| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Události před narozením a jejich důsledky

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 150 [Dalších 30 >>]
Káťa+2 Škubánci
17.3.2007 16:27:47
Přesně tak. Mě ten článek taky poněkud rozhodil. Těhotenství jsem měla od začátku rizikové (dvojčata) partner ode mě odešel (dvojčata nechtěl) měla jsem krvácení v 17.tt a 28.tt kdy se k tomu přidaly i pravidelné kontrakce, další dny jsem trávila v porodnici očekávajíc porod, těhu cukrovka, nízko nasedající lůžko, dráždivá děloha, genetické testy z krve mi pochopitelně vyšly zle, porod předčasný, klešťový a s epidurálem, druhé dítě bez známek života - škrtilo se na pupeční šňůře a bylo resuscitované, novorozenecká žloutenka a další problémy nedonošených dětí, já po porodu ztráta krve 2,5 litru, v šestinedělí zánět prsu, dělohy (3 týdny po porodu revize), zápal plic s nutnou hospitalizací v nemocnici.. kvůli tomu jsem dále nesměla kojit, byla jsem s dětma sama a těžko to nesla.. Tak a teď mám docela strach, jak se to na nich podepsalo..
  • 
17.3.2007 10:45:06
Ahoj,
četla jsem, že děti narozené císařem mohou očekávat, že jim někdo odstraní ze života překážky. Nepochybně je císař pro mimčo "snažší", než se cpát kudy má:-). Navíc se často matky k těmto dětem chovají šetrněji, připadají jim křehčí. Na tom může něco být.
Ale myslím, že to není tak jednoduché, že "matka v pohodě = dítě v pohodě", "císař - dítě mazánek", všechny faktory se spojí.
Já měla epidurál a vyvolávaný porod (trvalo to 5 dní:-(), tak si můžeme za dvacet let napsat a udělat si průzkum:-)). Eva
petrida
17.3.2007 9:20:48
Edito, souhlasím s tebou, nekouřit nepít, zdravě se stravovat v těhotenství.
K čemu tyhle teoretické výzkumy jsou? Do porodů se příliš zasahuje a my matky s tím nic neuděláme. Leda bychom v těhotenství k lékaři vůbec nechodily a rodily doma, ale to většina žen riskovat nebude. V porodnici jsme vydané napospas doktorům a oni nám své jednání, pokud nejsme lékařsky vzdělané, vždycky nějak vysvětlí, pokud se vůbec budou obtěžovat(vlastní zkušenost).
fisperanda
  • 
17.3.2007 9:04:29
Sally - ten tvůj názor zní rozumně.
sally
17.3.2007 1:50:15
autorce... kdy obdrží nobelovu cenu za odhalení příčin autismu????

V Kalifornii v letech 1994-2003 vzrostly projevy autismu o 273%, což je šokující výsledek. Prokázalo se, že toto číslo nevzniklo lepšími možnostmi v diagnostice, jak se někteří domnívali, ale zvýšením nárůstu tohoto postižení. Zjistilo se, že mnoho dětí s tímto postižením má příčinu například v užívání léků během těhotenství, císařských řezů, nebo použití epidurální anestezie.

Pokud vím, tak ten nárust autistických dětí je velmi zřetelný v Silicon Valley. Vzhledem k tomu, že porodní praktiky jsou v celém USA zhruba stejné, tak asi těžko by se to projevilo jen v Kalifornii a nota bene jen v Silicon Valley.
Teorie, kterou já považuju za pravděpodobnou praví, že nárust autistických dětí je daný genetickou výbavou rodičů. Právě v Silicon Valley se hromadí technicky založení lidé - často výraznější podivíni, kterým způsob života v "křemíkové" firmě vyhovuje. Můžou do práce chodit rozdrbaní a v pantoflích, v podivné hodiny, můžou být zalezlí ve svém kutlochu a s ostatními komunikovat jen po emailu (přehledné psané slovo, do kterého se nemotá třeba body language - tak těžce autistům srozumitelný), můžou žít v podstatě v osamění, bez interakce s ostatními lidmi - a přesto být uznávanými členy společnosti. A zatímco v minulosti analytické mozky končily většinou v klášterech (případně rolích obecních bláznů), tak v současné společnosti se sestěhovávají do jednoho místa - v kterém můžou najít životní partnery - a mít děti. Pokud alespoň jeden z rodičů má nějaké hraniční rysy autismu (a má je třeba i Bill Gates), tak je pak větší pravděpodobnost, že jeho dítě překročí onu hranici mezi "podivínským geniem" a člověkem s diagnostikovaným aspergerovým syndromem nebo autismem.
Beruška9
16.3.2007 23:04:18
na přednášce jsem byla. Hodně témat bylo velmi kontroverzních, nicméně všechny závěry byly podloženy výzkumy a pozorováním. Všechny vedou pouze k jedinému a to k zamyšlení a možnosti činit zodpovědným za zdraví své a zdraví svých dětí - sebe - nikoliv lékaře.

Myslím, že opravdu velké množství záležitostí je v rukou jednotlivců, ale v naší společnosti jsou stále zvyklí předávat zodpvědnost do rukou druhých - tady lékařů - a ne vždy je toto rozhodnutí správné.

Dr. Dowling pouze přinášel informace i z "jiného břehu" nic víc a myslím, že Lucie se také snaží pouze informovat...je na každém z nás, jak s informacemi naložíme!

Hodně zdaru a hodně zdraví pro všechny. M.
16.3.2007 22:38:10
Moje zkušenosti bohužel potvrzuje mnohé z toho, co v článku píší. Je to jen zkušenost jednoho případu a nedá se generalizovat na většinu, ale posuďte sami.
V těhu s Milenkou jsem měla těh. cukrovku kompenzovanou inzulinem. Podobně jako u Edity, malá musela ve 38 týdnu ven, ačkoliv k tomu nebyl konkrétní důvod, jen ta papírová praxe, přes kterou vlak nejede. Několikrát jsem se domáhala vysvětlení, proč konkrétně v našem případě vyvolávat porod o 3 týdny dříve, ale nedostala jsem z nich jinou odpověď, než že je to běžná praxe a že se nemám bát.Holčička byla slabá, pouhých 2800g, projevovala některé známky nedonošenosti, byla spavá, pila slabě, k tomu pro velký nával v porodnici jsme ani nedostaly rooming, ačkoliv jsem ho několikrát žádala, zlobím se na ty doktory, nejprve mi vyvolají předčasný porod z důvodů pouze rutinních a pak se o malou ani nepostarají, aby měla, co potřebovala, maličká zhubla pod 2500g, ale přesto jsme šly domů, ani se mi k tomu nechce do podrobností vracet. Pak k tomu přistoupilo očkování a malá v půl roce při třetí dávce toho očkování dostala strašné horečky a od té doby měla oslabenou imunitu, časté horečnaté nemoci se stále opakovaly. Nelze samozřejmě přesně určit důvod té slabé imunity u Milenky, ale jsem přesvědčená, že všechny tyto lékařské intervence k ní přispěly. Nakonec přišla ta nákaza pásovým oparem a k tomu ta oslabená imunita a skončilo to zánětem mozku a smrtí ve 22měsících. Nelze nikoho konkrétně obvinit, ale mohu říct, že Milence lékaři svými zásahy uškodili.
16.3.2007 20:36:35
Já bych jen chtěla říct že s brněnským CENAPem mám dobrou zkušenost. Absolvovala jsem zde kurz pro těhotné a byla jsem moc spokojená. Opravdu jsem se dozvěděla informace, které jsem využila a do poznámek se dívám doteď. na druhou stranu samozřejmě nemohu posoudit, jak to tam chodí s mailovou poštou a chápu rozhořčení pisatelky.
Dana
  • 
16.3.2007 20:36:34
Nápodobně. Rakovina v těhotenství.
16.3.2007 16:51:55
Ve volné přírodě platí zákon, že potomky mohou mít jen ti zdraví a silní. A člověk je stále "jen" živočich. Porušujeme přírodní zákony a musíme počítat s tím, že se nám to taky nemusí vyplatit. Neviděli jste nedávno na TV2 pořad o prenatálním vývoji? Mě přišel moc hezký a poučný, poněvadž se o tato témata laicky zajímám. Mimo jiné se tam pravilo, že porod spouštějí plíce miminka v době kdy jsou zralé. Mám jednu známou, která se nechala zlákat porodem "na přání". Dost jsem se divila, protože jsem o tom předtím nikdy neslyšela. Její suverení gynekoložka jí řekla, že si může vybrat den, ona jí dá nějakou "zázračnou" pilulku a .... porodí. Porod byl jedno velké fiasko, skončil císařským řezem a kdyby tam náhodou nenakoukl jiný doktor, který to chtěl jen omrknout, tak by tu možná maminka ani miminko dnes nebyly.
Buďme rádi za naší dnešní moderní medicínu, která umožňuje pomoci maminkám a miminkům v nesnázi. Nicméně nedovolme aby byla zneužívána. A nejlépe začít u sebe:-). Já podstoupila amniocentézu a aniž by mi musel kdokoliv cokoliv říkat o tomto zákroku, vím jistě, že znova už na něj nepůjdu. Žádnou jistotu mi nedal. Před tím jsem měla nervy, že bude moje mimi poškozené. A potom jsem si už stejně nebyla jistá i když byl výsledek pozitivní. Přitom by mě to před krevními testy vůbec nenapadlo. Hlavní faktor (nakoukla jsem potají do papírů genetičky) proč mi vyšly krevní testy pozitivně byl můj věk 30 let při prvním dítěti. Mám teď trochu dojem, že maminky nad 35 let chodí na amniocentézu jaksi samozřejmě a maminkám od 30-35 jaksi "úplně náhodou" vyjdou pozitivní krevni testy.
Už končím:-) a loučím se větou, kterou pronesla jedna maminka v reakci na porody v porodnici Vrchlabí. "Přirozené je i umřít".
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 150 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.