| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 534 [Dalších 494 >>]
Senedra
14.4.2007 23:14:40
Broučinko, nechceš už nahodit jinou desku? Tohle je hodně obehrané. Takže když to shrnu - kdo se nesnaží, tak se bude mít podle tebe dobře a ti, co jsou schopní, průbojní, pracovití, tak na ty ostatní budou doplácet a vůbec nebudou motivováni k tomu, aby se snažili. Stejně tak, proč by se snažil nějaký nemakačenko, když i za to, že bude dělat nekvalifikovanou práci, tak dostane stejně jako ten, kdo pracuje a vzdělává se. Ono je moc jednoduché ukázat na někoho jiného a říkat - hele, on má auto, barák, jezdí si na dovolenou k moři. Já chci taky. Ale už o hodně těžší je upřímně si říct - on několik let studoval, dělá 15 hodin denně, jeho firma živí další lidi. A já dělám od - do, v práci se nepřetrhnu a že bych se nějak snažil - ani omylem... Ono je VELMI jednoduché závidět a svalovat "vinu" za svojí situaci na všechny okolo.
Heidi
14.4.2007 23:03:14
Oddyseus, já to ještě ve vzduchu necítím. Cítím jenom smrad z aut a cigaret. Ale podle dějin to přijde až za rok nebo za dva rok 48 - 68 - 89 - 2008 nebo 2009. Odeesáky moc v lásce nemám, ale nevidím problém jen v nich. Máslo na hlavě mají všichni. Černoprdelníci to je prašť jako úhoď, ty budou v jakýkoliv vládě. Zelený zklamali. Komunisti se jen vezou a čssd sice dělala příznivou politiku celkem i pro ty chudší, ale vadí mi třeba ten populistický přístup k tomu protikuřáckýmu zákonu, že jasně neřeknou, že to podpoří.
K tý demonstraci lidi potřebují znát informace. To co jsi tu napsal o tom jaký berou platy to nikdo neví z těch co berou cca 8 tisíc. Kdyby to věděli, tak se jim na to dávno vyprdnou. Pošlu sms kámošce, ale bylo by dobrý, kdybys o tom udělal článek a dal ho na diskusní fóra. Mohli bysme taky udělat spolu nějakou webovou stránku, já ji klidně vytvořím a spojit se s některými aktivisty co píšou do Britských listů. Čteš to ne? Tyhle stránky teď lidi berou jako za komoušů když se poslouchal Hlas Ameriky.
Heidi
14.4.2007 22:19:43
Hele to si děláš prču ne? Spát budu, ale teď nevím, jestli se mám smát nebo brečet, jak jsme my lidi blbí. Prostě udělala bych minimální mzdu 20 tisíc a maximální strop třeba 100 tisíc. Všechno kdo má víc, by šlo na komunikace, do dětských domovů, na těžce nemocný, část i třeba do Afriky pro děti co tam umírají hlady.
Chápeš na co má nějakej papaláš mít milióny nebo miliardy, stejně si ty prachy do hrobu neveme, většinou tlustej je jak pašík a jiný lidi tu umírají hlady? Já bych ho hnala sviňskou holí, ten by pelášil, jen by zlaťáky se za ním sypaly. Tak teď v tom případě nechápu, proč jsou lidi tak blbí a nestávkujou. Příští týden má být ta stávka Škodováků, tak by se to dalo spojit a udělat generální stávku pro celou ČR. Co říkáš?
Heidi
14.4.2007 21:29:21
Oddyseus, tak jsem na to koukala. Já nevím, ale mě tyhle diskuse připadají jako ztráta času se tam s někým hádat. Ale s tím Německem, jak ti tam někdo psal, že nemůžeš porovnávat platy tam a tady, že tam se platí vyšší nájem, tak to je častá "argumentace" takových lidí. Jenže neřeknou i to B, že to co ti v Německu zbyde po zaplacení všeho se nedá vůbec strovnat s tím, co ti v ČR zbyde po zaplacení všeho. Jídlo tam mají taky levné. A ať jsi kdekoli na druhým konci světa, tak málokdy potkáš Čecha, ale Němce nebo někoho jinýho ze západu vždy.
Ptala jsem se co dělají ty členové představenstva jak jsi psal o Čezu?
Heidi
14.4.2007 20:52:43
Oddyseus, no o Čezu si nedělám žádný iluze. Někde jsem četla že ten šéf má snad asi čtvrt miliónů měsíčně.A co vlastně dělají ty členové představenstva a dozorčí rady?
Taky mi to vadí, že tu nechávají lidi dřít za pár švestek, třeba za 8 tisíc měsíčně a tyhle papaláši si takhle pěchujou kapsy. A nikdo se tomu nevzepře, protože by hned řekli, že je komunista. Minimální mzda je nějakejch 7 nebo 8 tisíc, to ať se na mě nikdo nezlobí, ale za to bych teda nedělala. Jak píšeš o tom Čezu, tak taky někde psali o Letišti, že ho přichází zachránit Kočárník. Já ho sice neznám, ale moc dobře si pamatuju, jak starší lidi kolem mě na něj v 90.letech nadávali a on teď bude vedoucí nebo co.
Jo a k těm diskusním fórům, to máš pravdu, že jsou nechutný, divím se, že to dovolí, aby tam lidi psali sprostě, rasistický hesla, přáli smrt někomu atd. Pochybuju, že jinde ve vyspělejších zemích takhle diskutují lidé. Ale tady prostě je takovej bordel, že tu tolerují všechno. Asi si tak někteří představují svobodu slova. Tady na Rodině je to asi nejslušnější.
Heidi
14.4.2007 17:52:28
Jé koukám, že je vás tady víc, kdo se nebojí psát co ho štve. Chodíte taky na ostatní diskuse? Tam je víc politických a aktuálních témat, ale nikdo tam moc nepíše. Já tam občas hodím nějakej odkaz ale dozvím se že sem určitě komunistka když mi vadí něco na ods chachacha no skoro nikdo už si tam radši moc nestěžuje. Diskuse jsou zde tak jesli chcete tak se zapojte. Jinak s těma Škodovákama taky souhlasím, mám tam kámošku, říkala, jak se tam dřou, mají sice o něco víc než v jinejch fabrikách, ale proti manažerům(kteří si tam prej pouštějí v pracovní době sprosťačinky na netu)mají o hodně méně.
Tady jsou ty diskuse, je jich tam ještě víc:
http://www.rodina.cz/diskuse7343.htm
http://www.rodina.cz/diskuse7557.htm
x
  • 
14.4.2007 16:53:03
že je v ods nejvíc bývalých komunistů je pravda, ale zkuste to říct zarytým obdivovatelům ods. Hned se rozuří a udělají komunisty z vás. A u nás se na absoloventy MBA používá překlad - mladej, blbej, agresivní. x
14.4.2007 8:33:38
Odyseus-přesně jak píšeš-dělají to co se jim hodí,jen aby se reformy nedotkli jich samotných.
taky mě to štve-tahají z nás peníza za nesmyslné věci-jako dan z prodeje nemovitosti(a ted myslím v té situaci-když např:prodáš byt a za ty peníze si jdeš koupit jiný-nebo dům a ještě si musíš půjčit hypotéku,ale stejně tu dan musíš zaplatit-opravdu jako kocourkov)

Hlavně ,že mají oni sami plat dost vysoký(budiš),ale proč k tomu mají různé výhody to nechápu-jako auto,+ doprava+mhd-zdarma......apod.nechápu jak to,že to mají takto nastavené A ZA NAŠE PENÍZE,ktreré by byli potřebnější jinde-,akorát toho zneužívají-když už proč to nedělají tak ,že by museli předkládat stvrzenky a ty by jim byli proplaceny,za to co by se opravdu týkalo jen jejich práce-?!
tak jako je to jinde.

nejvíc mě štve-že od nás vybírají peníze za to všechno-co je uplně nesmyslné a pak z toho profitují oni=prostě to blbě přerozdělují-fakt někdy mám 100chutí vzít klacet a tu jejich drzost z nich vymlátit.jasný nejde to -jsme civilizovaní lidi-ale už mě to dost štve.nic nedělají pořádně a ještě si sami určují své platy...atd.to je teda vrchol.ach jo ,ale co s tím-vyjít do ulic?nejspíš k tomu stejně někdy časem dojde-pokud to takto povedou dál.
13.4.2007 13:22:39
Barčo-ale to je přesně co jsem tu několikrát psala.

Oni totiž dělají reformu horkou jehlou,jenže pokud chceme aby to tu v naší republice za něco stálo a ta reforma se opravdu vyplatila-tak je potřeba ji udělat pořádně a zgruntu.žádný šolichání jako nám tu nyní předhazují-oni totiž se snaží ušetřit na špatným místě. Je jasný,že se musí reforma dotknout všech o tom není pochyb.ale oni zatím dělají jen to co se jim hodí.vzít peníze těm co je potřebují a...nemá smysl rozepisovat zaznělo to tu už několikrát.a všichni mají pravdu.

Ono totiž udělat jen několik škrtů umí každý-a dělat je jen tam kde je to nejjednodušší.

Já jsem pro reformu-je potřeba a odkládat jí nemá smysl to nepomůže nikomu-ale jsem pro reformu pořádnou a to myslím takovou-aby se udělat pořádek v zákonech-protože v tom jsou díry jak v ementálu a díky tomu utíká mnoho peněz,další jsou třeba odchody do důchodu-je jasné,že nejsou na důcho peníze,ale vem si,že když se pořád bude prodlužovat věk do důchodu-tak moc práce pro mladé nebude.je to začarovaný kruh-joo pokud by bylo práce (prac.míst)víc než je lidí bez práce-no tak at si klidně lidi zůstanou v práci klidně až do smrti pokud to bude vyhovovat všem okolo.ale takhle?jasný jsou lidi,kteří nebudou pracovat i kdyby práce byla všude stejně(stejná pracovní možnost),ale to je minimum lidí.
další je pokud budou zaměstnavatelé lidem platit pořád jen minim.plat tak je jasné ,že se tam lidi moc nepohrnou-musí být rozdíl mezi platem.min. a dávkou pro nezaměstnané-ale ted nemyslím tím že se budou tyto snižovat dávky.ale musí se začí tak ,aby se zaměstnavatelům vyplatilo zaměstnat více lidí a i za víc peněz.
A jsou další a další věci co bych mohla vypisovat-at už jde o zkrácené prac.uvazky-hlavně pro ženy s dětmi....,ale nemá to smysl vypisovat-protože my tady s tím stejně nic neuděláme,protože naši pání poslanci zatím(a je jedno která strana je u vedení-protože si každý brání jen své koryto a na lidi nemyslí-dle jejich práce-kterou dělají)myslí jen na své zájmy a né na zájmy lidí-VŠECH LIDÍ-oni totiž mají jen své-svý okruh lidí a mezi ostatní normální lidi se ani nedostanou-tak neví jak to chodí.je to vidět jen podle jejich tabulky kde píší co kdo jak ušetří-ale plat nejmenší tam mají 15000.male kdo tyto peníze má-většina lidí ty peníze nemá ani omylem.a aby třeba chlap vydělal o něco málo než 10tis hrubého musí mít bůhví kolik hodin přesčasu-tak to je výsměch.

tady někdo psal,že musí být několik hodin v práci,aby vůbec měl tak vysoký příjem,ale to musí být všichni-viz jak jsem psala výše.jasný někdo zase namítne -může jít jinam....bla bla bla.-jenže nikdo nemá stejné možnosti.a aby sebral celou rodinu a šel za prací-Ale kam?1.naše republika není ještě uzpůsobená k tomu,aby se lidé v tak velkém počtu stěhovali za prací jako třeba v USA,ale ani není takový kraj-který by za to stál (myslím stál-možnost práce)aby se to vyplatilo a všichni nemůžeme bydlet v Praze-to prostě nejde.

je prostě potřeba udělat takovou reformu aby se vyplatila všem a byla spravedlivá ke všem-né jen k někomu.to nikam nevede!

omlouvám se že jsem se tak rozepsala,ale klidně bych mohla pokračovat a jistě by mě každý z vás ještě v něčem mohl doplnit co by se mělo udělat ,aby to tak bylo správné a prospěšné VŠEM!!!!
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 534 [Dalších 494 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.