| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak bylo nakonec dobře, že jsem o kojení nic nevěděla

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 147 [Dalších 57 >>]
fisperanda
  • 
24.2.2007 14:13:54
Souhlasím s autorkou článku. Nátlak na kojení je tak strašný, až se to rovná fanatismu. Když jsem porodila dceru, měla jsem s kojením podobné problémy jako pisatelka článku, přidalo se neprospívání a zkoumání příčin v nemocnici, zkrátka děs, já na nervy, dcera na nervy, a když jsme skončily na UM, nastala obrovská úleva, že už ten kojící maratón skončil. Bylo to pro mě šílený vypětí, strach o malou, bolestivý prsa, rozpraskaný bradavky... hrůza a děs.
Plánuju další dítě, ale kojit ho po těchhle zkušenostech nebudu. Je to moje volba a ať se na mě v porodnici zkusí někdo tvářit...
Markéta, syn 5 l.
  • 
24.2.2007 14:10:21
Případně propukne období něčeho úplně nového, většinou hrozného. Jsou to prostě roztomilé potvůrky. Přeji hezký víkend. Markéta
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
24.2.2007 13:51:53
Ježiš marjá, já myslela, že takováhle věc vůbec neexistuje. Tak to se mám na co těšit. Člověk se pořád dozvídá nějaké novinky :)
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
24.2.2007 13:45:35
Já měla syna taky skoro pořád přisátého, jinak řev, nebo musel být pořád středem dění. Tohle všechno odeznělo, až byl trochu aktivnější a mohl si i sám hrát a nebo třeba sedět. Kočárek nenáviděl a nejraději byl u někoho v ruce - hezky nahoře, aby viděl co nejvíc. S odstupem času si říkám, že měl velké štěstí, že byl první dítko. U dalších asi nebudu moct půl dne kojit. Jo a spánek ? Ondráš už asi od roku a půl už vůbec nespí přes den. Jednou jsem byla na měsíc u babičky a za ty čtyři týdny mi prcek po obědě spal 4x - s babičkou jsme vždycky normálně slavili, že spí a máme trochu klidu. Holt je to aktivní potvůrka.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
24.2.2007 13:36:08
My sice nemusíme trčet u postýlky (synovi řeknu dobrou, otočí se a prostě spí), ale zase si tak nějak zvyknul se k nám v noci stěhovat. A to jsem měla takovou radost, když asi před půl rokem tohle přestal dělat. No nic, zase se naučím spát na cca 20 centimetrech postele, akorát asi začnu chodit spát hodně brzo, abych si do těch třech ráno trochu narovnala záda :) Ono je vůbec strašná sranda, jak je u těch dětí všechno v takových cyklech. Když si člověk řekne hurá máme už tohle a tohle období za sebou, tak šup a to období je zase zpět (jako například já nechci a na všechno ne - to už máme asi potřetí).
Markéta, syn 5 l.
  • 
24.2.2007 12:33:17
Aha. Vlastně jsem možná taky měli problém, jenže dudlíka jsme odebrali v tom "strachovém" uspávacím období, takže jsme trčeli večer u postýlky tak jako tak.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
24.2.2007 12:28:54
Naprostý souhlas. Já jsem synovi zkusila dudlíka ze zoufalství, když trpěl na večerní koliky cca v 3. měsíci a pořád plakal, ale prostě dudlík vyplivával, tak po pár zkouškách šel dudlík do koše. Holt je odnošené dítko já se tomu dneska už směju, když jsem jela z procházky kočár před sebou, dítko v šátku, protože to prostě jinak nešlo a nebo vzpomínám na momenty ticha, kdy byl Ondra přisátej - och to byla pohoda. Jediné, kdy byl v klidu, bylo, když měl kontakt.
Kocík, syn 5 a dcera 16 měs.
24.2.2007 12:23:02
Některé děti jsou zvyklé usínat a spát s dudlíkem v puse. My bez dudlíku v klidu spíme, i když v době kojení do synových cca 6 měsíců neusnul téměř jinak než u prsa. Prsa se prostě pustil a jal se usínat sám, ale mnoho dětí z dudlíkem z mého okolí prostě nebylo schopno usnout bez něj. Tak takhle to bylo myšleno.
Markéta, syn 5 l.
  • 
24.2.2007 12:03:57
Překvapilo mě, že z důvodu přítomnosti streptokoka bylo miminko 24 hodin monitorováno na JIP. Já jsem streptokoka měla taky a malého dali ke mě šest hodin po porodu (Apolinář leden 2002). Je to nový přístup nebo záleží na porodnici?
Markéta, syn 5 l.
  • 
24.2.2007 11:27:54
Kocíku, jaká je podle tebe souvislost mezi dudlíkem a dítětem, které v roce a půl usíná či neusíná samo? Ptám se proto, že můj syn byl dudlíkář, a sám usínal do dvou a půl, než se začal bát na chalupě, kde, na rozdíl od Prahy je tma jako v pytli. Tam jsme ho pěkně naučili na uspávání a pak jsme se s tím mordovali dalšího půl roku. Problém s usínáním o samotě měl taky třeba před půl rokem, kdy ho pěkně postrašilo divadelní představení o strašidlech a pověrách, ale zdráhám se uvěřit, že to mělo něco společného s dudlíkem.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 147 [Dalších 57 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.