| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Učitelé se radí, jak vyzrát na piráty referátů

 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
Kohnova
  • 
22.1.2008 22:06:40
Ondro, zmen ucitele, uci te pasivni blbci :D.
Kohnova
  • 
22.1.2008 22:06:34
Ondro, zmen ucitele, uci te pasivni blbci :D.
Ondřej, dva rodiče
  • 
22.1.2008 21:45:03
Je to nápad dobrý, ale učitelé podle mého sedí na zadku, a je jim to tamtéž - u zadku.
sněhulka
  • 
18.3.2007 23:59:47
ještě to Veronika: myslím, že informace z internetu se klidně dají používat, ale jde o to, aby si ten referát pak musel žák sám nějak zpracovat a ty informace nějak použít. Bohužel dnes to většina děcek udělá tak, že něco najde, prolítne očima, jestli to je o tématu a sakumprdum vytiskne a víc se nenamáhá s informacemi pracovat. Proto se snaží učitelé vymýšlet témata tak, aby tomuto zabránili a žáka donutili s nalezenou informací dál pracovat. Pokud se jedná o referát, který žák čte před třídou, pak souhlasím, že se to snadno dá poznat a ověřit, ale jde spíš o to, že takových referátů se během pololetí stihne pár, pokud se vůbec vystřídají všichni, tak je to úspěch. A často je nutné, aby pracovali všichni, ne jeden, co to odříká před tabulí. A pak se referáty musí jen odevzdat v písemné podobě a učitel si je po večerech čte :-) Když mně dá někdo referát, kde vycházel třeba ze čtyř webových stránek a sám si to nějak seskládal, upravil, doplnil třeba obrázkem apod., tak je to v pořádku. Pokud někdo vytiskne jednu stránku a ani tam nic nezmění, je to špatně.
sněhulka
  • 
18.3.2007 23:51:39
la Conche, Wikipedia je uváděna jako encyklopedie v uvozovkách, protože je otevřená, každý do ní může přidat, co chce, a není kontrolovaná odborníky. Takže i když tam někdo přidá nesmysly a článek plný faktických chyb, zůstane to tam (pokud se nenajde někdo, kdo uvede informace na správnou míru). je to rozdíl oproti knižním encyklopediím, které projdou odborným dohledem a případné nesmysly se do tištěné podoby nedostanou. Takže tak - informace přejímat klidně, ale brát v potaz, že tam může být chyba.
sněhulka
  • 
18.3.2007 23:47:03
jeni, přesně tak, jak psaly holky - tento úkol se mně naopak zdá velmi dobrý a pro páťáka bych řekla přiměřený. Učila jsem tedy děti až od šesté třídy, ale vím, že ti šesťáci už byli v práci s počítačem velmi zběhlí - vždyť i o velké přestávce většinou seděli v počítačové učebně, hráli hry, stahovali písničky atd. A najít pro ně takovouhle informaci nebyl problém. A pochybuji, že by úkol založený na práci s počítačem dostali na škole, která nemá vlastní počítačovou učebnu a tiskárnu - určitě by stačilo, aby holčička zůstala někdy po vyučování dýl ve škole a zpracovala si to. Rodiče určitě rádi pomůžou, ale toto dělat celé za dítě je moc špatně, to se naše děti pak nic nenaučí.
Vážný
  • 
16.3.2007 10:15:56
Podle mne jde o to zadávat takovýchto prací méně, ale komplexnějších, nápaditějších ... Pro žáka by měl být referát událost i s možností to předvést...

Nadruhou stranu, pokud si třeťák dokáže z webu vylistovat a vytisknout státní svátky, nebo ministry - na prvouku, tak je to moc príma, nebo ne?
Dana
  • 
15.3.2007 17:30:21
Já to tak nevidím. Kontrola je potřeba, je to zpětná vazba pro obě strany.
Dana
  • 
15.3.2007 17:28:50
No o tom to je. Ať najdu na netu cokoli, musím se naučit hodnotit, jestli je to dobrý zdroj či pofidérní.
markéta,
  • 
15.3.2007 13:53:40
včera se na tohle téma široce mluvilo v tv novinách. Vůbec nechápu proč. Přece i před internetem se dal referát udělat tak, že se v knihovně našel článek na dané téma, přehodilo se tam pár vět a byl referát hotov. A na vš přece vždycky byly v knihovně k dispozici staré diplomové práce. Pokud mám tedy stejné nebo hodně podobné zadání, opíšu to a je to. Tak jaký je rozdíl, jestli je to opsané z knížky nebo časopisu nebo z internetu? Je jasné, že se má zadávat téma, které nelze opsat nebo se musí referát přednést ústně, aby bylo vidět, jak tomu dotyčný rozumí. Nechápu, proč by teď měla být situace dramaticky horší než dřív.
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.