| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Události před narozením a jejich důsledky

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 150 
16.3.2007 11:32:07
Ano, s tím vším samozřejmě souhlasím. Jen mi prostě utkvěla ta věta, že je "jedno", jaký bude druh porodu. Třeba právě ty císařské řezy už se někde provádějí tak, aby alespoň trochu připomínaly vaginální porod. Jinak je jasné, že spokojená a vyrovnaná budoucí maminka je to nej. Do takové debaty jsem se vůbec nechtěla pouštět.
Pavlína a Brečoun
16.3.2007 11:15:50
......v této době stresových těhotenství, násilných porodů, náhradní kojenecké výživy a jeslí.....No já mohu říci za sebe i přehršel mých kamáradek:
- naprostá většina si své těhotenství naplánovala a prožívala beze stresu, ať už v práci nebo doma,
- porodnici jsme si mohly vybírat, většina absolovovala přípravné kurzy, měla připravený i porodní plán, ať už v hlavě nebo na papíře, u porodu byl partner, nic násilného jsem nikde neshledala,
- plné kojení do 6. měsíců, pokud se nedostaví nějaký problém, je samozřejmostí,
- jesle v našem městě (okresní) vůbec nemáme, o okolních městech ani nemluvě.
Kde na to ti přednášející přišli?
Mmch, takovéto články maminky, které mají neklidné nespavce, nebo rovnou děti s nějakou diagnózou(během plození, těhotenství, porodu a následujících 9 měsíců neudělaly žádné závažné pochybení), je akorát rozhodí, nezlobte se na mě.

cizinka1
16.3.2007 11:15:22
Lenko, nevim o vyzkumech, ktere by prokazovali spojeni mezi autismem a umelym oplodnenim, to bych musela udelat cas na hledani, ale hodne ted zase se pise o skodlivem vlivu ultrazvukoveho vysetreni na mozek plodu. U embrii mysi treba dochazi poskozenim mozku velmi podobnym jako u lidskych autistu. Tady je clanek v Midwifery Today (docela solidni profesni casopis), ktery podsumuje soucasny stav vedeni: http://www.midwiferytoday.com/articles/ultrasoundrodgers.asp.

Clanek se konci retorickou otazkou, jestli by zeny sli na tyto vysetreni, jestli by mely tyhle informace.
madelaine
16.3.2007 11:12:01
Po dlouhé době zajímavý článek.
cizinka1
16.3.2007 10:39:46
Betino, priroda a i lidska psyche je mocna, a svoje traumata jsme schopni do jiste mire zpracovat. Jak dobre zalezi od spoustu faktoru. Vse je pak vec pravdepodobnosti: dite odlozene anebo dite rozvedenych rodicu je procentualne vice nachylne nemocem a porucham, ale neni k nicemu odsouzeno.
cizinka1
16.3.2007 10:36:05
No a ja jsem presvedcena, ze dosavadni vyzkumy poukazuji na moznost, ze tomu je tak jak rikas, Zuzano, ale intensita jakym se projevi nasledky zalezi od dedicnych, vychovnych a okolnostnich faktoru. Jako vse v zivem svete, je to vec pouze pravdepodobnosti, ne jistot.

A proto svuj velky podil pravdy ma Katka: pohoda matky je na prvnim miste, a pokud nejaka zena na vaginalni porod bez tisicich leku neciti, a nebo perspektiva zdarneho vaginalniho porodu neni jista, rozhodnuti je na nej. Nejnutnejsi je, aby zena mohla by se podilet na rozhodovani a aby na to mela dostatek informaci (ne pouze doporuceni nebo nalehani lekare). Je dulezite, aby poskytovatele prenatalni a porodni pece (nejlepe stejna osoba) brala ohled na stav jeji sebevedomi a jeji pocity ohledne porodu. Je take stejne nutne, aby poskytovatele pece povzbuzovali jeji sebevedomi a viru ve svoji schonost porodit a dokonalost sveho tela a ne zastrasovali a vyzdvihovali nezbytnost lekarskych zakroku, jak se to deje doposud.
16.3.2007 10:28:03
Tak nevím, selský rozum říká, jestli se to v článku a i obecně trošku nezveličuje. To by potom například osvojené děti, děti v pěstounské péči atd. neměli moc šancí stát se relativně normálními stabilními lidmi - a to jsem předvědčená, že se stávají (samozřejmě s vyjímkami a to asi dost početnými). Já tedy například osobně vůbec nemám nějaké vzpomínky ani nějaké podvědomé děsy z úplně ranného dětství, ačkoli jsem už ve čtyřech letech prošla rozvodem svých rodičů. Dále jsem pak naopak byla hodně ovlivněná výchovou náhradního otce, což mi dokonce moji blízcí tvrdí, že mám jeho vlastnosti - což je ale vědecky nemožné, nemám s ním biologicky nic společného. Nějakou tu deprivaci z rozvodu a chybění vlastního otce jsem si do života určitě odnesla, ale podle mě je to spíš z velké části záležitost rozumu, toho, že si to člověk v určitém věku uvědomí, rozebírá si to atd. Jinak na dětství vzpomínám ráda, bylo bezstarostné a prima a myslím. Tak jak to tedy vlastně všechno asi je?
16.3.2007 10:20:03
A já jsem zase přesvědčená o tom, že sakramentsky záleží na tom, jestli matka rodila vaginálně nebo císařem. Vaginální porod u miminka spouští nespočet funkcí a reakcí a u rodičky taky. Je uplná blbost, že na tom nezáleží!
Katka+Katka
  • 
16.3.2007 10:08:39
Podle mě vůbec nezáleží na tom, jak matka rodí (vaginálně nebo císařem), jestli použije epidurál...Záleží na tom, aby byla během těhu a porodu spokojená a tomu by se mělo vše přizpůsobit, rodičku nenutit do nečeho, co nechce, z čeho se cítí nesvá
Lenka
  • 
16.3.2007 9:29:45
Co se týče autismu - jiné výzkumy udávají, že je výskyt tohoto poškození spojen s očkováním MMR vakcínou, či spíše s přídatnou látkou thimerosalem. Spíš bych se přikláněla k tomuto vysvětlení, jsou zde i studie a zkušenosti rodičů. Neexistují ale studie, které by ukazovaly, že uměle počaté děti mají vyšší procento výskytu autismu - a kromě toho, co by pak tedy měly dělat ženy, které děti normální cestou mít nemohou, to by je neměly mít vůbec?
Jak se dívám, přednášku pořádal brněnský CENAP. Já s touto organizací dobré zkušenosti nemám, když jsem skutečně potřebovala, žádnou naději a soukromou pomoc a radu jsem tam nenašla. Když jsem napsala mail doktorce tohoto zařízení, zjistila, jsem, že ona sama není první, kdo mail čte - maily si tam vytiskla a schovala nějaká její asistentka. Zjistila jsem to, když jsem tam byla náhodou společně s kamarádkou, které ta asistentka otevřela tlustou knihu, ukázala jí její napsané a vytištěné maily a zeptala se, jestli je to ona, kdo toto psal. Kamarádka i já jsme byly v šoku . Myslely jsme, že maily jsou osobní věc pouze mezi námi a doktorkou, ne že si je tiskne a čte ještě nějaký prostředník, a kdo ví, kdo si to tam tedy může přečíst ještě!
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 150 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.