| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 147 [Dalších 67 >>]
Ivana, dva kluci
  • 
24.2.2007 19:15:11
Majo, mám dva kluky, prvního jsem kojila do 13.měsíců, dudlík používal taky, ten ortodontický tvrdý, kojení nám to nerušilo. Měl ho hlavně kvůli prořezávání prvních zubů, kousátko si ještě držet neuměl. Druhému klukovi jsou 3 měsíce, plně kojím,ze začátku jsem si řekla,že dudlík dávat nebudu, ale on si už v porodnici po kojení začal dávat prsty i pěstičky zběsile do pusy,tak jsme taky přistoupili na dudlík,pro změnu chce ten kulatý měkký, kojení nám to taky neruší. A má ho občas na uspávání. Myslím si, že je to lepší než aby si zvykl usínat s prsem v puse (četla jsem,že jedna maminka si neví rady, protože její dvouletá dcera jinak než u prsu neusne!) nebo aby se naučil cucat si palce, dudlík se jednoho dne vyhodí, palec těžko. Myslím si, že některé děti prostě dudlík vyžadují, jiné ne. Já si nedovedu představit, že bych měla dítě u prsu,kdykoli si vzpomene si jen cumlat,to bych nedělala nic jiného.
  • 
24.2.2007 18:55:23
Před 12 lety jsem poprvé rodila -dceru Terezku, Popularita kojení byla chabá a ochota sester prakticky nulová. Neexistovali Laktační poradkyně! Přesto jsem instinktivně věděla, že chci a budu kojit, kašlala jsem na názory sester i jejich úšklebky a dělala vše instinktivně. Kojila jsem prakticky stále a dceru odmítala dávat na dětské ( abych si odpočinula)/ještě nebylo běžné mít dítě stále u sebe/. Kojení byla pro mne a mou dceru okamžik kdy jsme byly spolu a spojené a šťastné - shrnu to i přes tehdejší upozornění sester i pediatra, že je to špatné kojit stále, a že je nutné dodržet interval tří hodin mezi kojením ( kašlala jsem na to) jsem dceru kojila plné 2 ROKY. po 4 letech se narodil syn Davídek - situace byla o hodně lepší - sestry se snažily, ale když viděly mé odhodlání kojit sama a s chutí, nechaly mne být a já kojila opět 2 ROKY. Po 4 letech jsem v KLUBU MAMINEK dostala nabídku studovat kurz laktačních poradkyň v Praze a začala.
Vzpomínala jsem na krásné chvíle při kojení mých dětí a ujišťovala se, že jsem vše dělala instinktivně a naprosto správně -
sama teď již 5 let radím ( ZDARMA( jako laktační poradkyně maminkám v nouzi - tedy radím, spíše je jen podporuji v tom co je nám maminkám vlastní. - Vždyť jsme savci. Jsem 100% přesvědčená, že mateřské mléko je pro miminko tím nejlepším co jim můžeme na startu do života dát. Pokud to však nejde, je vhodné nasadit náhradní mléko. HLAVNÍ JE ABY JSTE OBA BYLI SPOKOJENÍ!!!!!!!!!
cizinka1
24.2.2007 18:43:51
Procpak, Jardiku? Nezachazeli s tebou v nejake lecebne dobre?
Petra-Denča+Vojta
  • 
24.2.2007 18:35:07
Obě mé děti dostaly po návratu z porodnice dudlík a oběma jsem ho kolem 1,5 roku přestala dávat s tím,že se ztratil.Zato kamarádky dcera dudlík nechtěla,cucala si prsty a věřte ,nebyl to nejlepší pohled na tříleté dítě s prsty neustále v puse.Prsty se bohužel ztratit nedají a já si říkala "zlatej dudlík".
Lída+2
24.2.2007 17:16:18
no mě se první syn ze dne na den odstavil sám a bylo mu 1,5 roku.( z kojení cca 10x denně z toho 6x v noci)

Druhý mi zase nepil skoro v noci. A odstavovala jsem ho postupně já. VYnechávala jsem kojení přes den dala před spaním. A pak jsem chvilku asi 2-4 noci spala v jiný místnosti než syn. A k němu vstával manžel dal mu vodu z hrnečku. Ale odstavovali jsme cca od 1,5 roku do 20měsíců....hezky jedno kojení týdně.
Noc pak celou,ale on jedl jen v 1:30 a pak v 5 ráno,ale to chtěl snídani a tak...obě děti razili heslo ranní ptáče dál doskáče....
24.2.2007 17:03:52
Jo jo,taky jsem poprvé téměř žádné stahy necítila,zato po druhé jsem bolestí až zvracela...jsem fakt zvědavá na třetí porod...
Ale taky jsem byla poučená,že to může nastat...takže překvapená jsem byla jen tou intenzitou...Paralen to naštěstí spravil :-))
Monča
  • 
24.2.2007 17:02:21
Malému je 14 měsíců a přesně to stěhování nás před dvěma měsíci postihlo. Jak se v noci vzbudí, musí k nám do postele, nebo je schopen řvát / nevím, jak dlouho, dýl než půl hodiny jsme to nevydrželi/. Jen ho donesu do postele, usne dřív než ho přikryju. Je to naše třetí dítě, ale ty starší k nám do postele chodily až ráno. Taky bych se už ráda vyspala alespoň jednu noc na celé posteli.
Eli+3kluci
24.2.2007 16:56:28
Jak je to s dudlíkem obecně - nevím... jen moje vlastní zkušenost - můj syn měl dudlíka hned od počátku, už v porodnici ho dostal a s kojením žádný problém nebyl,i sestřičky ho chválily, jak se krásně přisává. Eli
Eva21546
24.2.2007 16:24:30
Ahoj, s dumláním mám zkušenost. Lucinka ho vyžadovala již v porodnici, kojení trvalo cca 30 minut a ke konci si dělala přestávky a jen tak si to užívala. Zkoušela jsem marně několik technik: střídat prsa, když přestala pít "aktivně", odpojit a chovat - "silné objetí", později doma odmítla dudlík (asi 4 týdny), takže jsme zůstali u dumlání mámy. Přes den to odeznělo brzo, večerní usíná u prsu se ale stalo tradicí.
Bylo to náročné, občas až moc, ale přešlo to ze dne na den, usíná sama v klidu a pití je vyřízené za 5-10 minut. Asi by to šlo řešit jinak, mě se ale nepodařilo na to nijak vyzrát. V knize Vše o kojení jsem se dočetla, že pokud máte v pořádku prsa, je dobré to mimču dopřát, takže jsem to po čase přestala řešit. Ale dudlík je jistě praktičtější a člověk při tom netrne v jedné poloze:-). Občas jsem si říkala, proč ho nechce!!:-) Eva
Eva21546
24.2.2007 16:04:58
Ráda bych využila příležitosti a poradila se.
Moje téměř roční dcera se moc nemá k "postupnému odstavení", jak se píše v knihách. Dá si prakticky po každém jídle, buď hned nebo přicupe za chvíli. Abych se přiznala, přes den mi to nijak nevadí, považuji to za zdravé a tak nějak mám pocit, že by měla ona sama přestat chtít... Bohužel se hodně budí i v noci, někdy se mi podaří ji ukonejšit, někdy musím "vytasit prso", to ji uspí parádně.
Má s tím někdo podobnou zkušenost? Nerada bych odstavovala v patnácti a za řevu:-). Eva
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 147 [Dalších 67 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.