| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 534 [Dalších 394 >>]
Jazu
  • 
8.4.2007 11:47:55
To máš tedy ohromné štěstí. Ano za takové podpory rodiny se samozřejmě dá dělat sposta věcí např. studovat a děti to nijak neodnesou. Každý muž si to, i kdyby při vší ochotě chtěl, takto zařídit nemůže. Má přeci velkou odpovědnost za celou rodinu, kterou živí, když je žena na MD. Můj manžel pracuje na takové pozici, že si dovolenou může brát jen výjmečně. Není to tím, že by mi nechtěl pomáhat, ale prostě ta práce vyžaduje velké nasazení z jeho strany a já to plně respektuji a nežádám po něj, aby mi hlídal děti, proto, abych mohla studovat. Bydlíme v kraji s vysokou nezaměstnaností a zde si zaměstnaný člověk nemůže příliš diktovat, jinak by o to místo přišel. Kdybych se tedy rozhodla studovat, bylo by to prostě vše na mých bedrech, neb babičky na hlídání nemáme (manžel sirotek, moje maminka zaměstnaná), takže ani nevím, jak bych si to zařídila, abych to vše zvládla. Odstrašujících případů, kdy to žena proste neustála, znám dost.
Ssugar
8.4.2007 11:35:11
Oddyseus, ale já jsem ti odpověděla. Opravdu nevím co chceš ještě slyšet. Tak mi to napiš a já se ti pokusím odpovědět znovu. Možná se jen nechápeme :-)
Zufi.
8.4.2007 11:05:21
Lízo,vývojová psychologie :))))))))))))))), já jich také četla dost.

Naštěstí já jsem žádné oběti nepokládala...Studovala jsem 6 let při dvou dětech a práci.
Nejdříve jsem byla na MD s jednou dcerou, pak jsem chodila do práce a ona do školky, pak jsem byla těhotná a v práci, nakonec na MD a doma s oběma dcerami.
Den mé promoce byl tedy pro mě den D !!!!!!
Pomáhal mi manžel naprosto maximálně, nejenom hlídal, což by mělo být samozřejmý, ale vybíral si dovolenou a odjížděl s tou starší, abych se mohla učit na zkoušky.Do školy jsem chodila pondělky a soboty, hlídávala maminka (dovolená) nebo si manžel nadělal přesčasy, nebo hlídal někdo z rodiny, vyjímečně, ale ano, bratr si třeba vzal dovolenou, když jsem dělala zkoušku z Biologie dítěte, teta při státnicích aj.
Obě holky nejsou neurotické, ani náhodou :))).
Líza
8.4.2007 10:31:56
Knih o vývojové psychologii jsem myslím četla dost a dost... ;-)
Pokud jde o běžné dvouleté dítě, tomu nijak neuškodí, pokud se v péči o něj střídá v menším rozsahu kromě matky ještě další osoba, lépe jedna osoba, a je úplně jedno, pokud je to cizí osoba (dobře vybraná). Studium dneska už dávno neznamená, že nutně musíš pět dnů v týdnu někde sedět, mnoho škol se dá studovat distanční nebo kombinovanou formou; manžel, který nemá pocit, že děti jsou jeho, a má problém s tím, se o ně starat, když žena nemůže, je problematický bez ohledu na to, zda je ta žena zrovna na md nebo až po ní a bude mít bezpochyby negativní vliv na jejich vývoj; stále nevím, z čeho usuzuješ, že ty dvě fakta, která jsi napsala - tedy matka se vzdělávala, dítě je neurotik - spolu souvisí. To je jen tvoje konstrukce a mohlo to být docela jinak.
Jazu
  • 
8.4.2007 10:09:43
Je obecně známo, že základy naší osobnosti se utvářejí v nejútlejším dětství. Přečti si nějakou knihu o vývojové psychologii. V tomto věku je člověk nejvíce zranitelný co se týče psychického vývoje o tom není třeba diskutovat. Ano, stresy patří do běžného života, ale některým by nemělo být dle mého názoru dítě vystaveno předčasně. Myslím si, že když si člověk není schopen uspořádat život tak ,aby eliminoval co nejvíce dopad svých činů na dítě( myslím nemluvně a batole), nemá se vůbec do takových akcí pouštět. Nejsem vůbec proti studiu při dětech a pokud sis četla nějaký můj předešlý příspěvek, tak víš, že jen poukazuji na to, že když chybí příslušné zázemí, studovat není pro mnohou ženu možné i kdyby chtěla. Já nevím, jaké máš zkušenosti, ale mě se zdá, že muži ještě stále neuznávají ženu jako rovnoceného partnera a jde to vidět i na tom, jak se angažují doma a jak svou partnerku podporují. Jen málokterý je ochoten vzít si děti na starost a umožnit tím ženě např. navštěvovat školu, kurzy atd. A dát dítě do jeslí ( jestli vůbec ještě nějaká taková instituce existuje) nebo péči o něj svěřit cizí osobě, jen kvůli tomu, abych naplnila vlastní ambice, odporuje smyslu proč jsem si dítě vůbec pořizovala(zde mluvím o těch nejmenších dětech kojencíh a batolatech). Studovat a zvyšovat si kvalifikaci a nebýt pasivní je jistě užitečné, v případě žen, které však nemají náležitou podporu ze strany rodiny, by mělo být, dle mého názoru, odloženo na později.
Ashi
  • 
8.4.2007 1:29:36
Ale zadluzenost domacnosti nema nic spolecneho se zadluzenim statu:)
8.4.2007 1:10:06
Miládko, nevím, jestli máš děti. Ale já vůbec nemám pocit, že bych si na rodičovské dovolené jen užívala svého volna. Když byl Vojta malý, dávalo mi to dost zabrat. Teď když už je větší, tak je to i větší pohoda a když už si užívám volna, tak s ním - chodíme plavat, cvičit, mezi další děti.... Už přes půl roku chodím pracovat na poloviční úvazek a od června nastoupím na plný a dost mě mrzí, že už nebudu mít tolik času být s ním. Tak fakt nevím, cos myslela tím, že si "matky užívají svého volna...."
7.4.2007 22:45:30
Navíc rodičovský příspěvek není na každé dítě, ale je poze jeden (i kdybyste měli třeba dvojčata)
honey
  • 
7.4.2007 21:59:05
Mam tri kamaradky v zahranici, dve ve Svedsku, jednu v Rakousku, vsechny sly do prace na nase pomery dost brzo, ve Svedsku v pul roce ditete, ta Rakusanka v osmi mesicich veku ditete. Sly pracovat proto, ze stat nepodporuje dlouhodoby pobyt na materske a jen z jednoho platu (toho manzelova) by nevyzili. To jen k predsudku, ze "jinde to maji lepsi".
Naopak se mi moc libi, ze se holky na materske stridali i s partnerem/manzelem.
Co se tyce prispevku na rodicovske dovolene, je fajn, ze si clovek muze vybrat vysi prispevku a jak dlouho ho chce pobirat. Jsem rada, ze se konecne objevuje trocha svobody v rozhodovani.
Ssugar
7.4.2007 21:12:16
Odysseus, tak teď tě trošku nechápu. Už jsem odpovídala viz. níže :-((( Nepase, nekrade, nic nevaří. Je to poctivej chlap, kterej si VŠ teprve dělá. Ale je inteligentní a šikovnej. Což může být i člověk bez VŠ. Tak si nech té ironie. To je mi tě líto, když s takovým vzděláním nemůžeš sehnat skvěle placenou práci, ale asi to bude tebou, né?
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 534 [Dalších 394 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.