| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přítomnost partnera po celou dobu porodu – pouhá fikce?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 106 [Dalších 6 >>]
Boďa
  • 
30.3.2007 13:14:13
Je to škoda.Ani jsem nevěděla,že tatínci můžou a na druhou dobu porodní.Jsem z Ostravy a máme tady 3 porodnice a každá to umožňuje.Já rodila v O-Porubě.Jsou tam porodní pokoje.Jsi tam sama s manželem,máš soc. zařízení a rodíš ve stejném pokoji.Po porodu ti dítě doktorka kontroluje,měří a váží taky ve stejném pokoji vedle tvého porodního lůžka.O nic nepřicházíš ty,ani manžel.A po domluvě je možno mít pokoj i s vířivou vanou.Já ho měla,ale nechtěla jsem ji využít,tak ji nenapouštěli.Je tam i porodní stolička.No paráda,Přítmí,hudba,a můžeš si donést i své CD s oblíbenou hudbou.
Katka
  • 
30.3.2007 13:09:08
V Teplicích (i když jsem Tepličanda) jsem
nerodila právě mimo jiné z toho důvodu, že partner nemůže být při první době porodní (pokud tedy nebudu náhodou na hekárně sama). První doba porodní s partnerem pro mě byla hodně důležitá, chtěla jsem mít s sebou partnera proto, aby mi pomáhal ulevit od bolesti, atd. Takže jsem se rozhodla pro Ústí a nelituji. Manžel se mnou byl u obou porodů od samého začátku, i když ne až do konce, protože oba porody nakonec skončily akutním císařem. Bez partnera bych to asi nezvládla tak v pohodě.
MajdulkaF
30.3.2007 12:49:58
Jani, radím Ti, co tu už také padlo: zvol porodnici, kde Ti umožní být s budoucím tatínkem po CELOU dobu porodu. Ze svých zkušeností potvrzuji, že ta první porodní doba je nejdůležitější, trvá nejdéle a psychická podpora je k nezaplacení, jakožto i doprovod do sprchy a další pomoc. Svou porodnici Ti bohužel nedoporučím, Vrchlabí už nefunguje :-( Přeji hodně štěstí a za pár týdnů zdravé miminko!
Dana
  • 
30.3.2007 12:47:51
Partner byl se mnou po celou dobu v obou porodnicích, v Mostě jsem ale byla spokojenější. Tam si ale po těch problémech s úmrtími asi netroufnete.
Lola
  • 
30.3.2007 12:32:06
U nás to bylo tak, že mi ráno praskla plodová voda. Tudíž jsme se do dvou hodin museli dostavit do porodnice. Tam jsem byla přijata na rizikové odd, protože porod se zatím nerozběhl. Manžela tam pustili se mnou, ale vlastně byl jakoby na návštěvě. Když večer návštěvy končily měl odejít. Přemluvili jsme sestřičky, aby směl ještě zůstat. Zůstal do devíti pak už nesměl. Porod se rozběhl hodinu na to, ale manžela jsem směla zavolat až když jsem byla otevřená min. na 4 prsty a směla jsem jít na porodní pokoj. Což bylo cca ve dvě hodiny ráno. Do té doby jsem byla na tom odd. a byla tam se mnou hekat sestřička. Hrozně mě to rozhodilo, protože na předporodním kurzu o tom nikdo neřekl ani slovo a vůbec jsem s tím nepočítala. I my jsme na sebe s manželem velmi vázaní. Jsme spolu 13 let, z toho 3 roky manželé. Porod byl nakonec císařem - vůbec jsem se neotvírala. Dost možná, že kvůli stresu... Držím palce ať vám to vyjde.
Denyna
30.3.2007 12:27:28
Ze své zkušenosti mohu říct, že pro mě byl partner nejdůležitější právě v první době porodní. Sice trvala pár hodin, ale i tak, co bych tam celou tu dlouhou dobu sama dělala, kdo by mi pomáhal do sprchy, kdo by mi podával pití, psychicky mě podporoval, atd?
Takže ze tímhle bych si stála. Rodila jsem právě v UL a jelikož je to velká porodnice, tak porodní asistentka chodila pouze kontrolovat ozvy a vyšetřovat, jinak nás s manželem nechávala o samotě, což velmi přispělo k mé psychické pohodě. A na PA bylo vidět, že je ráda, že tam se mnou manžel je, protože jinak by nestíhala:)
Za sebe tedy říkám, že porodnici, kde by mi neumožnili mít partnera u sebe i v první době porodní, bych si zcela jistě nevybrala.
30.3.2007 11:44:15
I u nás v Jihlavě je přítomnost manžela samozřejmostí, nikdo se nad tím nepozastavoval. Dali nám pokoj s letištěm a koupelnou, měli jsme ho jen sami pro sebe, manžel byl celou dobu se mnou, jen do sprchy jsem chodila sama. :-) Manžel ale seděl před dveřmi sprcháče stále připraven s ručníkem. :-) Jsem ráda, že to tak mohlo být, rodila jsem 20 hodin, sama bych to rozhodně zvládala mnohem hůř. Jsem manželovi vděčná za to, že tam celou dobu byl a vydržel to se mnou a podržel mě, a to velmi.
Milada, 1 dítě, těhotná
  • 
30.3.2007 11:29:06
ahoj, já jsem rodila v Benešově u Prahy, trvalo to 2 dny a manžel byl prakticky pořád se mnou. Po porodu jsem byla na přistýlce, neměla jsem možnost zavolat si sama sestru, tak u mě zůstal až do devíti dovečera - rodila jsem v půl desátý dopoledne. Nikomu to absolutně nevadilo, ani další dvě maminky na pokoji si nestěžovaly.
Erika a Kristýnka (23.měs.)
  • 
30.3.2007 11:25:03
Krásné jaro Vám všem plné lásky, zdraví a radosti.
Já jsem rodila v Pardubicích a mažel byl přítomen u porodu od začátku až do porodu naší Kristýnky(porod trval 10hod.). Tak přeji pohodový porod a úspěšné nalezení porodnice,která Vám umožní mít manžela u porodu po všechny doby porodní.
Lenka+Johanka
  • 
30.3.2007 11:17:58
Jestli není nic blíž než Kadaň tak Ti jí vřele doporučuji personál i zařízení bylo bezvadné.Byla jsem 3 dny na provokačkách a tak jsem si to opravdu užila i manžel celé ty 3 dlouhatánské dny.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 106 [Dalších 6 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.