla porad prisata, byl narocny. Pak se to zacalo lepsi s prvnimi prikrmy. Ale kojila jsem az do roka. Nebylo snadne ji naucit na umele mleko, vyzkouseli jsme snad vsechna,nez madam shledala, ze Hipp vanilkovy je docela mnamka a nechala se presvedcit. V roce jsme postupne prestali nejdriv s vecernim kojenim a nahradili ho umelym mlekem a pak i s tim rannim. Nebojte, ono to nejak dopadne :-), za chvili uz na to budete taky jenom s odstupem vzpominat.
  • 
23.2.2007 15:30:57
Sice jem rodila už dávno, ale na velmi nepříjemné pocity, vyvolané tím, že jsem s kojením měla těžkosti, se zapomenout nedá. Připomněla jste mi probděné noci s odstříkáváním...A přitom stačilo tak málo: Namísto studených nemocničních pokojů moci být doma, se svou babičkou, kamarádkou - tak, jak to bývalo běžné po staletí - moci se vyspat, jak si žena po porodu zaslouží, popovídat si, moci mít řežim kojení podle potřeb dítěte - nikoli podle toho, co dle mne v daném ohledu naprosto stupidní "věda" vymyslí - dnes věřím ,že pak by to bylo naprosto jiné.
  • 
23.2.2007 15:29:53
Jano, ja zas nesnasim reci jako "prikladej casteji, udela se ti vic mlika", to sis taky urcite vyslechla hodnekrat, co? :) U me to uz dost dobre nejde, prikladat casteji, taky jsem ve chvilich laktacnich krizi skoncila u dokrmu, ale nakonec jsme ho vzdy zase odbouraly. Na chvilku vzdycky pomohlo se poradne najist a napit, ale to taky clovek nemuze delat furt, kdyz ten hlad proste nema...

Kazda zenska ma proste nejaky mlecny kapacity a tvorbu, a zatimco jedna ma plnej mrazak odstrikanyho mlika a vyzrany dite :), druha je rada, kdyz to ukoji aspon zcasti a o odstrikavani nemuze bejt ani rec, takze tady mi to laktacni generalizovani, ze kazda ma dost a ze dite se naji za 5 minut, taky trochu vadi.
Luci+Luk
23.2.2007 15:12:45
Kocíku já měla dudlík do 3 let,jednoho krásného prosincového dne přišel čert a dudlík si odnesl s tím,že pokud ho budu chtít zpátky,tak si pro něj mám přijít do pekla...No a já prý měla z dudlana od toho dne panickou hrůzu :o)))))))))
  • 
23.2.2007 15:10:02
KK, mam stejnou zkusenost, Helence jsou 4 mesice a od narozeni mi visi u prsa skoro furt :) Mne to az tak nevadi, sedim s ni u pocitace :), ale rekni mi, jak je stare Tvoje ditko a kdy se to zmenilo? Se zavedenim prikrmu, nebo samo od sebe? Taky ji kojenim i vecer uspavam (pres den nespi, nebo tak nejak nahodne), a to jsem taky zvedava, kdy a jakym zpusobem odbourame...dudlika ji davat nechci, hlavne kvuli moucnivce, ktera ji od narozeni trapi, ale asi bych nedavala ani bez ni.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
23.2.2007 15:09:02
Můj názor na dudlík už jsem uvedla. Někdo ho dává, někdo nechce. Já nechtěla a vyrostli jsme bez něj. Nakonec jsem neměla problém jako moje kámoška, které chlapeček neusnul bez dudlíku ani za nic. Dudal i v noci a když měl rýmu, tak se vůbec nevyspali, protože nemohl dýchat a tak nemohl mít dudlíka. Tak tohle jen k dudlíku z té horší stránky. Někde jsem slyšela, že dudlík ano, ale po 6. měsíci sebrat,aby nevznikla závislost. Jo a s tím, že počkat na sebrání dudlíku, až to dítěti můžete vysvětlit? Tak to bych chtěla někoho vidět, jak to vysvětluje třeba mému synkovi (kdyby dudlíka měl). Je to tak tvrdohlavý mezek, že stejně jakékoliv vysvětlování je téměř nad lidské síly a na hódně dlouho. U někoho fungovalo sebrat dudlíka v souvislosti, s tím, když se narodí další dítko, nebo jen mímo někomu z kamarádů - dudlík se slavnostně předá miminku, které ho potřebuje víc :)
Mary
  • 
23.2.2007 14:47:17
Zcela souhlasím s Rút, co se týká její nespokojenosti s kurzy a cvičeními v POMADu. Absolvovala jsem tam za 500,- Kc přednášku o kojení, kterou vedla pí Kopřivová, která mi dala rozhodně míň než brožura o kojení z Ligy, která byla k dispozici v porodnici na pokoji v Krči. Ale předporodní kurz, na který přišla porodní asistentka z Krče byl zajímavý, takže je potřeba za ty peníze alespoň něco nabídnout. Lepší alternativou než cvičení v POMADu pro mě byly cvičení ve vodě v Juklíku. Určitě existuje spousta možností ... všechna jsou asi za dost peněz ... ale budou asi lepší alternativou oproti POMADu.
Zuzka a Anežka 05
  • 
23.2.2007 14:19:08
Malá měla dudlík jen párkrát - bylo to fajn uspávadlo, ale jen v prvních týdnech, pak už ho nechtěla. A ve svých skoro 20. měsících tedy sama neusne ...
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 147 [Dalších 27 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.