| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přítomnost partnera po celou dobu porodu – pouhá fikce?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 106 [Dalších 36 >>]
Zdeňka,Tomča 4roky+Ondrášek 2/07
  • 
1.4.2007 12:34:12

Jsem z Ústí a slyšela jsem,že maminy z jiných okresů se musejí zapsat k porodu velice brzy-cca v 25.týdnu. Zapsat k porodu prý mohou jen určitý počet mimoústeckých maminek. Jestli se chystá po prázdninách nějaká změna, to ale nevím. Tak hodně štěstí!
1.4.2007 10:30:23
No já nevím, ale já jsem byla strašně ráda že se mnou byl celou dobu můj přitel, nejenom že jsem si mohla ulevit, ale psychicky mě opravdu pomohl.
Rodila jsem v Podolí, i když sestřičky byly super a pořád se chodili ptát zda něco nepotřebuju, upozorňuji že jsem rodila 24 hodin, opravdu nevím jak bych to tam tak dlouho sama vydržela.
Dnes vím že jsem udělala správnou věc, tedy spíš přítel, který od začátku byl pro být u porodu.Teď když se na porod dívám ¨s odstupem skoro dvou let, vím že ten další nebude jiný, taťka tam bude taky. A pokud Vám v porodnici nevyjdou vstříc asi bych hledala porodnici s možností být celou dobu porodu s mužem...-))
Tímto mu i děkuji za vše co si na sále se mnou musel vytrpět..-)
Daniela
1.4.2007 8:06:59
Můj manžel byl se mnou při prvním porodu právě na první dobu porodní, na druhou jsme se domluvili (já se domluvila), že odejde a přijde až bude mimi na světě. To se stalo. Takhle mi to vyhovovalo, protože je pravda, že se mnou absolovoval celé to trápení a při tlačení miminka jsem se mohla soustředit jen na něj a na sebe.
Druhý porod nestihl, byla jsem hospitalizovaná kvůli vysokému tlaku a najednou před půlnocí začala rodit (holčička se narodila přesně v termínu a porod od prvního píchnutí trval asi 40 minut). A tady se dostávám k tomu, proč ne tak úplně souhlasím s cestováním do vzdálených porodnic - existují i překotné porody, a co pak?
Tohle jste asi slyšet nechtěla, že. Ale na druhou stranu není zdraví děťátka a vás přednější?
Naďa - dula
  • 
31.3.2007 21:05:04
Milé těhulky,
nečetla jsem celou diskuzi, možná se někde objevila zmínka o dulách. Vím, že o této možnosti se ještě ne všude ví, proto reaguji na úvodní článek. Dula je specielně vyškolená žena, která doprovází rodičku (i jejího partnera, je-li také on u porodu) během celé doby porodní - tzn. od vstupu do porodnice až do narození miminka, pokud si to žena přeje. Tak se nestane, že bude osamocená, když porodní asistentky nemají čas, protože mají spoustu další práce. Dula může jít s rodičkou do porodnice hned a budoucí tatínek může přijít později, pokud ho tam nechtějí pustit. Ovšem již tady padlo: nevzdávejte se svých práv!!! Rodící žena má právo zvolit si místo porodu a způsob porodu. Proto navštěvujte porodnice před porodem, můžete i více porodnic. Ptejte se na všechno a vyslovujte svá přání. Je to na vás - rodičkách, abyste si měnily podmínky pro přivedení svého děťátka na svět. Je to důležité pro Vás i pro Vaše miminko! Dula Vám může být k dispozici i po dobu těhotenství, pomůže Vám sestavit porodní plán a také může pomoci s výběrem porodnice a poradí v mnoha dalších věcech.
Držím palce a mějte odvahu stát si za svými přáními a požadavky, na které máte právo.
Naďa Baliharová - dula. O dulách najdete více na www.duly.cz.
31.3.2007 20:35:07
Já to věděla, že mě odhalíš:)))
Marcela 2měs.holčička
  • 
31.3.2007 18:27:02
já jsem ze Žatce a jela jsem rodit do Chomutova a manžel se mnou byl po celou dobu porodu tzv.Hekárna tam je sice jeden pokoj pro 2 rodičky, ale oddělené zástěnou, takže vůbec nevadilo, že tam byl nikdo ho nevyháněl a k dispozici byla vana, míče, dokonce jsem dostávala i jídlo(rodila jsem 38 hodin) přístup byl výborný- akorát bych udělala školení sestrám na šestinedělí- některé se k nám chovali jako by jsme byli z filmu requiem pro panenku- jinak doporučuji :-)
Martina + budoucí Ondrášek
  • 
31.3.2007 17:30:34
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s přítomností partnera u porodu po CELOU dobu v Jižních Čechách? Jsme z Českých Budějovic, ale tam to prý neumožňují. Nejradši bych asi do Č. Krumlova, ale pokud by to tam neumožňovali, tak bych jela určitě jinam.Díky
Míša
  • 
31.3.2007 17:26:35
Nedovedu si to vysvětlit, proč se můj příspěvek ocitl u článku o adopci...omlouvám se:-)
Míša
  • 
31.3.2007 17:25:24
Ahoj,
můj příběh je podobný. Také mi odtekla voda bez jakýchkoliv dalších příznaků porodu. Rodila jsem v Brně u Milosrdných bratří. Společně s manželem jsme tam strávili od příjezdu do porodu asi 35 hodin. Měli jsme pokoj s manželskou postelí, manžel si vždycky jen odskočil domů na večeři nebo pro pyžamu a celou dobu byl se mnou. Než jsem začala mít kontrakce, tak jsme si připadali jako na dovolené v hotelu. Sestřičky nám vařily kafe, pouštěli hudbu, zapalovaly svíčky...pravda, také se u nás vystřídalo skoro několik směn!! Prostředí bylo super.
Pravda, porod byl pak strašný, vyčerpala jsem se tím čekáním, malého museli vytáhnout vakuovou pumpou....ale to už je pryč (4 roky!)
Držím palce,
M.
sarka
  • 
31.3.2007 13:13:20
hm, já rodila v podolí v 11/2005 a po vyšetření a přípravě mě odvedli na porodní pokoj, kde byl manžel se mnou až do konce....
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 106 [Dalších 36 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.