| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Nadstandardní" těhotenství

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 76 [Dalších 6 >>]
HANKA TŘI DĚTI
  • 
21.3.2007 15:20:03
Já jsem také podstoupila operaci S.S. při prvnim těhotenství
v r.1996 ale s epiduralem .
Jana (Tadeáš 2,5 r., 26tt)
  • 
21.3.2007 15:12:04
Jsem sice už podruhé těhotná, ale ještě jsem nikdy neslyšela, že lze operovat těhotnou ženu. Vážně mě to překvapilo! Já myslela, že těhotná nesmí dostat narkózu - tak jsem zase o něco chytřejší... Hlavně, že všechno dobře dopadlo a holčička se narodila a je v pořádku :-)
Samarlu
  • 
21.3.2007 14:59:00
Taky mě zmatenou těhotnou obral jeden MUDr. o tisícovku. Kdo chce cash, aniž by předtím vysvětlil proč a jaká je plně hrazená alternativa, tak dělá cosi levého a nebrat. Hledat a vybírat slušného doktora se vyplatí.
21.3.2007 14:46:14
ahoj jsem ráda, že je víc holek, které se nenechají odradit a jdou si za svým, ale bohužel smutná nad tím, že v této době existují "doktoři",kteří si myslí, že nad ně není a snědly všechnu moudrost světa:-( U mého UTZ ve 20tt byl lékař, který mi na dotaz o pohlaví odpověděl to se neříká a když jsem chtěla ukázat co vlastně vyšetřuje tak odpověděl to co vždycky:-( Bohužel jsem onoho doktora měla i na UTZ ve 32tt:-( Nakonec se mi narodila dcera s těžkými vývojovými vadami a v jejích 6 měsících zemřela:-( Někdy mám pocit, že oni "doktoři" si neuvědomují jak se chovají a že jejich jednáním ubližojou člověku a bezbrannému človíčkovi - no já jsem okamžitě změnila lékaře a podala trestní oznámení tak doufám, že se vše řádně prošetří a bude učiněno zadost takovému ehmmm .doktorovi. Vy jste udělala moc dobře a Vaší holčičce přeju hodně zdravíčka a štěstíčka do života po boku skvělých rodičů.

Monika a Barunka ( zdravá 22měsíční princeznička )
Ada
  • 
21.3.2007 14:33:21
No ja jsem ten clanek cetla az do konce abych se dovedela jmeno toho doktora a vidim ze zbytecne... proc to jmeno autorka neuvadi???
Míša , 17 tt
  • 
21.3.2007 13:56:06
Teda musím řict,že zatím jsem neslyšela o placení nadstandartu. Ale každopádně i já mám neblahé zkušenosti s ginekologama. Když jsem byla těhotná a ještě jsem o tom nevěděla byla jsem na preventivni prohlídce u svého ginekologa ten mě oznámil,že tam něco vidí co by tam byt nemělo a léčil mě čípkama,které se v těhotenství nesmi užívat a po necelém týdnu užívání jsem dostala šíléne křeče do podbříšku a vystřelova mě do pravého boku,tak jsme mysleli že se jedná o slepáka a jela do nemocnice. Slepák to nebyl,tak jsem jela domů a po pár dnech jsem zjistila,že čekáme miminko. Samozřejmě,že jsem šla k jinému ginekologovi,ale jeho chování při objednávání mě mělo varovat! S každým problémem co jsem měla mě jen odpálkoval,že takové problémy jsou v těhotenství uplně normální a že těhotné ženské jsou horší než důchodci! Což byla poslední kapka a rovnou když mě tohle řekl jsem mu opáčila,že s tím jak mě neustále oznamoval,že na to nemá kompetence podle mě nemá ani kompetence na ošetřování ženských a své "ginekologické" praktiky ať raději pověsí na hřebík! Když jsem zjistila kontak na jíného pana doktora,tak jsem měla už celkem i strach když jsem šla k němu do ordinace!! Už jen jeho vystupováním jsem byla mile překvapena a na kžadou otázku mě bez jakéhokoliv vymlouvání odpověděl a konečně můžu říct,že jsem s doktorem opravdu spokojená a vím,že jsem ve správný rukou!!! :-)Na konec bych už jen chtěla dodat: Doufám,že takových doktorů tady moc není...jinak by porodnost v naší republice jen klesala!!! :-))
Zuzana+Jony, 2 roky
  • 
21.3.2007 13:30:10
Také jsem celkem 15 let chodila k jednomu doktorovi - platila jsem skoro každou prohlídku, žádného nadstandardu se mi sice nikdy nedostalo, vytrpěla jsem si asi 2 hodiny v čekárně a pitomé kecy sestřiček. Sestry po telefonu dokázaly odradit také kdekoho, kdykoliv jsem ale důrazně žádala lékaře, beze slova přepojily.... Prohlídky byly vždy rychlé, bez zbytečných řečí a když jsem jako těhotná vytáhla papír s dotazy :), doktor se chytal za hlavu, prostě neměl čas.... Moje těhotenství bylo vysoce rizikové, nic nezanedbal, má smysl pro humor a celkem i jméno ve městě. Přesto jsem si po předčasném porodu řekla DOST. Kamarádka mě už dlouhou dobu přemlouvala, ať zkusím toho jejího lékaře. Tak jsem ho změnila. A teď?
Neplatím nic. Jdu hned na řadu. Jsem důkladně vyšetřena v příjemném prostředí kudy neprochází sestřičky jako po Pražském mostě. Mohu nahlížet do karty. Výsledky vyšetření mi telefonují samy sestřičky!!! Lékař mi dokonce prohlédne 1x ročně i prsa (to se mi teda zatím nestalo). No a vrcholem na první prohlídce bylo, když mě po vyšetření upozornil, že po vyšetření mohu krvácet a proto jsou v rohu místnosti různé hygienické potřeby (vložky, tampony, ubrousky....), které mohu použít....No tak to už jsem fakt omdlévala. Samozřejmostí je u něj diskrétní šatna, ve které vám nikdo nedýchá na krk a hlavně! nidko vám nedává neustále najevo: "další"....
Takže jsou, nevymřeli, jen je třeba hledat :)
Barča, 2kluci
  • 
21.3.2007 13:16:42
Já měla také strašné zážitky z gynekologie při mém prvním těhotenství, ale to je již 16let (r.1991)a zavinil je jeden debil doktor (promiňte za ten výraz). Můj gynekolog mě napsal rizikové těhotenství z důvodu tvrdnutí břicha a špatným krevním testům v 5měsíci. Bohužel vyhrál konkurz na primáře jedné prodnice a odešel tam. Jeho nástupce byl nezdvořák a tyran. Okamžitě mě řekl, že to není tak hrozné a že se mě nechce dělat a neschopenku ukončil. Já kromě tvrdnutí břicha opravdu žádné potíže nepociťovala a tak po kontrolních testech jsem uznala, že to asi na rikové není. Bohužel jsem začala krvácet a měla bolesti v podbříšku 22.12. hned jsem utíkala na gynekologii, kde jsem se dozvěděla, že doktor má dovolenou a bude až po Novém roce. Tak jsem zavolala svému bývalému gynekologovi (bydlí o 3 ulice od nás), ten mě hned hospitalizoval se zánětem moč.měchýře a propustil mě 31.12. s tím, že hned 2.1. půjdu na gyn. Tam jsem zažila peklo, doktor na mě křičel jak si dovoluju nechat se hospitalizovat bez jeho vědomí atd. Syn se narodil 7.2. tak jsem už doktora neměnila a ono v té době to nebylo tak lehké, ale na kontroly jsem chodila s bolestí v žaludku co zas bude. Ještě týden před porodem mě seřval, že "nežeru" to je citace protože jsem přibrala za celé těhotenství jen 9kilo.
Druhé těhotenství bylo z hlediska doktorů v pohodě - taky byla jiná doba (r.1999).
21.3.2007 12:55:42
To mi přijde (a nejspíš i je) jako trošku zakamuflovaný název pro položku do účetnictví: jak okrást pacienta. A navíc při takové péči.
Já jsem dříve chodila drahně let k panu doktorovi, se kterým jsem měla dobré zkušenosti jen potud, dokud jsem nic nepotřebovala. Pak přišlo těhotenství, které nerozeznal, tím pádem do mě cpal léky, které se v těhotenství brát nesmí. Když už pak po krevních testech zjistil, že je tady problém, zlehčoval ho. V 9. týdnu jsem začala krvácet, všechno bylo v pořádku. Když už to bylo moc, zašla jsem tam znovu (předtím jsem se patřičně osprchovala, tedy zničila důkazy). Nechtěl mě vyšetřit, vylezla jsem si na křeslo a řekla, že se nehnu. Vyšetřil mě a sdělil, že žádné krvácení tam není. Po výměně názorů, že nejsem snad pitomá, mi udělal ultrazvuk - a řekl, že vše je v pořádku. Za tři dny mě manžel odvážel do nemocnice se silnými bolestmi břicha - a bylo po nadějích - plod byl už delší dobu mrtvý. Gynekolog v nemocnici nemohl věřit svým očím, že doktor takto péči zanedbal. Víckrát jsem tam už nešla.
Od té doby chodím do GynPrenu ve F-M a jsem maximálně spokojená. Řekla bych, že tam se zcela jistě o nadstandartní péči jedná, ale připlácet za ni nikdo nechce. A paní doktorka se mnou trpělivě prožila mou hysterii při následujícím těhotenství - kdy jsem měla strach z každého píchnutí, i problematické druhé těhotenství. A teď mám dvě nádherné holky. A jelikož čtu, že lidský přístup není tak úplně běžný, jsem ráda, že jsem měla při výběru gynekologa tak šťastnou ruku.
Radka,Honzik 7meisicu
  • 
21.3.2007 12:32:15
Dobry den, taky jsem naivka - o placeni nadstandardu jsem vubec nevedela. Nastesti jsem menila gynekologa pred tehotenstvim.Chodila jsem k nemu 5 let, pricemz pri jednom cekani se mi dostala do ruky ma karta a pekne jsem si pocetla. Plno vysetreni - napr.prsu probihalo pravidelne kazdy rok (samozrejme o nem nic nevim,ani sluvkem se nikdy nezminil,treba jestli si delam samovysetreni). Pri problemech s vytokem a bolestmi v podbrisku mi rekl,ze pockame na vysledky a kdyz jsem ho bombardovala kazdy tyden,jake jsou vysledky,rekl mi,ze mi nemuze nic rict,ze se musim objednat osobne a to zas nemel 3 mesice volno. Posledni kapkou bylo,kdyz jsem po 3 mesicich sla po ty vysledky, slysela jsem,jak rve na pacientu,aby si nevymyslela a pohla svou tezkou "zadnici". Tak jsem zmenila doktora. Ted mam hodneho mileho a ochotneho a jen lituji,ze jsem tam nebyla driv.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 76 [Dalších 6 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.