| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Nadstandardní" těhotenství

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 76 [Dalších 16 >>]
21.3.2007 20:32:03
jojo, někdy stačí maličkost, třeba telefonát se sestrou:-)
21.3.2007 20:16:46
také mne překvapilo, že jsem si měla v době těhotenství platit gynekologa, když veškerou zdravotní péči (vč. soukromého zubaře) jsem měla zdarma. Pak se mi dostalo vysvětlení, že to není za lékařskou péči, ale nadstandard - a když jsem řekla, že se bez něho obejdu, už jsem nebyla "potřebná" pacientka. Právě kamarádka, která měla u svého lékaře UZ automaticky při každé kontrole (bez poplatků) mi zaťukala na čelo, proč chodím někam, kde si platím a o UZ si musím říkat. Užívej radosti s klučíkama a hodně zdraví!
21.3.2007 20:10:59
LD mám asi 100 metrů od bydliště, teď jezdím přes půlku Prahy, ale vzhledem k tomu, že jednou za půl roku, ráda si ten výlet udělám - také bych už neměnila! Máš, bohužel, pravdu v tom, že nadstandard není zárukou kvalitních služeb, ale spíše způsob, jak si lékaři mohou přilepšit:-( Měj se hezky a drž se své paní doktorky!:-)
21.3.2007 20:05:35
Ahojky,
dlouho jsem zvažovala, jestli mám uvádět i jména, ale strašně nerada bych někoho ovlivňovala ve výběru lékaře, například ženy, které k němu chodí a jsou spokojené, ženy v přechodu (na ty se prý pan doktor specializuje) ... na druhou stranu jsem si říkala, že třeba některým pomůžu, aby se dlouho nerozhodovaly, pokud mají nějaké pochybnosti o jeho péči - především, aby věděly, že jinde se mohou setkat s mnohem lepšími službami a přístupem a zdarma! Proto jsem uvedla alespoň LD, pokud si zadáte "Lékařský dům" ve vyhledávači, jako první se objeví ten v Praze 7 a pracuje zde jediný gynekolog - muž, takže ty, které pátrají po jménu (jako vy:-), se mohou lehce dopátrat:-)
Bri
21.3.2007 19:52:59
Barčo,
také jsem přemýšlela, jestli nemám těch pár kontrol do porodu v LD ještě vydržet, ale pak jsem si řekla, že zdraví a život mého miminka je pro mne natolik cenný, že nebudu riskovat a v žádném případě se nervovat při každé návštěvě na gynekologii. Dřív to asi vážně nebylo tak snadné - změnit lékaře, naštěstí dnes tu možnost máme a pokud se netrefím do zubaře, který mi vyvrtá zdravý zub (i to se mi stalo) - to překousnu, ale pokud lékař ohrozí život mého miminka, pak není o čem přemýšlet. Přeji tobě a tvé rodině hodně zdraví a s klukem v "telecích letech" pevné nervy!:-)
Bri
21.3.2007 19:51:14
Barčo, na to se dá říct jen jedno. Fuuuuuj. A "drsnější" slovo, které jsi použila mu lichotí.
21.3.2007 19:44:54
Presně tohle mi pan doktor uvedl jako příklad nadstandardní péče, kterou poskytují - že si mohu recept na antikoncepci vyzvednout přímo v Lékařském domě v lékárně a nemusím kvůli tomu o dvě patra výš - výtahem! (v těhotentví velmi praktické:-) Nejhorší je, když si tě přehazují a nikdo se toho nechce ujmout, já naštěstí narazila na Bulovku, kde vážně byli až překvapivě ochotní a pečliví (a to se říká, že Bulovka nic moc), jen mi nevěřili, že mne ve 20t těhotenství odmítl nejdřív vyšetřit můj gynekolog. Přeji tobě a tvým dvěma pokladům hodně zdravíčka a pokud přijde ještě jednou období krásných devíti měsíců:-), ať je to období jen radostné!
Bri
M + Viki
  • 
21.3.2007 18:35:25
Mela jsem uplne stejny prubeh tehotenstvi, ve 2. mesici take podezreni na slepe strevo, ale rozchodila jsem to bez operace. Co mne zaujalo je, ze jsem taky navstevovala behem tehotenstvi gynekologii v Lekarskem dome a nejspis presne vim o jakeho "nadstandartniho" pana doktora se jedna... :-( dobre, ze jsi presla jinam. Ja to taky udelala. Hezky den a hodna miminka. M.
Evík
21.3.2007 17:14:57
přeji ti už jen pěkné zážitky s tvím miminkem a manželem. at už vás nic podobného nepotká. někteří by nemněli ošetřovat ani zvířata
21.3.2007 16:01:27
Tedy opět jsem se utvrdila v tom, jaké mám štěstí. Můj gynekolog je báječný a to jsem s ním prožila operaci vývojové vady dělohy a dva potraty, takže bych na něj mohla zanevřít jen pro tyhle problémy. On se ale ke všemu staví hrozně zodpovědně, je strašně pečlivý a uklidňuje maminky "nerváky" ze všech sil. Po třech letech snažení mám doma půlročního chlapečka a myslím, že zásluha pana doktora je obrovská. Těhotenství bylo rizikové, krvácela jsem až do čtvrtého měsíce a vždy mi na ultryzvuku ukázal odkud, řekl mi co hrozí, ale že se nemám bát, že to konečně dopadne dobře. Doporučil ve 20 tt velký ultrazvuk zaměřený na vývojové vady a skvěle se vyrovnyl i s mými seznamy dotazů, se kterými jsem chodila na kontroly. Kontrol jsem absolvovala tolik, že nestačila těhotenská průkazka. Chlapeček se narodil o něco dřív, ale už všchno hravě dohnal a je to poklad. Jde to všechno i bez doplatků a to u tohoto lékaři bych si zaplatila ráda.
Také všem doporučuji, nechte si každý rok poslat od své zdravotní pojišťovny výpis nákladů na vaši léčbu. Možná se budete divit, kolik vyšetření proděláte aniž o tom víte.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 76 [Dalších 16 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.