| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Události před narozením a jejich důsledky

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 150 [Dalších 70 >>]
Lenelka
19.3.2007 22:30:56
Ha, Aido, tak znas dve... Nevim, me to proste prislo jako lepsi alternativa a doktorum taky. Ja ovsem uz mela potrat rozjety, takze proc do toho zasahovat.
19.3.2007 22:29:26
A jak ten revizák přišel na to, že nevolnosti musejí po třetím měsíci ustoupit? Jsou taky ženy, co "problily" celé těhotenství...
Lenelka
19.3.2007 22:27:04
Diano, ja takhle potratila, je to pro telo lepsi a psychicky jsem se s tim urcite lepe vyrovnala, nez kdybych kvuli tomu musela pod kudlu. Musim rict, ze me teda potrat nijak moc nebolel, ale nebolel me moc ani porod, tak jsem mozna jen necitliva. V mnoha zemich se takovemuto zpusobu potratu dava prednost.

Ja osobne nevim, jestli budu chtit utz v pristim tehotenstvi pred dvanactym tydnem, rozhodne na nem netrvam... Neda mi zadnou jistotu, ze se okamzite po nem, treba jeste ten samy den, neco nestane.
19.3.2007 22:24:12
Jsou ženy, které o detekci vrozených vývojových vad nemají zájem, obvykle proto, že neuvažují o tom, že by dítě nechaly potratit, kdyby se zjistilo, že je nemocné... Detekce VVV má význam jen pro ženy, které by postižené dítě nechtěly.
*Aida*
19.3.2007 22:05:19

Diano,
tak jsem asi divna a se mnou i cele zdravotnictvi UK. Ne ze by bylo idealni, to urcite ne, ale prvni UZ se kona ve 12-16tt spolu s prvni tehotenskou prohlidkou. Tehotna jsem tu byla 3x a u prvnich dvou tehotenstvi jsem na UZ byla driv, prave kvuli problemum. Jsou na to dokonce specializovana pracoviste, ale potreti zadne problemy nebyly a fakt jsem se nikam nehnala, na co taky???

U druheho bodu jsem tez s Cizinkou. Jestli se to dozvim o mesic driv je mi celkem jedno. Krome toho zkusena PA pozna dvojcata celkem brzy podle velikosti delohy.

A ze by se nenasla jedina "tehulka" se tedy taky mylis. Osobne znam minimalne tu jednu. Kdyz ji v nemocnici rekli, ze bohuzel dite nebude a nabidli revizi delohy, odjela domu, kde ve svem soukromi potratila. Ja jsem s nimi tenkrat bydlela, vsichni jsme tu udalost prozivali jako ztratu, smutek, dum byl plny kvetin a kondolenci. Nekdo umrel, bylo to uplne jine, nez "zakrok". Netvrdim, ze pohodlnejsi. Byl to velmi "syrovy" zazitek, potrat fakt fyzicky boli. Byla to ale jeji volba. Silna to zena. A urcite neni jedina.

To vysetreni ve 12tt se zdaleka neprovadi vsude a svete div se, ne kazdy ho chce podstupovat.

Zavery o tom, zda Cizinka ma ci nema dite me celkem pobavily :o)))))).
19.3.2007 21:15:40
Cizinko, s Tvým názorem, že vlastně ultrazvukové vyšetředí před 5. měsícem těhotenství nemá smysl, si dovoluji hluboce nesouhlasit!

"Proc bys zjistovala, jestli tehotenstvi je delozni, pokud nemam velke bolesti a krvaceni?" Proč? Minimálně pro to, že prasklé mimoděložní těhotenství je život ohrožující stav a může jít skutečně o minuty! Já jsem mimoděložní těhotenství měla a jsem skutečně ráda, že jej odhalilo včasné ultrazvukové vyšetření - resp. neodhalilo děložní těhotenství v době, kdy, pokud by tam bylo, by již muselo být opravdu dobře vidět! Rozhodně bych nechtěla trpět jako jiná maminka z mého (internetového) okolí, které mimoděložní těhotenství prasklo a které doktoři zachraňovali život (Představ si situaci, kdy se Ti toto stane - večer, jsi sama doma s malým děťátkem a manžela máš na služební cestě v zahraničí a Ty nejsi téměř schopna se bolestí dostat k telefonu a zavolat si pomoc!)

"Proc musim vedet kolik je pritomno plodu, pokud je na zacatku velka pravdepodobnost, ze ty vicecetni odumrou?"
Jsem maminkou dvojčat a opravdu jsem ráda, že o tomto faktu vím cca od 6. nebo 7. týdne těhotenství a měla jsem tedy dostatek času se na vše (hlavně psychicky a potom i materiálně) připravit. A skutečně bych nechtěla být v pozici maminek, které to, že čekají dvojčátka, zjistí až pár týdnů před porodem (ne-li až při porodu)!

"Proc musim vedet, jestli tluce srdicko? Ten mrtvy plod potratim s mensim rizikem poskozeni delohy nez planovanou revizi, a pravdepodobne bude to ponekud setrnejsi pro me psychicke zdravi."
Ne vždy dojde po odumření plodu k (samovolnému) potratu včas. Myslím, že by se nenašla jediná těhulka, která by chtěla podstoupit to riziko, že plod neodejde sám dostatečně rychle a ona stejně nakonec skončí "pod kudlou" s podstatně větším rozsahem lékařského zásahu a s všemožnými komplikacemi, třeba s otravou krve...

A ještě jedna věc - ve 12. týdnu těhotenství se provádí jedno velice důležité měření - měření nosní kůstky a tzv. šíjové projasnění, které potom spolu s dalšími vyšetřeními pomohou včas odhalit některá závažná postižení plodu.

Pravděpodobně sama děti nemáš, protože jinak bys snad ani takový blábol (promiň, ale jinak to nazvat nemohu) napsat nemohla....
MarkétaP + 4 dcerky
19.3.2007 20:43:09
Jo, a genetický drift je taky něco trochu jiného, je to posun v řádu generací a celých populací, nikoli na úrovni jedince.
MarkétaP + 4 dcerky
19.3.2007 20:27:22
OK, až na tu dědičnost ... možná jsi to jen špatně napsala, ale po matce (otci) má dítě polovinu informace (nikoli čtvrtinu) - ovšem otázka je, jak je v téhle informaci jednoho rodiče nakombinovaná informace po dědečkovi a babičce, plus náhodné mutace. Do toho samozřejmě přidej dominanci a recesivitu, neúplnou penetraci, fixace a další blbinky :)
19.3.2007 19:37:46
Souhlasim s Vami, mate (podle meho) zdravy usudek a nejste poblaznena fanaticka. Diky za tento prispevek, aspon vidim, ze nejsem jedina, kdo to tak vnima. A Vase vestba je super :-)
Katu1
19.3.2007 18:21:15
samozřejmě s paní Editou.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 150 [Dalších 70 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.