| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Učitelé se radí, jak vyzrát na piráty referátů

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 32 [Dalších 2 >>]
  • 
13.3.2007 20:15:59
Někdy mám pocit, že spíše přemýšlíme, jakým způsobem žáky kontrolovat, než jak kvalitněji učit. Nevím, zda je šťastné pořád někoho dozorovat a přemlouvat ho, aby ,,neopisoval".Je třeba se spíše snažit vytvářet představu o vzdělání jako o individuální investici a vychovávat k tomu odmala. Chtěl bych vidět, jak někdo někoho vyhodí ze základní školy za špatnou ,,sjetinu" z internetu. Na vysokých školách je situace jiná. Zde se jedná o podvod a vpodstatě o jistou formu korupce. Pokud vím, tak mnohé vysoké školy mají k dispozici systémy, které kopírování odhalí.
Náměty na zadávání témat referátů jsou ovšem podnětné a zajímavé.
13.3.2007 20:14:01
Plně souhlasím. A pokud mám podezření, že to žák netvořil sám, jednoduše se ho zeptám, co znamená některá věta nebo cizí slovo, pokud se mi to stane v angličtině, tak ho nechám kousek přeložit do češtiny. A nepotřebuju hledat po internetu, kde to zkopíroval. Já jako úkol referátu vidím i to, aby se o tématu něco dozvěděl, tudíž pokud alespoň ví, co to znamená, rozumí tomu, co mi odevzdal, tak má aspoň za tři, i když to opsal. Pokud jenom slepě zkopíruje a ani to nepřečte, tak bez milosti za pět.
Yuki 00,03,07
13.3.2007 16:17:31
s chybami ve Vikipedii souhlasím

na internetu se dá ale nejít spousta dobrých stránek, kde se dá najít opravdu cokoliv, učitelé tam hledají taky, tak proč by to nemohli používat i žáci? nejsou přece jenom referáty a maturitní témata, která se na internetu hledají. Pokud zadám, aby našli informace o nějakém, živočichovi, naprosto konkrétně, proč by nemohli použít stránky zoo, nebo třeba univerzit, a klidně ať mi to z nich opíšou, aspoň se jim rozšíří slovní zásoba.
Líza
13.3.2007 5:39:04
Já českou wiki používám vyjímečně, ale zatímco některá hesla chybějí, jiná obsahují faktické chyby. Takže já bych ten výraz v uvozovkách chápala takhle... nespolehlivá ;-))))
12.3.2007 22:12:29
Napady jsou to zajimave a myslim, ze v dnesni dobe je nutne zapojit internet pri vzdelavani deti.
Jen jsem nepochopila, proc o Wikipedii se pise jako o encyklopedii v uvozovkach. Ano, nektere udaje nejsou kompletni, ale kdokoli kdo chce kritizovat, ma moznost tam udaje pridat. Moc ceskou Wikipedii neznam, ale v anglicke verzi vzdy najdu, co potrebuju.
True
  • 
12.3.2007 21:38:45
Vážený George.
Mazej si ve škole radši školní tabuli, na Jardu nemůžeš vyzrát. Měl bych tip, spousta zdejších dam je sprostá jako dlaždič. Takže se nesnažte uplatňovat dvojí metr.
Elíza
  • 
12.3.2007 21:37:29
to je náhodou super nápad!
Mlada
12.3.2007 10:49:33
No, já si myslím, že internet jim jen umožňuje snáze podvádět. Nejhorší je, že žáci jsou kolikrát tak líní, že se ani nenamáhají "zamaskovat", že referát odněkud prostě stáhli. Takže se objeví papír, na kterém je kromě referátu i celý zbytek webové stránky, případně nechybí adresa. Referáty mají kolikrát se zadáním společného jen velmi málo, podle toho, co si žák zadal do vyhledávače. Na základní škole se občas najde někdo, kdo se podvod snaží zamaskovat tím, že referát přepíše v ruce :) Ale, podvádění se najde i na vysokých školách, není to tak dávno, co jsem žasla nad drzostí studentky z VŠE, která si jako seminární práci stahla práci svého profesora :(
Článek přináší dobré typy, jak podvody eliminovat a žáky donutit internet využít a ne zneužít.
Yuki 00,03,07
12.3.2007 10:33:43
my jsme opisovali od starších spolužáků, teď se opisuje z internetu, aspoň se s ním naučí zacházet, spíš by se opravdu měli učit, jak poznat dobré stránky od špatných.
Yuki 00,03,07
12.3.2007 10:33:06
my jsme opisovali od starších spolužáků, teď se opisuje z internetu, aspoň se s ním naučí zacházet, spíš by se opravdu měli učit, jak poznat dobré stránky od špatných.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 32 [Dalších 2 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.