| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 534 [Dalších 374 >>]
7.4.2007 7:22:39
Tenhle dovětek byl pro pisatelku do diskuze, která psala, že je jí trapné brát rodičovský příspěvek, ale že ho bere, neboť hloupý, kdo nebere, ačkoliv to vůbec nepotřebují, protože manžel jako podnikatel hodně vydělá. Prachy bere, ale trapně to okecává, toť vše.
Vážný
  • 
7.4.2007 1:29:07
Tak jsem spočítal letošní daně tím novým modelem:

Zjistil jsem, že výhodné jsou příjmy, které se nesociálkují (pokud to tak zůstane a pokud se nepletu) - služební auto, pronájem, příjem v cizině (v našem případe akciová odměna, co dává všem zaměstnancům ústředí v zahraničí), odstupné.

Znevýhodní se naopak odpočty (životko, penzijko, úroky ze stavebka a hypotéky, dary). Ty se totiž odečítali z nejvyššího dosaženého procentního pásma, nově budou 15%. U těch darů je to obojetné, protože rozsah těch darů je skoro o 50% větší, čili si jich můžete uznat víc.

Trochu na tom vyděláme.
Kika, dcera 12/05
  • 
6.4.2007 17:24:04
castecne souhlasim: ve slusne spolecnosti by se mela najit odmena pro matky, ale ne penezni, protoze penize kazi charakter. Tim nerikam zadna podpora, ale rikam, ze pouze penezi motivovat nelze. Mel by se nastavit takovy system, kde by matka s ditetem doma byla chapana jako prinos spolecnosti, a ne jako, ze "se doma na MD flaka a nechce pracovat". taky si mysilm, ze oznaceni dovolena je dost nestastne.
Predevsim blizka rodina, spolecnost a okoli by mely matky podporovat, aby se o deti dobre staraly a vychovavaly je, aby z nich jednou vyrostli kvalitni lide....... Je jedno, jestli to bude 24 h denne, nebo mene, kdyz jim da, to, co skutecne potrebuji. A to udela jen matka, ktera je sama dostatecne kvalitni a vyznava ty spravne hodnoty, s penezi i bez. Naopak ta nekvalitni se nebude starat, ani kdyz ji date milion. Spis naopak.


V podstate o tom rozhoduje kazde zena sama, spolecnost ji muze to rozhodnuti jen usnadnit a nasmerovat ji. A pokud k tomu, ze zustane urcitou dobu doma, dostane NECO navic (proto se tomu rika prispevek ci pridavek), bude to jen dobre.

neresim tady ale otazku matek samozivitelek, protoze ty nemaji moc na vyber...
kata, syn 6 let
  • 
6.4.2007 16:10:14
Tak jo, začni podnikat. A představ si, že ti ten "hajzlpapír" ještě dovezou!!!!
Lavanda
6.4.2007 14:28:30
Jo, přesně tak. Chtěla bych ke svým třem dětem ještě čtvrté, ale vím, že si to kvůli nynějšímu systému prostě nemůžeme dovolit, i když tento stát by ty děti vlastně potřeboval při dnešní porodnosti jako sůl.
Lavanda
6.4.2007 14:26:19
Vážný, chtěla bych vyjádřit svůj souhlas s vašimi myšlenkami ohledně fungování rodiny, a hlavně důchodu a důchodců. Chtěla jsem tu původně něco napsat o našich předcích a systému výminků, ale vidím, že už jste i toto psal a tak není třeba. Ale prostě tu už jednou máme systém, kdy se o staré lidí má postarat stát, a ne vlastní rodina. Bohužel je a hlavně bude ten systém nevýhodný pro rodiče s více dětmi. Rodiče jedináčka budou mít více prostředků na penzijní připojištění a budou si užívat poklidného důchodu - dovolené, rodiče více dětí budou v důchodu živořit, protože na více nenašetří, prostředky budou investovat do výchovy svých dětí. Tento systém je zvrácený, protože na důchod rodičů bezdětných nebo s málo dětmi vlastně potom pracují hlavně děti z těch početnějších rodin.
Vážný
  • 
6.4.2007 13:43:55
V Německu už tohle jednou v důchodovýc věcech řešil Ústavní soud, neboť nějaká matka v domácnosti a pak na velmi málo placené práci vychovala >5 dětí, z nichž mnozí byli VŠ a jeden z nich úspěšný právník.

A ÚS jim dal za pravdu a uložil změnit zákon v oblasti invalidního důchodu.
Vážný
  • 
6.4.2007 13:35:11
To celé je čas na úkoly tak 8 ks/týdně (nemají na všecho třídního - 5 ks z M+Č, 1 A, 1 Prvouka, 1 Dramatická ...), pravidelný úkol z AJ z jazykovky, slovíčka ve škole i v jazykovce, opakování (násobilka a vyjmenovaná slova) a přípravu na písemky (cca co týden), čtenářský denník a povinné čtení. Trochu je to dáno i tím, že škola má hodně externích aktivit (muzea, lyže, exkurze, projekty, slavnosti), rodiče se už občas bouřili, že by chtěli aby se škola víc věnovala škole...

On syn má rychlost psaní tak 10% z normálního dítěte, je dost odbojnej, ale jinak je prostě chytrej... Je fakt že žena všechno ve svém životě udělala pílí a sitzfleischem, a v tomhle ji nikdo nepřibrzdí... Koneckonců ale ani jí a rozhodně ani mně nejde o známky, ale spíš o znalost (a třetí třída je hlavně o násobilce a o vyjmenovaných slovech + trochu sčítání do 1000 a násobení xx*x + o základech angličtiny). A tohle dřeme fakt furt kolem dokola.

Dcerka především jít do školy velmi moc chtěla (už se občas účastnila na školních akcích, ...). Konec června a léto byl v celku lepší, takže nás ani nenapadlo žádat o odklad. Navíc jsme měli problém i se školkou (bydlíme na hranici obvodů). A pak šlo o to, KOHO bude mít jako učitele, fakt ani na naší škole nejsou všichni stejní. V žádném případě bychom nedali dítě do nejbližší školy, aniž bych se seznámili předem s učitelem ...

(Aspoň podle mne - jak jsem to kdysi přijal na biblické škole pro pracovníky s dětmi - je škola servis zastupující rodiče v jedné z jejich rolí. Proto v anglosaských zemích školy vznikaly zdola, nebyly nadekretovány panovníkem, co děti vlastně ukradl rodičům. I když to byl právě jeden z rozdílů obecné protestantské vůči katolické morálce - důraz na vzdělání. Takže Marie Terezie to asi ani jinak nemohla.)


Mary
  • 
6.4.2007 13:15:41
Ale vzdyt pocetna rodina je podporena, matka rodicovskym prispevkem, deti pridavky na dite, manzel odpocty na manzelku a deti, pripadne dopocty zivotnich minim na osoby a domacnost ... myslim, ze ciste na vydajove strane rozpoctu statu toho uz neni mozno ani ve srovnani s vyspelejsimi staty udelat vic ...

Samozrejme, pokud je zivitel rodiny prijemcem prumerne nebo mensi mzdy, muze to byt pro celou rodinu vetsi odrikani ... ale stejne pokorne, jak tato rodina prijima deti musi nest i vsechno s tim souvisejici ...


6.4.2007 13:03:06
Asi tak nějak to je. Naše děti se dobře učí a mají velké plány do života. Nemohou doplácet přece na nedostatek peněz. A stát takové rodiny nepodpoří
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 534 [Dalších 374 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.