| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 147 [Dalších 87 >>]
saskia
25.2.2007 17:10:33
Zlato, opravdu se domnivate, ze jste pro kojeni udelala mximum? Podle toho, co popisujete, to tak nevypada!Mohla jste si usetrit spoustu problemu a potizi, kdyby jste se vcas informovala.V diskusi jsou skutecne rady k nezaplaceni. Je jasne, ze kazda jsme jina a kazda mame jine dite, ale napr. u nalitych prsou se pouziva vesmes stejna metoda...hodne teple zabaly, nebo masaze pod teplou sprchou, posleze kojeni a pak pro "uzavreni zase studene obklady". Samozrejme jsou maminky, ktere bohuzel z ruznych duvodu kojit nemohou, ale duvod prestat urcite nejsou nalita prsa, nebo bolesti. "uceni " se kojeni jsem ja osobne prozivala skoro hur, nez cely porod. Psa me bolela strasne, hlavne jedna strana vic, nez druha.. casem se to ale vsechno srovna....
  • 
25.2.2007 17:05:08
Ahoj, díky. Já pořád žiji s pocitem, že by ona měla přestat chtít sama:-). Kojení přes den je v pohodě, to omezovat není třeba, je to pohodlné, teplé a vždy po ruce:-), ale ty noci jsou vyčerpávající a taky nemám pocit, že by to bylo prospěšné do budoucna.
Poslední dva dny se ale fantasticky rozjedla přes den (jako by tušila, co řeším) a v noci se budí jen ve tři a pak v šest. Tak uvidíme, třeba to zvládneme. Jinak zkusíme tatínka, to mi radili i jiné maminky. Eva
Tina, dve deti
  • 
25.2.2007 16:43:50
Ahojky, naprosto s tebou souhlasim!!Taky si myslim, ze k prikladani k prsu matky by melo dojit v prvnich minutach po porodu. A ne, jak pise autorka, ze ji dite prilozili a dite nepilo a tak to proste nechali... je jasne, ze ji sestry a porodni as., nebo kdo za to je v CR zodpovedny /ziji v zahranici/, mely pomoct , ale to neomlouva skutecnost, ze se maminka mela v prve rade informovat... kdyz jdete na nejaky zakrok tak snad taky necekate, ze vam vse bude vysvetleno az na operacnim stole ale budete se informovat predem, abyste vedela, do ceho lezete. Podle me autorka kojeni dost podcenila a tim i v mych ocich jistou merou uskodila miminku.
25.2.2007 16:07:47
Dovolím si vložit svůj příspěvek na téma kojení..U první dcery,která přišla na svět před pěti lety,jsem chtěla hodně kojit a s tím jsem vybrala i porodnici,která o sobě tvrdila,že je přátelská k matce a dítěti a že podporuje kojení.Jaké však bylo mé zklamání,když po narození dcery za mnou přišla sestra,aby zkusila přiložit malou,když se však nedařilo,mávla rukou a odešla se slovy,že ji dokrmí raději z lahve.Jako prvorodička,byť nastudovaná z knížek,ale bez "praxe" jsem to vzdala..Loni jsem čekala druhou dceru Natálku a vzhledem k problémům,které provázely mé těhotenství,jsem nevěřila,že budu moci vůbec kojit.Porodnici jsem si nevybrala,musela jsem dojíždět za panem doktorem a tím pádem jsem neměla chuť a ani čas hledat nějakou jinou.čtyři týdny před porodem jsem nastoupila do FN Olomouc,kde jsem čekala na porod.1.8.06 jsem císařským řezem přivedla na svět Naty a za dvě hodiny mi sestra přinesla můj milovaný uzlíček s tím,ať ji zkusím přiložit.řekla jsem sestřičce,že nemám dobré zkušenosti s kojením a ona mi s úsměvem!!! odpověděla,že tohle zvládneme.A zvládly.Pomohla mi fotbalová poloha,trpělivost sestry a mé odhodlání..Pravdou zůstává,že jsem po příjezdu domů měla problémy s rozpraskanýma bradavkama,bolestí mi tekly slzy,ale telefonát mé kamarádky,která mě podpořila,musíš vydržet říkala a já vydržela a kojím již 7 měsíců..Vydržte taky,kojení je paráda!!
mamina,už POPÁTÉ :-))
  • 
25.2.2007 15:54:16
Je to škoda.Vy máte právo nekojit,ale malému prospěje každá kapka!Pokud jste měla popraskané bradavky,měla jste špatnou techniku.Je mi líto,že jste nenašla někoho,kdo by vám s tím poradil a pomohl.Nevzdávejte se předem a zkuste lépe vybrat porodnici a sežeňte si někoho,kdo má s kojením skušenosti a mohl by vám i prakticky pomoct.Odkud jste? Mohla bych vám pomoct třeba i já,když budete mít zájem...Jsem z VČ.
mamina,už POPÁTÉ :-))
  • 
25.2.2007 15:13:53
Nic si z toho nedělej...Nejmladší spí s náma dodnes celou noc(kojím),holčičce je 4,5 roku a chodí k nám téměř každou noc úderem desáté a občas(hlavně o víkendu) se ráno přiloudá i devítiletý kluk,aby si mohl s námi popovídat a pomazlit se,takže o společnost v posteli taky rozhodně nemáme nouzi.A když se někdy omylem přidá i nejstarší a začnou polštářové války,je vůbec vyhráno!! Takže-máš v posteli jedno dítě?To se máš!Máš pro sebe místa jako královna.Nás je tam někdy i šest!!!A je to super,i když záda bolí opravdu pořád. :-))
  • 
25.2.2007 15:05:36
Jsem maminkou 3 malých dětí a všechny jsem kojila bez větších problémů. Chtěla jsem jen poznamenat, že již u prvního dítěte před 5 lety mě sestřičky v Hradecké porodnici upozorňovali na to, že v 6ti týdnech a ve 3 měsící dochází k takzvané laktační krizy, která je způsobená tím, že dítě potřebuje změnu složení mléka a na pár dnů tak dochází k jeho zdánlivému nedostatku. Proto také mnoho matek končí kojit v 6ti nedělích nebo 3 měsících. Všimli jste si toho?
mamina,už POPÁTÉ :-))
  • 
25.2.2007 14:59:37
Mohu jenom potvrdit!Dudlík je blbost a pohodlnost matek.Jestli chcete dobře a dlouho kojit,na dudák zapomeňte!!Místo dudlíku vždy a všude bradavku!Já našeho(zatím) nejmladšího kojím už 15 měsíců kdykoliv a kdekoliv si řekne už od porodu a kašlu na nějaké časové úseky.Malej měl v roce plně kojenej 12 kg.A k problémům se začátkem kojení:některé maminky(patřím mezi ně),mají problém s pozdějším nástupem laktace.Prostě se jim pravé mléčko začne tvořit třeba až 4.,někdy až 7. den po porodu.A děti do té doby nepřibívají.Stává se to,pokud máte v těle nižší hladinu hormonů.Takže na to je nejlepší nenervovat se,uprosit sestřičky(až po tom 3. dnu,dřív ne),aby si mimi vzali na pár hodin v noci k sobě,aby jste se dospaly(budete to potřebovat a když vynecháte 1 kojení zase tak moc se neděje).Ráno budete odpočatá,klidná.Dejte si horkou sprchu(co nejvíc snesete) a masírujte si tím proudem vody prsa.GARANTUJU VÁM,že se rozkojíte,ani nebudete vědět jak! :-))Já s tím měla problém pokaždé a vždy to zabralo!!Prvního jsem kojila rok,druhého 5,5 měsíce,třetí bez týdne 11 měsíců a malého dodnes.Držím palečky!!!
Martina
  • 
25.2.2007 13:01:52
Taky moc nechapu clanek autorky.Po porodu se prsa naliji snad kazdemu a neni to zadny fenomen. Ja jsem trpela taky bolestmi...kdyby autorka vedela, ze se prsa maji rozmasirovat opatrne specielni technikou.... (pred kojenim je dobre ve sprse masirovat pod teplou vodou)... pak mleko strika skoro samo a po kojeni prikladat studene obklady.( nejlepe hlazeny tvaroh mezi dvema kusy gazy) a tak porad dokola... az se mnozstvi mleka upravi na individualni potrebu ditete. Ja jsem rodila v zahranici a odsavacku mi i pri mych obrich rozmerech prsu nedoporucovaly! Tim se produkce mleka jeste zvysi.Rodila jsem ted nedavno podruhe a udelala jsem stejnou zkusenost.U kazde rodicky by mela byt laktacni specialistka pritomna... u nas to tak funguje vyborne.Je normalne zamestnana ve spitale a stara se jen o maminky a kojeni.Pokud by mel nekdo zajem muzu schema masirovani nalitych prsou poslat.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
25.2.2007 11:30:37
Tak já jsem svého syna měla u prsu skoro pořád cca do 5.-6. měsíce. Zlomilo se to po tom, co už byl takový soběstačnější a začal si hrát s nějakou tou hrazdičkou, nebo chrastítkem. Miloval, když jsem ho posadila do kojícího polštáře a obložila hračkama. Já bych řekla, že byl prostě dítě, které nechtělo být samo. Když bych ho nechala v postýlce, byť s dudlíkem, tak by se uřval. Nikdy nezapomenu na řeči typu - ty ho rozmazlíš, musíš ho nechat vyřvat a nekoj pořád !!! Můj Ondra byl schopen řvát v kuse třeba 2 hodiny, když si ho nikdo nevšímal. Prostě byl nejspokojenější u prsa a nebo třeba jenom v náruči. Tak jsme si ho holt odnosili a já fungovala jako dudlík, ale nelituju toho. Kojila jsem do 15 měsíců a přestala ze dne na den a žádný problém mu to nedělalo. Takže držím palec a dělej přesně to, co tvoje dítě potřebuje. Holt jsou i děti, které se nakojí, položíš je do postýlky, usnou a potom se probudí, nakojíš je, položíš do postýlky a usnou. Náš případ to nebyl a co nadělám, jen myslím, že Ondra měl štěstí, že byl 1. na řadě, u druhého dítka už nebudu mít čas na to kojit celý boží den.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 147 [Dalších 87 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.