| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 147 [Dalších 107 >>]
Lenka -kluci 9 let a 6 měs.
  • 
26.2.2007 10:18:17
Prvního kluka jsem kojila do 14 měsíců a měl i dudlíka až do 2 let, trpěl kolikou,chtěl být neustále u prsu,tak jsmě ho naučili na dudlík, on ho přijal, problémy se spaním jsme měli do čtyř let, chodil za námi do postele, nechtěl večer usínat. Druhý syn je jiný,předpokládala jsem, že s kojením nebudou problémy, ale byly, snad jsem si málo věřila, po 10 dnech přestal přibývat na váze,spíš ubral, měl žloutenku,u kojení usínal, pak jsem odstříkávala a přikrmovala stříkačkou, ale stejně nepřibral,tak jsme ke kojení přidali Bebu, sice se najedl a přibíral, ale brečel pořád kvůli bolení bříška, na dudlíka si nezvykl,tak jsme pořídili šátek asi od 2 měsíců a byla to úleva pro moje záda a krk, v šátku se naučil usínat, v postýlce spí jen v noci, ve dne tam neusne a i když usne v šátku,tak při položení se vzbudí, zato od dvou měsíců spí téměř celou noc a je schopný usnout sám v postýlce, což první syn bez křiku nedokázal a mohla jsem dělat všechno možné. První dobře spal v kočárku, druhý kočárek přímo nesnášel,taky jsme ho nesla v náručí a kočárek tlačila před sebou, až teď je to lepší, spí v něm někdy i dvě hodiny. Takže každé dítě je jiné, je jenom třeba najít řešení, které vyhovuje jak dítěti tak matce, protože jsou děti, které jenom jí a spí a jiné které hodně brečí. /To někteří lidé z mého okolí nemohou pochopit,hlavně tchýně, že ho pořád chovám,že nechce spát v kočárku, kdyby to nepotřeboval,tak to asi nedělám, je zvyklá,že děti její dcery byly hodné,jedly a spaly, a myslí si,že já je rozmazluju, při kojení prvního syna,který trpěl kolikou přišla v šesti týdnech s krajícem chleba,že prý ho trápíme hlady,to už mi došla trpělivost a vyhodila jsem ji,potřebovala jsem povzbudit a ne tohle, možná proto, že jsem si podruhé nevěřila,tak jsme kojení nezvládli,byla jsem dost ve stresu, ale kojíme pořád, i když dáváme Bebu a příkrmy a dost těžko jsem se s tím vyrovnávala./
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
26.2.2007 9:51:19
Taky počítám, že by nás do budoucna mělo být víc, potom přichází na řadu začet přemýšlet o větším lůžku :) Mám vlastně moc ráda ty chvíle, kdy mě malý ze spaní obejme a ráno nás probouzí jeho obvyklé mámo vstávej a ihned mi vlepí pusinku. Sice je to poslední dobou kolem půl sedmé, ale myslím, že se ještě v životě naspíme snad i dost.
26.2.2007 9:29:34
Evičko, moc děkuji za Váš přízpěvek-dotaz...jsme na tom s domíškem (12 mu bude 11m) úplně stejně! Už jsme z toho zoufalá. Tedy, přesně jak píšete, přes den mi to nevadí, i když chce prakticky po každém jídle "dopucnout mlíčkem", ale v noci, když kolikrát kojím 4x, tak mne to fakt vysiluje. Jsem poslední dobou šíleně utahaná. Přes den stále zvedat a zvedat, v noci se nevyspat....
Odepsal Vám někdo? Máte nějakou novou zkušenost či radu? předem děkuji a přeji hooodně úspěchů!
ivaru
lucifer
  • 
26.2.2007 8:39:18
Drahá Zlato.
Ve všech časopisech,knihách a všelijakých jiných článcích je toho napsáno hromady a hromady... ale ty si musíš vybrat jen to co je tvému srdci nejbližší.
Nemůžeš přeci věřit všemu.
Každá máma má jiné zkušenosti,každému vyhovuje něco jiného...
Tak ať se daří s holčičkou papkat nadále pěkně,kojení je začátek,až příjdou příkrmy...to je taky zajímavá etapa :-)
Tak papa
26.2.2007 8:30:51
Kdyby nebyl "humbuk" kolem kojení, tak už dnes nekojí skoro nikdo. A kdyby nebyly chytré knížky a laktační poradkyně, přestala by kojit hned v počátku velká část maminek. Prostě proto, že většina z nich překonává nějaký problém. Autorka taky potřebovala poradit, že je třeba z přeplněného prsu odstříknout, aby se dítě vůbec bylo schopno přisát. Možná, pokud by se občas začetla do (dobrého) článku o kojení, tak by to bývala věděla, a nemusela prchat z porodnice s depkou. LL pomohla mnoha maminkách, u kterých bylo od počátku "všechno špatně". Nikoliv naopak .
  • 
26.2.2007 7:52:47
Tak já mám 4 děti ve věku 22,19,12 a 2 roky.Jen díky laktační lize pomoci poradkyně a všem informacím kojím svoje nejmladší ještě v 26 měsících(už tedy končíme).Měl dudlík od porodnice a domů jsme šli s flaškou jinak by mne nepustili domů.Rozkojila jsem se až doma 8 den po porodu císařským řezem.Nejstarší syn měl při narození 4kg a tenkrát se kojilo po 3,5 hodinách v přesně stanovených intervalech jasně že měl málo.Při kontrolním kojení ve 3 týdnech vypil jen 70 tak dostal láhev.Tak se to tenkrát dělalo-žádná LL nebyla a maminky co kojili plně měli prostě jen štěstí.Mám veliká prsa tak doktorka říkala že se to stává prý se tam mléko už nevejde :-(
Jasně žo do třech týdnů byl odstavený a měl jenom láhev.Dudlík dostal už v porodnici rooming nebyl jen nám je nosili po 3,5 hodinách na půl hodinky a když zrovna spal měl smůlu.
Další syn podobně dopadl v 6 týdnech.Zvláštní je že dnes vím že jsem procházeli laktačními krizemi a vše se dalo zvládnout častějším přikládáním.
Dceru té je dnes 12let jsem už měla u sebe na pokoji i když se narodila císařským řezem a byla kříšená(doktor tvrdil že když jsem porodila dvě porodím i třetí:-( )Tu jsem přestala kojit ve 3 měsících opět podele LL laktační krize.
Když jsem čekala své 4 dítko už jsem sháněla informace o kojení.Je pravda že mé okolí reagovalo tipu moje děti taky vyrostli na flašce a podívej jak jsou zdravé a pěkné ale já kojit chtěla a moc !!!Díky časopisu miminko kde jsem našla tel.číslo na laktační poradkyni a ta po telefonu uklidnila a poradila jsem mohla kojit dodnes.Syn začal v roce a půl sám usínat v postýlce není závislí křikloun jak někdo zmiňuje je to pohodové a velmi hodné dítě.A dudlík má syn od porodnice i ostatní moje děti.Předkus mají dědičný po mě a mluvili velmi čistě.
Stella, 2 dcery
  • 
25.2.2007 23:44:14
Stoprocentně souhlaslím s Magdou! Mám zkušenost s dítětem hodným i uřvaným, dlouho kojeným i nekojeným, dudlíkovým i nedudlíkovým. Větší mazel a pohodář byla a je i u nás rozhodně ta starší "téměř nekojená a dudlíková chudinka", pro kojení druhé dcery jsem si i přes dokonalou informovanost musela sáhnout skoro na dno, nicméně nakonec jsem se opravdu rozkojila a kojení nám vydrželo dlouho. Dudlík jsem mladší dceři kvůli obavě o kojení nabízela až v pátém měsíci, kdy už byl neustálý řev chování-nechování, psychicky neúnosný, bohužel bez úspěchu. Obě dcery ale byly a jsou úplně jiné, celková situace i můj zdravotní stav po jejich narození nesrovnatelné a nechápu, jakým právem tady někdo hodnotí, jestli jiná maminka udělala či neudělala dost pro kojení nebo třeba jestli je podání dudlíků jasnou známkou pohodlnosti a lenosti matky! Každá máma chce snad pro své dítě to nelepší a je jen a jen na ní, kam až je ochotná a v dané situaci schopná zajít. Dobrá máma neznamená přece jen dobrá kojná! (i když po přečtení některých příspěvků tady na rodince o tom občas dost pochybuji) S.
  • 
25.2.2007 23:00:39
ahojky-taky sme začali kojit až ve třetím týdnu...krmili sme přes prstík stříkačkou-odstříkávala sem.. Doktorce se zdálo, že málo přibírá(2.25kg-byla o tři týdny narozená dřív) a dala mi do ruky Nutrilon..takže-nervy na pochodu, že málo přibíráme, mlíčka sem měla čím dál míň a v ruce umělou výživu...nakonec sme odstříkávali jen ráno a večer-já přestala brečet a uklidnila se..poprvé dala Nikolce flaštičku-spokojeně se napapkala a poprvé!!se přitulila a přes triko hledala sama prso..přiložila sem jí a ona je od té doby kojena-je nám už 14 měsíců. Další paradox je, že od osmého měsíce kojím jen na levé prso...všechno jde...a není v tom vůbec problém)
Helena + Domi15měs
  • 
25.2.2007 22:54:19
Milá Bumbi,
já byla také rozhodnutá dudlík nedávat - situace se vyvrbila jinak a nelituji toho. Moje dítě je také nošenec - jen k tomu, aby byla ÚPLNĚ spokojená potřebovala nejen šátek a fyzický kontakt se mnou, ale taky ten dudlík. Je to také naprostý pohodář - i s dudlíkem, rozhodně není "ukňouraný prosič o fyzický kontakt" (to jsem se málem urazila). Dokonce jsem tak otrlá, že necítím ani žádné "pocity provinění", že jsem jí ten dudlík dala, taková já jsem...
Apropo, nejdřív ho Domča taky nechtěla, museli jsme vyzkoušet jiný tvar dudlíku, u toho prvního se taky dávila. Možná kdyby jste to zkusili taky, dalo by si říct i Vaše dítě a měli jste potom doma nošeného naprostého pohodáře s dudlíkem jako my... :-)
Ale do porodnice bych dudlík taky nebrala, to máš pravdu. Nejdřív se dítě musí naučit pít a nemělo by se dudlíkem plést.
Helena + Domi15měs.
  • 
25.2.2007 22:45:21
Tak to beru, Katko. Ostatně - ani já jako příznivkyně dudlíku, bych ho rozhodně do porodnice nebrala. Myslím si, že se dítě nejdřív potřebuje naučit techniku kojení a ten dudlík by některé děti opravdu mohl zmást. Až když je zřejmé, že pít umí, uvažovala bych o dudlíku. Nedávala bych ho ale vůbec automaticky. Jen v případě dítěte, jaké mám doma - prostě "savce", který potřebuje neustále sát a neskutečně ho to uklidňuje. Apropo - já byla před porodem také zastányně názoru, že dudlík nedám. Ale pak se to vyvrbilo jinak a nelituji toho. Takže ještě jednou - myslím, že nejdůležitější je postupovat S ROZUMEM, a podle toho JAKÉ JE DÍTĚ.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 147 [Dalších 107 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.