| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 534 [Dalších 424 >>]
Barča, 2kluci
  • 
10.4.2007 9:32:52
No nevím, ale mě to pořád připadá jako výmluvy. Podle tebe jsem asi ta "krkavčí matka", ale i když toho mám plný brejle, jsem unavená a uštvaná, myslím, že bych neměnila. S oběma kluky jsem byla na mat. dovolené(3,5roku a 4roky). Hlavně při druhé jsem si připadala sama a tak jsem se rozhodla udělat si řidičák - učila jsem se po nocích, sehnala jsem si "brigádu" (40,-Kč/hod.) a pracovala doma, ale v noci. Můj manžel pracuje v cekem vysoké funkci (žádný státní podnik) a ta zahrnuje 100% nasazení, vzdělávání, prac. cesty i do zahraničí, společenské akce atd. Přesto, když je doma tak se snaží mi ulehčit od domácích prací. Dokonce chodíme spolu na němčinu apod. Babičky máme, ale nezneužíváme, prostě jsou to naše děti tak se o ně snažíme starat sami (moje maminka se pořád nabízí a tak mám výhodu, že velké prázdiny kluci můžou být u ní). Moje děti podotýkám nejsou neurotické ani nijak psych. zasažené tím, že jsem jen "neseděla" doma.
Z druhého soudku : moje švagrová má 3děti, podle tebe vzorná a obětavá matka. Ona se totiž věnuje jen jim (nevaří, nenakupuje a pod. jen chodí opravdu na procházky) a víte jak se jejím dětem říká ? Dětské atrapy - a myslím, že tyto děti opravdu utrpěly újmu vlivem své vzorné matky.
Nezmárek
  • 
10.4.2007 7:55:03
a ne jen v Ostravě!Ale i Hradec Králové,Plzeň,Mariánské lázně,Přelouč atd atd
čertík
  • 
10.4.2007 7:06:27
Souhlasím s Kačkou.Rovná daň je ok.Sama sem 10let podnikala a je to v našem státě očistec být malý podnikatel.Lucko říkáš jít do práce,ale kam?Já bych ráda šla,ale školky jsou přeolněné,jesle nejsou,babičky a dědové chodí do práce a manžel abychom mohli trochu normálně vyžít maká od rána do večera.
Kam mam jít?Všude samé fabriky na 2až 3 sme.provoz,nebo obchodní domy s nonstop otvíračkou.A pokud ne nonstop tak do večera do 10h včetně sobot a nedělí-všude řeknou,že mamin jako má maj hafo a kdyby všem vyhověli tak maj otevřeno pouze dopoledne.V první řadě by měli umožnit mamkám práci doma nebo na částečné úvazky,ale ná za pakatel,akle za slušné peníze a také se nebát toho na dobré místo vzít maminu s 2dětmi.Pokud bude dobrý plat tak v případě nemoci si může dovolit paní na hlídání.Prostě si myslím že začali úplně z blbé strany.Ještě chci podotknou,že mám maturitu a snažím se si zlepšovat rozhled i rozšiřovat vzdělání jak jen to je možné - aby si někdo nemyslel,že nic nedělám a jsem z Plzně-tedy né zapadákov.Mam kolem sebe plno holek,které chtějí jít pracovat a nemaj kam a když maj ztak neví co s dětma-proc.doba od nevidim di nevidim.Takže jsme odkázané na mateřskou.A pokud potraviny,energie půjdou nahoru no tak nevím.
9.4.2007 22:31:09
Jazu, ja ti skutočne držím palce, aby si sa trošku prebrala a začala sa trošku zaujímať aj o seba a pracovať na sebe, ja chápem, že chceš byť pre manžela oporou a nerobiť mu zbytočné starosti, len dúfam, že sa to raz neobráti proti tebe a že mu raz nepovieš: "vychovala som ti tri deti, obetovala som rodine všetko a ty ma teraz: opúšťaš, opovrhuješ mnou, nevenuješ sa mi, zanedbávaš ma, a pod. (dosaď si tam čo chceš)...
ale poviem ti jedno - ten môj je totiž hrozne rád, že som doma, sedím na zadku a starám sa o Peťka a vôbec ho nenadchlo, že od 1.6. nastupujem do práce aj keď vie, že proste tá robota za to stojí (hlavne ten pracovný čas s ohľadom na malého) a nehovoriac o tom, že finančne sme už úúúplne mimo, takže robotu potrebujeme ako soľ... totiž u nás bol veľký problém aj to, keď som chcela začať chodiť 2 x do týždňa cvičiť, častokrát chodil domov o 20:00 h, o 21:00 a podobne... ale keď som si to presadila, už nie je preňho problém v pondelok a vo štvrtok prísť domov pred 19:00 h, aby som mohla ísť cvičiť...
no a hlavne viem, že si uvedomuje, že sa budeme musieť podeliť o všetko, čo domácnosť obnáša - od Peťka, cez upratovanie, umývanie riadov, pranie, žehlenie, varenie, umývanie dlážky a nákupy a podobne... doteraz to všetko ako hovoril bola "moja povinnosť, lebo ja som doma", teraz začnú kruté časy aj preňho a to že príde domov a vyloží nohy pred TV - žiaľ môže zabudnúť...
9.4.2007 22:19:07
Jazu, ale pokiaľ sú tie ženy od manžela zabezpečené a skutočne ich netlačí finančná situácia do toho, aby išli pracovať, aj celý život - tak nech ostanú doma, aj celý život... Tu totiž nejde o žiadne naplňanie ambícií, tu ide o to, aby sa žena mohla po rodičovskej dovolenke a pokiaľ má žena prácu (istotu roboty), do ktorej sa môže po rodičovskej dovolenke vrátiť, tak super, je to jej výhra, v prípade ak ju už nenahradili "vyššie kvalifikovanou silou" alebo nemajú na ňu vyššie nároky ako v čase pred rodičákom (napr. firmu kúpi zahraničný investor a ja pochybujem, že bude v práci chcieť niekoho, kto nevie aspoň pokročilo po anglicky a s kým sa bude vedieť dohodnúť...) našu bývalú firmu kúpili Maďari a ten kto nevie po anglicky alebo nevie po maďarsky - urobili mu pápá, dali mu paragraf z dôvodu nadbytočnosti a dovi dopo...
a takisto neber vzdelávanie formou "musím vytiahnuť päty z domu", pretože Internet je dnes tak nabitý informáciami, že rôzne informácie, zákony, školenia, testy, angličtina - to všetko si môžeš zdokonaľovať aj cez web... síce nebudeš mať certifikát, ale ak napíšeš do životopisu "ovládam", nebudeš klamať :o)
9.4.2007 22:02:15
Zufi, díky :o) skutočne si z toho nič nerobím, Káča totiž býva v oblasti Českého Tešína a tam to skutočne nemajú ľahké, takže chápem jej reakciu, len sa mohla trošku kultúrnejšie "prejaviť" a napísať, prečo nesúhlasí...
Mňa skutočne štát nenútil rodiť a dokonca mám kamarátky, rovesníčky, ktorým sa blíži tridsiatka a deti nemajú, ono je to fakt o prioritách, ale ako písala myslím vo svojom príspevku Líza, čo som stihla teraz prečítať (alebo ty?), je skutočne dôležitá správna organizácia a pomoc rodiny, no mňa už prinútili skúsenosti zorganizovať všetko tak, aby som mala aspoň tri varianty, keď jedna z nich zlyhá a úplne mi k tomu stačil nespoľahlivý partner, aby som sa naučila plánovať aj rok dopredu... :o( žiaľ...
Zufi.
9.4.2007 21:54:22
,,Chcela som dieťa? Chcela! Nútil ma tento štát rodiť? Nenútil! Mám možnosť voľby? Mám! Tak prečo to nevyužiť?,,

Erika, tato část se ti obzvlášť povedla, přesně tak.Souhlasím s tebou. Z Kači si nic nedělej, nechápu ale proč je na tebe sprostá.Že se jí osobně nelíbil tvůj postoj neznamená, že musí psát tak, jak psala.
Hezký večer.
9.4.2007 17:10:00
Na postižené dítě rodiče dostávají příspěvek na péči, jehož výše je stupňovaná podle míry postižení. V souběhu s polovinou rodičáku, na kterou má předškolní dítě se třetím stupněm postižení nárok to může bejt takřka 13 tisíc.

Jak jsou vysoké dávky pro pěstouny nevim, ale že bylo by lepší investovat do nich, než do ústavů je jasný bez ohledu na výši příspěvku.
9.4.2007 16:34:23
Dostava podle postizeni , Ale ti co driv pobirali PoB tak snad dostavaji 9000
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 534 [Dalších 424 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.