| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přítomnost partnera po celou dobu porodu – pouhá fikce?

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 106 [Dalších 26 >>]
máma
  • 
31.3.2007 11:51:40
Ahoj, já jsem rodila v Praze u Apolináře a byla jsem velmi spokojená. Taky jsem chtěla manžela u porodu od začátku, jsme si velkou oporou a všechny zásadní věci děláme spolu, tak jsem to brala jako samozřejmé. Ale plánování nakonec dopadlo trochu jinak. Do porodnice mě manžel odvezl ráno 14 dní před termínem na bežnou prohlídku.A sám jel mimo Prahu s tím, že se večer sejdeme doma, ale mě si už v porodnici nechali. Když jsem šla na sál, tak jsem mu zavolala a on, že je do hodiny u mě. Došla jsem na sál, tam se mnou sepsali všechny papíry, pak jsem šla na společnou hekárnu, kde jsem dostala klistýr-to bylo z celého porodu snad to nejhorší, pak jsem byla děsně dlouho na záchodě no a pak jsem si dala spršku, mezitím dorazil manžel, tak jsme se přesunuli do porodního boxu a pak už se ode mne nehnul. Myslím si, že u té první doby porodní mi nijak nechyběl, neměla jsem žádné velké bolesti, spíš jsem to proseděla na WC a naopak jsem byla ráda, že v té době jsem byla na hekárně sama. spíš ho oceníš při porodu, to teprve přicházejí ty pravé bolesti a drtit partnerovi ruku velmi pomáhá, taky jsem prý nadávala, ale to si vůbec nepamatuju...haha... V říjnu se nám má narodit druhé a s manželem počítám. Je to velká podpora.
Moc ti držím palce, ať máš porod rychlý bez komplikací a dobrého doktora. No a ať je mimísek v pořádku.
Zuzu
  • 
30.3.2007 23:17:31
Také jsem rodila v Praze-Podolí. V noci mi praskla voda, s manželem jsme dorazili do porodnice, kde mě přijali a dali přímo na porodní sál na čekačku (jinde nebylo volno). Manžel jel domů. Porod se rozběhl až druhý den odpoledne, manžel přijel a strávil se mnou celou dobu od prvních kontrakcí až po narození našeho chlapečka (cca od 13 do 24 hodin). Měli jsme k dispozici svůj krásný porodní sálek s masážní sprchou, WC, porodní stoličkou, polohovacím lůžkem... Porodní asistentka, která nám byla přidělena, byla VELMI milá, klidná a vstřícná (i její kolegyně, které ji střídaly ve službě), věnovala se nám plně. Docházela kontrolovat každou 1/2 hodinu, případně na naše zavolání ihned. Manžel se mnou všechny kontrakce prodýchal a prochodil a musím říct, že to byla pro mě tak NEVÝSLOVNÁ PODPORA a pomoc, že na to zřejmě nikdy nezapomenu. Po porodu mohl se mnou zůstat až do rána na sálku, nikdo nikoho nevyháněl. Na personál na sálech mohu říci jen a jen chválu, jsou opravdu úžasní (na rozdíl od odd. šestinedělí, kde to bylo všechno naopak). Takže pokud můžu radit, najdi vstřícnou porodnici, kde můžete být s manželem spolu - vždyť vás čeká jeden z nejkrásnějších zážitků vašeho společného života (i toho vašeho drobečka). Hodně štěstí !
Petrajda
30.3.2007 21:19:30
Rodila jsem jen jednou a byli jsem s manželem po celou dobu spolu. Pokud to oba chcete, je přítomnost manžela během 1.doby porodní opravdu k nezaplacení, pro mě to bylo důležitější než při té druhé době porodní. Mít na výběr mezi nějakou "společnou hekárnou" (brr, už jen ten výraz) a cestou cca 1 hodinu, určitě bych se snažila jet do té lepší porodnice, pokud by teda nebyly žádné komplikace.
30.3.2007 21:12:14
Ahoj,
před porodem jsem měla stejné přání jako ty, také jsem chtěla mít partnera u sebe, proto jsem zvolila Prahu Podolí,přestože bydlím mimo. Jezdila jsem tam na pravidelné prohlídky, ale když jsme dorazili o půlnoci s kontrakcemi, poslali nás pryč, že mají plno. Doporučili Bulovku a Vinohrady, že tam by měli mít volno. Tak jsme jeli na Vinohrady, byla blíž. Dosud toho lituji!!! Dali mě na hekárnu a partnera poslali domů, přestože jsem tam celou dobu strávila sama. Byla jsem moc zklamaná a hlavně naštvaná, takhle jsem si svůj porod nepředstavovala. Partner čekal na parkovišti v autě, domů by se mu nevyplatilo jet. Dovolili mi ho zavolat ráno v 6 hod, kdy jsem šla na porodní sál. Jen tiše závidím všem, které jste mohli mít partnera u sebe po celou dobu, bohužel to každá porodnice neumožňuje.
Moje rada tedy zní: vyber si porodnici,kde můžete být spolu a pro jistotu i nějakou náhradní, aby jsi nedopadla jako já. Držím palce, ať všechno dobře dopadne!
Maruška, dva kluci (3 měsíce a 5 let)
  • 
30.3.2007 21:06:35
Milá Jano, rodila jsem oba své kluky v Brně v Bohunicích, před pěti lety plánovaným císařským řezem, vloni v prosinci díky vstřícnému přístupu lékařů sice indikovaně, ale přirozenou cestou - a manžel byl v obou případech po celou dobu se mnou. Určitě se nevzdávejte a hledejte porodnici, kde Vám umožní mít partnera po celou - zdůrazňuji "celou" - dobu u sebe. Bude pro Vás nejen nezanedbatelnou fyzickou, ale i psychickou podporou. Oba dva na oba porody vzpomínáme jako na velmi silné emoční zážitky. Společně prožitá bolest, únava a trocha toho strachu, vystřídaná absolutním štěstím v jeho nejryzejší podobě - to je prostě něco, co podle mého patří do každého hezkého vztahu. Nenechte se o to ochudit:-) M.
Tara zelená
30.3.2007 19:06:59
Jani, rozhodnout se musíš stejně sama, ale já chápu porod jako něco, na co vzpomínáš celý život, co Tě ovlivní. Udělala jsem tedy vše proto, aby byl podle mých představ. Mým požadavkům vyšli vstříc v porodnici vzdálené 100km, ale stálo to za to. Někdo by se bál tak daleko jet s rozběhlým porodem, ale pro mě to bylo nejlepší rouhodnutí v životě. Zvaž... Držím palce!
Evča + Adélka 06 + Lukášek 09
30.3.2007 18:40:37
Já jsem rodila v prosinci v Podolí. Vybrala jsem si tuto porodnici právě proto, že jsem chtěla být na jednom pokoji od začátku do konce a s partnerem. Rozhodně Vám doporučuji vybrat si jinou porodnici, kde toto umožňují, i když bude dále od Vašeho bydliště. Patner u porodu je velká psychická podpora hlavně v první době porodní, ve druhé době je Vám úplně jedno jestli tam je nebo není. Určitě jsem zvládla porod o 60 % lépe díky tomu, že tam byl manžel se mnou.
Hodně štěstí, bezproblémové těhotenství a porod.
janulka
30.3.2007 18:32:37
Rodila jsem před dvema měsíci v Jilemnici a tatínek byl se mnou u porodu od začátku až do konce.Ten den a skoro v tu samou chvíli jsme rodily tři, ale soukromí jsme měly všechny. Je to úžasný pocit mít partnera u porodu.
janulka
30.3.2007 18:32:35
Rodila jsem před dvema měsíci v Jilemnici a tatínek byl se mnou u porodu od začátku až do konce.Ten den a skoro v tu samou chvíli jsme rodily tři, ale soukromí jsme měly všechny. Je to úžasný pocit mít partnera u porodu.
30.3.2007 17:26:20
Ja jsem chtěla mít partnera taky u porodu,především u první doby porodní.Jako prvorodička jsem čekala 6-12hodinové otvírání.Chtěla jsem,abych tam tak dlouhou dobu nebyla sama a aby mě partner zabavil a pomáhal mi.Po prasknutí vody jsme přijeli o půlnoci do porodnice a protože bolesti nepřicházeli,poslali manžela domů,že prý může porod začít až za dva dny.Za 2hodiny jsme ho už volali,že už fičíme na porodní sál a manžel přijel ve chvíli kdy byl už syn na světě.Po čtyřech létech jsme si to vynahradili a druhý syn se narodil za asistence tatínka.První doba téměř žádná a po příjezdu do porodnice,jsme šli přímo na sál a mimčo bylo za 20minut na světě.Měla jsem štěstí na rychlé porody,ale myslím si že první doba porodní je složitější a partnera je dobré mít u sebe.Přeju hodně štěstí!
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 106 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.