| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přítomnost partnera po celou dobu porodu – pouhá fikce?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 106 [Dalších 16 >>]
30.3.2007 15:43:00
Rodila jsem před rokem a půl v Praze na Vinohradech. Přijeli jsme tam, mě vyšetřovali a přítel vyplňoval papíry (my nic připraveno neměli, páč jsme původně měli rodit jinde). Pak jsme přešli na porodní sál a sestra nám oznámila, že teď tam přítele hodinu nechce vidět, protože bude maminku holit a dávat klystýr. Přítel naštěstí seděl před porodním sálem jinak by to býval nestihl.
Pokud cítíte, že chcete být spolu od začátku a porodnice na to není zařízená pak radím vybrat si jinou. Porod má proběhnout v klidu a pohodě a rozhodně ne v dusné atmosféře:-(
Iva
  • 
30.3.2007 15:08:19
Ahoj,

rodila jsem v Krči (4/2005) a manzel byl opravdu poslan domu, protoze jsem prijela brzo (malo otevrena). Klasicka hekarna tu da se rici neni. Maminky jsou pred porodem na stejnem oddeleni jako ty po porodu. Ale maji zvlast pokoj. Takze nejsou na jednom pokoji ty pred a ty po porodu s mimcem. Ale potkavaji se na chodbe, atd. Porod trval vice jak 24 hodin. Ale nebylo to tak hrozne, kontrakce u me i na pul dne prestaly a pak zase zacaly. Byla tam i maminka asi tri dny s obcasnou kontrakci. Takze nekdy je na miste, ze jde tatka domu. Ale samozrejme, kdyz se porod blizil a kontrakce byly vetsi a vetsi, tak bych manzela uvitala. Ale neslo to. Na toto oddeleni nemaji navstevy vstup. Kdyz me pak dali na porodni sal (otevrena asi na 5 cm), tak tam pak mohl i manzel. Musim rict, ze jeho prichodem se mi dost ulevilo.
30.3.2007 14:37:18
Když jsem rodila, trvalo to od píchnutí 1. provokačky 6 dnů. Nejdřív jsem první tři dny dostala provokačku, čtvrtý den mi zavedly tabletku (prý se po ní rodí do 1/2 hodiny) - cha, cha! Mě začaly bolesti sice ten den, co mi tabeltku zavedli, ale až večer. Od čtvrtka do soboty podvečera jsem měla bolesti po 5 minutách. Manžel sice u porodu chtěl být, ale já ležela na rizikovém odd., kde bylo plno. Byl u mě každý den na návštěvě, přes noc mi píchali injekce na zklidnění a vyspání. V sobotu, kdy se malej narodil (ve 22.51h), byl v porodnici od rána, ale pak odjel, aby se trošku ještě prospal. Pak přijel ještě odpoledne asi tak na 2 hodiny. Až když mě kolem 20.hodiny sestřička odvedla na sál, přijel manžel a šel za mnou rovnou na sál, kde byl celou dobu než se Dája narodil a pak i další dvě hodiny po porodu. K sálu byl k dispozici sprch. kout a WC, takže jsme měli soukromí, nikdo jiný než my dva tam nebyl. Sestřička chodila jen kontrolovat ozvy. Takže doporučuju vybrat takovou porodnici, která přítomnost tatínka po celý porod umožní. A co se týče přítomnosti cizího taťky na "hekárně" - asi bych to taky "nezkousla", ikdyž by mi zase té maminky bylo líto, že jí přítomnost manžela znemožňuji. Personál by měl soukromí v tak důležitý životní okamžik respektovat a umožnit.
Petra :)
  • 
30.3.2007 14:14:51
Ahoj kočko, koukám , co je nového na rodince a hle, ty si tady klidně publikuješ :)

Protože se tímto problémem zabývám od chvíle, kdy jsi získala informaci, že Ústí nás Tepličandy zřejmě nebude přijímat, zadala jsem si do vyhledávače trasu Teplice - Kadaň, dělá to 65 km, průměrná doba jízdy 1 hodina. Čím dál víc mi tahle varianta připadá při troše dobré organizace proveditelná.

Plánujeme příští rok miminko, v pořadí třetího potomka. Přítel si není jistý, jestli chce být u druhé doby porodní, ale chce být zcela jistě u první. Což by v Teplicích znamenalo u porodu nebýt vůbec nebo cca 10 sekund ( po předchozích zkušenostech ), pochybuju, že by si vůbec stihnul natáhnout oblek :) Věřím, že se personál změnil, ale absolvovala jsem tam dvakrát rozhovor typu : já rodím, ne vy nerodíte, to je ještě brzy, ne opravdu, já to poznám, není možné .... jeee vlásky ! a následný sportovní výkon - chytaná novorozence :) Tatínek bez šance.

A pokud se zvěsti potvrdí a skutečně se pro nás stane Ústí nedosupným, téměř určitě bych zvolila Kadaň. Asi bych byla ochotná risknout i to, že to možná nakonec nestihnu, první miminko se klubalo 17 hodin, druhé 45 minut, třetí .....???? snad matematické zákony striktně neplatí i tady :).

V teplické nemocnici velice neradi vidí, že jim jezdí maminy do Ústí a tohle je způsob, jak je pěkně vyšupajdit tam, kam patří, ať se jim to líbí nebo ne. Jestli tohle není krok zpátky, tak nevím. Změnit by se měly porodnice a ne znemožnit výběr a nahnat si pacienty a tím pádem i peníze tam, kde je chtějí mít.

Ale třeba nakonec zůstane ústecká porodnice otevřená všem a teplická bude nucena změnit podmínky poskytované péče. To je totiž vedle zákazu jediný a rozumný způsob, jak získat spokojené pacientky. Moc bych si to přála. Moc bych nám to přála...
Radka
  • 
30.3.2007 13:54:22
Jano, opravdu si to ohlídejte, když vám na tom záleží. V Teplické nemocnici, kde jsem rodila před několika lety na to opravdu nemají podmínky, aby tam s vámi manžel byl. Jistě, záleží to na dohodě rodiček na hekárně, jak zde někdo v diskusi psal. Ale pokud nerodíte poprvé, tak víte, jak by vám bylo milé aby s vámi byl v jedné místnosti cizí muž ve chvíli, kdy máte silné bolesti potácíte se mezi WC, sprchou a postelí bez spodního prádla.Druhý syn se narodil v Ústí a tam jsou zařízení přesně tak, jak potřebujete, máte soukromí jenom vy s manželem a sestřičky tam dbají i na to, že když vyjdete na chodbu v tom andělíčkovi, kterého máte na sobě, tak aby tam zrovna cizí manžel nebyl.Jeďte se do Ústí podívat a uvidíte. V Teplicích se ohánějí tím, že mají por. oddělení nově zrekonstruované, ale co se týká uspořádání hekárny a por. sálu je to stejné jako před 11 lety. V poslední době porodní už pro vás mnažel není tak důležitý, je to i má zkušenost. Jistě, je to lepší než nic, ale potřebujete ho hlavně když jste tam několik hodin předtím. I tohle se mi potvrdilo při druhém porodu.
Marta, Lada (2 r.)
  • 
30.3.2007 13:31:17
Lada se mi narodila před 2 lety v Podolí. Po celý porod jsme měli s manželem k dispozici porodní pokoj se sprchou a WC. Porod byl rychlý, takže jsme tam strávili jen 4 hodiny. Por. asistentka se chodila jen občas podívat. Měli jsme naprosté soukromí. Myslím, že je důležité mít u sebe manžela po celý porod. Podle mého názoru je dobré mít u sebe manžela i po celý pobyt v porodnici. Podolí přespávání tatínků na nadstandardech umožňuje. Určitě si vyberte porodnici, kde vás s manželem nechají spolu.
30.3.2007 13:26:42
Bohužel ani já asi nemám dobrou zprávu, já jsem až do porodu - manžela jsem tam neměla, nechtěl, tak jsem nenutila, byla sice na pokoji sama, takže kdybych chtěla mohl tam být, ale je pravda, že byl pokoj připraven pro dvě maminky.Právě nedávno jsem řešila, jak bych se zachovala, kdyby bylo plno a ke mě na pokoj by dali tatínka s maminkou a ptali se jestli teda mohou nebo ne.Na jednu stranu bych jim tento zážitek, pokud ho prožít společně chtějí ráda dopřála, na druhou, kolik z vás by chtělo , aby se při takovéto intimní situaci s vámi o pokoj dělil cizí chlap...bohužel asi bych řekla, že si to nepřeju...v Děčíně jsem šla na porodní sál až rodit, jinak jsem vše odfuněla na pokoji nebo sprše.
30.3.2007 13:21:39
Totéž platí pro Mělník.
U obou porodů (2001 a 2005) jsem měla manžela po celou dobu u sebe. Nikomu ani nevadila jeho přítomnost během vyšetření na příjmu.
Trvej si na svém a nebo jeď do jiné porodnice - máš na to právo! První doba porodní bývá většinou náročnější než ta druhá, mimoto, když přijde tatínek až na závěr, tak musí být v Jiříkově vidění z toho, jak se jeho manželka během těch předchozích hodin změnila.
Držím palečky :o)
nicota
  • 
30.3.2007 13:20:37
Holky to jte odvážný,já bych to neriskla jet někam hodinu.Mám za sebou dva porody a oba od první bolesti až do konce trvaly půl hodiny,moje těhoten. je vždy časovaná bomba,vybuchne rychle a nečekaně.
Mickey16
30.3.2007 13:15:33
Já jsem z Prahy a rodila jsem v Podolí... jela jsem tam skoro hodinu a půl, v 7:10 ráno jsem vyjížděla a byla jsem tam o půl deváté:)) Celé těhotenství jsem vtipkovala o dopravní situaci a porodu v autě na nábřeží, až se mi to vymstilo:)))
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 106 [Dalších 16 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.