| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Nadstandardní" těhotenství

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 76 [Dalších 36 >>]
  • 
23.3.2007 8:34:17
Teda jenom koukám.Vůbec jsem nevěděla,že se někde platí za nějaký nadstandart.Já měnila doktorku na začátku třetího těhotenství,protože mi odmítla léčit silnej zánět.Kamarádka se divila,říkala,že jí doktor LÉČIL zánět v těhotenství a domluvila mi to u něj.Jezdím k němu z Liberce do Jablonce,mám tu cestu pokaždý na celý dopoledne,ale holky-to je supr doktor.U něj je to nadstandart!!!Zadarmo.Odpoví na jakoukoliv otázku,pořád se ptá,zajímá se...pro ženskou první poslední.A když jsem pak přišla na prohlídku po šestinedělí,jeho slova:Tak povídejte,vyprávějte,jak?Já jsem hrozně zvědavej.Máte tu s sebou svištíka?Na odpověď nečekal,zmizel v čekárně za manželem,který tam seděl s naším štěstíčkem a chválil.Sestřičky u něho taky super.Výsledky vám zavolají,maminkám pohlídají malý děti,a když mi dělal pan doktor ultrazvuk a já měla děti s sebou(prázdniny),tak je zavolal,aby se šli mrknout na sourozence.Uvažovala jsem,že si najdu lékaře někde blíž,ale teď,co jsem si přečetla vaše přízpěvky,tak ani za nic.Jsem ráda,že ho mám.Přeju vám všem,ať máte taky takový štěstí,jako já. Šárka
Hanka
  • 
23.3.2007 0:20:37
Také řeším změnu gynelokoga, vlastně gynekoložky. Moje původní odešla a i když jsem "vyzkoušela" několik dalších lékařů v Gyncentru (Hloubětín), chybí mi její pohoda, klid, ochota vysvětlit...Naposledy jsem mi jedna "lékařka" na moje dotazy ohledně antikoncepce poradila, ať se to najdu na internetu a samozřejmě nezapomenula připomenout, že nemám zaplacen příspěvek za nadstandard (,který nepotřebuji).
Nemáte někdo tip na dobrou gynekoložku v Praze? (Jsem ze Strašnic, ale mohu dojíždět.)
Díky
23.3.2007 0:08:57
No mě by taky nenapadlo u gyn platit, jednou jsem v telce myslím na Nově o tom slyšela a docela mi to jako zdravotníkovi příjde blbý ne-li přímo neetický, kdyby to bylo cokoliv jiného, ale aby to mělo jedinou výhodu, že nemusím pro recept (a následně si zase třeba nemůžu vybrat levnější lékárnu) tak takovou "nadstandartní péči teda oželím (a ještě to chování co Briel popisuje to je doopravdy vrchol)

Lucka tady psala : " Zpocatku mne stvalo, ze nedela casto ultrazvuk, ale celkem realisticky mi vysvetlila, ze je lepsi mit 3 UZ od opravdoveho odbornika na UZ, nez v kazde poradne u bezneho gynekologa, ktery neni zkuseny ultrazvukar (ze pry je to jenom zbytecne plytvani penezi)"

nehledě na to, že se mluví o možném negativním vlivu UZV na plod. V Midwifery Today se mluví o možném vlivu na neurologický vývoj plodu. Zvláštní pozornost se obrací na zvýšený výskyt poruch autistického spektra v souvislosti s rozšířeným užíváním ultrazvukových vyšetření v industriálních zemích.
HANKA TŘI DĚTI
  • 
22.3.2007 9:06:31
Taky kolem 20týdne.Je to na rozhodnutí lékaře.C.Ř.taky dělají v narkoze a nejen s epiduralem .Hlavně že to dobře dopadlo .Dozvěděla jsem se od známého lékře, že se to stává,ale doktorům se do toho moc nechce.
22.3.2007 7:59:33
Na vyvolání menstruace jsou dobré přírodní prostředky, které obsahují hormony. Mě to pomohlo po operaci, kdy se mi taky zastavil cyklus a nechtěl se sám rozběhnout. Chce to vajíčka a pokud nemáš alergii na včelí produkty, tak kapsle s mateří kašičkou.
22.3.2007 0:29:37
Winky,
kdybys napsala, že to bylo v Praze, vsadila bych se, že máš "kliku" na stejného lékaře! Přesně slyším stejná slova o tom, jak nemám chodit brečet, když do roka neotěhotním a pokud se týká přípravy na těhotenství - stačí vysadit antikoncepci. Stejně tak na dotaz, že v letáčku na antikoncepci je uvedeno, abych se poradila se svým lékařem pokud mám křečové žíly a jestli to tedy nějak nevadí mi bez mrknutí odvětil: "jestli to nevadí vám, mě tedy určitě ne". Dneska si říkám, že jsem trdlo, že jsem neodešla dřív, mohla jsem si ušetřit stresy, ale už je to pryč .... Být tebou zvážila bych, jestli nestojí za to raději někam dojíždět (já teď jezdím na gyn. 40 min. MHD a nelituji) a pokud nemáš nějaké stálé problémy a kvůli tomu časté kontroly, jednou za půl roku se to cestování dá zvládnout, ne? Držím palce, ať se brzy dostaneš do péče lékaře, který nebude mít Mudr. před jménem jen na ozdobu.
Briel
Winky
  • 
21.3.2007 23:27:45
Teda, fakt zírám. Já taky netušila nic o poplatcích... Jen vím, že tady ve městě je běžné, aby si ženy nosily na gyn. prohlídku své hygienické potřeby - např. podložku pod sebe na křeslo. Tak to mi přijde šílený. Chodím stále k jednomu dr., a jak tu píšete - dokud není problém, je super. Ale těhu byl taky záběr. Nejdříve mě odpálkoval když jsem se zeptala jak bych se nejlíp mohla připravit na těhotenství (chtěla jsem být zodpovědná a mít tělo v pořádku) - že prý když přestanu jíst ty prášky tak zítra zarohem můžu klidně otěhotnět (haha, vtip, smějte se). A HLAVNĚ ať mu nechodím do ordinace každý měsíc brečet že ještě nejsem těhotná. No jenže nám se to opravdu během měsíce a půl povedlo, on ale pořád tvrdil že to není poznat, potvrdil mi to až v 9tt (den před vánoci, mě bylo zle jak psovi a chtěla jsem to vědět už kvůli tomu, jestli teda nemám zánět a neskončím v nemocnici). U odběrů krve mi vadilo že jsem se málokdy dozvěděla na co jsou, takže jsem se objevila na genetice až po 20tt, šla jsem na spec. pracoviště, tam mě poslali do Genetu, vyjednali mi i prohlídku přímo primářem, naštěstí vše v pořádku (a hlavně se nám tam ukázkově věnovali, neplatili jsme nic). Pan gynekolog pak koukal na potvrzení od nic jak sůva z nudlí - prý jak jste se tam dostala. Odvětila jsem že přes něj teda určitě ne.... pak už byl trošku opatrnější na výrazy. Bohužel jsem se po šestinedělí nechala přemluvit na antikoncepční injekci Depo Provera, nebylo mi po ní dobře a úplně jsem ztratila MS (nedostavila se ani 8 měsíců po vysazení). Chtěl mě léčit dalšími hormony - zeptala jsem se ho jestli je to nutné, že jsem četla jaké to má vedlejší účinky. Úplně se vzteknul že to nemám číst (příbalový leták), že se tím straší pacientky, a jestli si myslím že léčí špatně tak ať jdu jinam (kdyby mi vysvětlil proč jak a naco, brala bych to)... pak mi teda nakonec napsal nějaký bylinky, no ještě to nezabralo. Uvažuju taky o změně, ale tady není moc výběr :-((( a hlavně mají ordinaci tak 1-2x týdně, většina vyšetření se dělá v nemocnici v okresním městě :-(((.
21.3.2007 22:42:44
Krátce po mém ochodu z gynekologie v LD jsem v TV shlédla pořad o nadstandardní péči v ordinacích, kde se zabývali tím, co by taková péče měla nabízet. Došli k zajímavému závěru - nelze definovat nadstandardní služby u lékařů, protože nikde není nijak definován standard. Tudíž to, co jeden doktor považuje za "službičku navíc", jiný považuje za svou práci a povinnost. Nadstandard je tedy jen legální způsob, jak z pacientů dostat kromě plateb za ZP něco navíc ... čím otrlejší lékař, tím lépe pro jeho kapsu. - toliko dle odborníků o pojmu "nadstandard":-)
21.3.2007 22:33:37
jestli jsi z Prahy, myslím, že tolik těch LD tu zase nebude, abychom se netrefili:-) I já tobě přeji hooodně moc mateřské radosti:-)
Bri
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 76 [Dalších 36 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.