| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 534 [Dalších 434 >>]
Viola 3děti
  • 
10.4.2007 14:19:52
Pročítám si Vaše příspěvky a stále se nestačím divit, kde berete ty informace o výši platu prodavaček, učitelů .....Moc bych se divila, že Vám jen tak klidně někdo sdělí výši svého platu. Ta se obvykle dosti tají i mezi přáteli. Ostatně i u nás už platí, že výši mzdy nikdo nevykládá na počkání.
Žijeme v Německu. Příspěvek na dítě je něco málo přes 100 eur, ale školka s obědy stojí kolem 140 eur. Takže zadarmo nic nikde nezískáte. Kdo má dobrou práci, žije si velmi dobře. Ale učitel se 4000 eur měsíčně, promoňte, ale to je úsměvné. Kdo má kolem 2500-3000 eur hrubého /musí tedy ještě zaplatit daně/ má už poměrně slušný příjem.
Kvalitnější /ale drahé/ služby, kvalitní potraviny, levné oblečení i boty, také hračky /značkové/ jsou opravdu pravda.
Děkuji za Váš čas
10.4.2007 12:29:14
Barča, my to tu tak na Slovensku máme, pokiaľ si na rodičovskej dovolenke a neplatíš si sama DOBROVOĽNE odvody z toho rodičáku do Sociálnej poisťovne, tak sa ti môže stať, že ak po rodičáku ostaneš nezamestnaná, nebudeš dostávať Podporu v nezamestnanosti alebo ak budeš opäť tehotná a ku dňu pôrodu si za posledné dva roky neodpracovala aspoň 270 dní, resp. si si neplatila počas rodičáku tie dobrovoľné odvody, nemáš nárok na poberanie Materskej - na poberanie rodičáku áno, ale až po 28 týždňoch odo dňa pôrodu... A dobrovoľné poistenie si musíš platiť z tých 4440,- Skk (čo je v súčasnej dobe výška rodičáku)... čo myslíš, koľko žien si to dobrovoľné poistenie platí? Každá zase len ráta, či mu tých 270 dní vyjde alebo nie...
a podobne je to aj s DDP-kom - doplnkové dôchodkové poistenie, čo myslíš, koľko ľudí rozmýšľa dopredu a platí si z vlastného vrecka DDP poistenie, aby mal z čoho na dôchodku žiť? :o((
Barča, 2kluci
  • 
10.4.2007 11:55:20
No mě zaujalo to označení "krkavčí matka" protože si pod tímto představuji úplně něco jiného. Vůbec nejsem vztahovačná, jen prostě reaguji. Já si chtěla prostě i mateřské připadat "soběstačná" a "důležitá". Prostě i tou kapičkou (brigáda) jsem si připadala, že také "vydělávám".
Tou dětskou atrapou je míněno asi toto : děti nemají kamarády, nejezdí na výlety (ani se školou), nechodí ven jen s maminkou 3x týdně do kostela, zdraví jen ty, které znají z kostela (naši rodinu nezdraví). Švagrová nevaří, protože to vůbec neumí a ani nemá snahu se to naučit. Ostatní domácí práce nevykonává, protože na 100% se přece věnuje svým 3dětem (15,11,1). Tchýně (také ta "prvá" křesťanka) tam, jak říkáme s manželem, chodí posluhovat, protože může být ráda, že si švagrová vůbec jejího syna vzala - dle slov švagrové. Ta zmíňka o křesťanství, prosím nenavážím se do věřících, ale prostě tyto dvě v naší rodině jsou křesťankami jen protože chodí často do kostela. Jejich chování prostě tomu co o sobě prohlašují vůbec neodpovídá a pokud vím tak ani nijaké víře. Můj tchán (bohužel už není) vždycky říkal,aby tchýně neslyšela, že švagrová je nejhoší bazilišek - vůbec ji neměl rád. Ona se chová sladce a pak šeredně pomluví apod.
10.4.2007 11:23:26
Jak - odezva žádná? Já sama jsem to psala několikrát, tuším i v této diskuzi. Pokud matka neví, jestli bude chtít pobírat příspěvek tři nebo čtyři roky, tak ať si vybere tříletou a dává si část příspěvku "pro jistotu" stranu - nebo ať se rovnou rozhodne pro čtyřletou, kterou kdyžtak dřív přeruší. Problém nevidím
10.4.2007 11:16:49
Báro, nemluvila jsem o rodičáku, ale o mateřský.
Bára
  • 
10.4.2007 11:07:48
"Zároveň s tím bych ale udělala, aby ti, kdož mezi dětmi nepracují, na další mateřskou neměly nárok."

To je teda "hustý". Ne každý si pořizuje další dítě proto, aby šel z rodičáku na rodičák a nemusel do práce. Dovedeš si představit důsledky? Nikdo by neměl sourozence mladší než 4 roky. Co třeba neplánované těhotenství? Pokud nepůjdu na potrat, čeká mě trest v podobě absolutní chudoby po dobu 3 let?
Bára
  • 
10.4.2007 10:46:27
Kočárek Vám zůstal po prvním dítěti? Si děláte srandu ... Vyzkoušela jsem asi 7! kočárků (4děti) a jedině prastará Liberta ještě po mně, vydržela více než 1 dítě :-(
Můžete se někdo vyjádřit k tomu, jak se má maminka před porodem rozhodnout, jak dlouho bude na MD? Někdo už to tu zmiňoval, ale odezva žádná a mně to přijde docela zásadní.
Barča, 2kluci
  • 
10.4.2007 10:08:20
Reagovat je zbytečné, prostě závist a znovu potvrzení, že VŠ inteligenci nezaručí. Navíc máš úplnou pravdu, když píšeš že dneska rozhodují schopnosti. Nač je třeba 10 vysokých škol, když je jedinec nepoužitelný - nepraktický - neprůbojný.
A ještě jedna věc, všichni požadují práci v oboru. Můj manžel po vysoké nastoupil v oboru, ale bohužel zjistil, že nás neuživí. Nastoupi do firmy na místo "nedůstojné" jeho vzdělání a vypracoval se svými schopnistmi a dovednostmi na místo skoro nejvyšší.
Bára
  • 
10.4.2007 10:02:39
Tak to tedy asi žiju v jiné zemi, nebo možná na jiné planetě, protože najít školu, přiměřeně daleko od místa bydliště, s přiměřenou formou studia (distanční, kombinované), s přiměřenou formou praxe - to je tedy normální jehla v kupce sena :-(. S malými dětmi, bez babiček, bez možnosti jiného hlídání z finanačních důvodů .... Vzdala jsem to po 1 roce a to mi opravdu manžel pomáhal, seč mu síly stačili. Nicméně - nestěžuju si, byla moje volba mít 4 děti :-)
Jazu
  • 
10.4.2007 10:00:20
Co to je dětská atrapa? Můžeš to více konkretizovat? Nevím co si mám pod tímto pojmem představit.
K tvé švagrové, nechápu proč nevaří a neuklízí, když je doma. Já zde polemizuji nad tím, jak skloubit toto všechno, neochudit děti a zároveň ani samu sebe, ale to jsi zřejmě nepochopila, neboť ses ješitně chytila slovního spojení "krkavčí matka". Nikde není psáno, že tím myslím právě tebe, sama ses takto označila.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 534 [Dalších 434 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.