| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijdeme od nového roku o stovky nebo dokonce tisíce korun měsíčně?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 534 [Dalších 484 >>]
Barča, 2kluci
  • 
13.4.2007 10:14:16
Promiňte - psychicky. Omlouvám se za určitě další chyby, ale nechce se mi je hledat.
Barča, 2kluci
  • 
13.4.2007 10:12:49
Ano v tom máš pravdu, rozdíly v odchodech do důchodu by měli být např. slévači, horníci apod.
Jinak to bylo psané ve smylu, že tuším od ročníku 1968 nebo 1969 nebudou vypláceny důchody podle výdělků, ale jen celoplošná renta, která bude pro všechny stejná tuším 3-5000,- měsíčně (nevím kolik přesně). Máme si na důchod šetřit. Nikdo, ale neřeší, že pokud je např. matka samoživitelka a je opravdu sama s dítětem tak alimenty, pokud jí býv. manžel vůbec platí, nejsou asi tak velké, aby si mohla našetřit (pokud nezneužívá soc. dávky a opravdu je sama), další skupinou jsou např. invalidé nebo rodiny s inv. dětmi. Jsou i další skupiny, ale to se mi nechce vypisovat. Proč nikdo nechce prostě pochopi, že všechny dávky musí být adresné, musí fungovat kontrola a pak si myslím, že potřební opravdu dostanou to co jim patří. Co se týká placení ve zdravotnictví tak já opravdu souhlasím s placením, ale zase pokud budou z těchto nashromážděných částek hrazeny např. drahé léky na rakovinu, drahé operace apod. Pokud to lékař nebo lékárník strčí do kapsy tak se to opravdu míjí učinkem. To je můj názor a můžete se do mě znovu navážet. Pracuji, mám opravdu relativně "lehkou" práci jsem v kanceláři, ale věřte, že nepohrdám žádnou prací. Znám pár lidí, kteří prací žijí (nepracují v těžkém prům. apod.) a kolikrát jsou psychycky tak vyčerpání, že se to dá srovnat s fyz. prací.
Zuzana, 2 děti
  • 
13.4.2007 9:59:29
To je opravdu velice nízký plat za takovou práci, je to smutné, třeba se to časem zlepší, nezbývá nic jiného než doufat. Ale je hodně důležité, když aspoň člověka práce baví. Slabá útěcha, je samozřejmě nutné, aby člověka plat taky živil. Je určitě těžké řídit státní finance a spousta peněz mizí někde v nenávratnu. Laik se diví, jak je to možné, protože normálně v práci člověk musí vyúčtovat každou korunu..v centrálních orgánech však často mizí statisíce v černých dírách...a v účetnictví se nic nezjistí..
Jana
  • 
13.4.2007 9:55:34
Každý z nás má sílu změnit vše k lepšímu! Tak si zameťte před svým prahem. Myslete pozitivně, jednejte vždy s láskou, klidem a mírem v mysli a uvidíte ty změny k lepšímu. V še co máme si tvoříme sami. Přestaňte fňukat nad rozlitým mlekem A JEDNEJTE UŽ KONEČNĚ.
13.4.2007 8:22:43
Barčo +2děti-možná tobě je jedno v kolika půjdeš do důchodu-asi nemáš nijak fizicky těžkou práci-ale lidi,kteří pracuji celý život tvrdě-(zemědělci,v továrnách...apod.),TAK TY URČITĚ NEBUDOU PRACOVAT TAK DLOUHO-PROTOŽE SE DŘÍVE UDŘOU!!!
13.4.2007 7:49:21
Lufko. Ono to není o tom, že si lidi kupují značkový věci. Můj manžel má plat docela vysokej, ale peníze nám taky pořád nevycházejí. Máme spoustu úvěrů, protože jsme neměli nic a na všechno jsme si museli půjčit, včetně renovace bytu, který jsme si museli koupit. Rodiče nám přispěli 20tis a to bylo vše. Kdybych měla víc štěstí a narodila bych se rodičům, co mají peněz hodně, tak bych třeba byt dostala a už zařízený a nemusela bych si na něj půjčovat a ještě ho opravovat a vybavovat. I když jsem ráda, že moje máma je normální a bez peněz. Kdo ví, co by ze mě vyrostlo za zmetka. Taky nakupuju věci a jídlo levně, na kočárek jsem peníze dostala a oblečení pro děti většinou dostanu od známých, nebo koupím jako ty v bazaru nebo levných oděvech. Věř mi, není to jen o tom, že by si lidi kupovali drahé věci. Znám jen asi dva lidi z deseti v mém okolí, co si to dovolit můžou a to je proto, že bydlí u rodičů a jsou sami a bezdětní.J.
Barča, 2kluci
  • 
13.4.2007 7:13:49
Toto už jsou fakt blbosti. Dobrá dříve, když še někdo na operaci tak v obálce předával doktorovi pěknejch pár tisíc. Úplatky byly všude, tak tím se prosím neohánějte. Jestli půjdu do důchodu v 65 nebo 70 je mi fuk, protože stejně žádný důchod mít nebudu jen nějaké minimum (mluvilo se o 3-5000,-) právě kvůli rozdávačnosti socanů. K penězům jsem ještě nepřičuchla (úplatky neberu a jsem řadový zaměstnanec), ale odmítám platit vyžírky, které nikdy nepracovali a pracovat nebudou a jsou mi předhazování jako soc. slabá skupina. Nepatří sem samozřejmě lidé, kteří se opravdu dostali do nouze např. samoživitelky, invalidé a pod. nebud do vypisovat. Kdybych byla v balíku tak dávno beru kramle a ani stýskat se mi nebude. Jak jsem psala jsem zaměstnanec u soukromníka a nezdá se mi, že by mě nějak vykořisťoval, okrádal apod. Mám 2děti a ještě se mi nestalo, že když jsou nemocné, že by na mě koukal přes prsty, že zůstávám doma. Sociální cítění je někde úplně jinde než pořád závidět a nadavát těm úspěšnějším. Na charitu přispívám tak nevím jsem asi vyvrhel kap. myšlením.
Janina&2
13.4.2007 0:41:24
Eriko,
prave ze reformy jsou potreba provest minimalne v kazde druhe zemi EU, ale dokud to nevypada hooodne zle, tak se k reforme nikdo nehrne, protoze prvni vec, kterou s sebou reformy prinaseji je, ze se vede kratce jeste hur nez predtim a to je pro politiky des - prisli by treba prave v teto chvili o vyhrate mistecko, takze radsi delaji veci polovicate, ktere jim zajisti ovace, ale nic se nevyresi, problemy se jen posunou.

DPH - nam od ledna zvedli z 16 na 19 a ja jsem naprosto pro, protoze to je jedna z mala dani, kterou musi platit vsichni ne jen cast obyvatel, kt. pracuji.

Oddyseus,
myslim, ze Cesi jsou taky rozlezli po pulce Evropy, nejen Slovaci, kazdej se chyta sance na lepsi zivot, copak je na tom spatneho? A investoroma v CR ze zahranici bych se zrovna nechlubila, protoze i CR zacina byt poradne drahe pro investory a brzo odtahnou dal na vychod a co pak zbyde? zavrene tovarny a nezamestnani ...

ad nove poplatky ve zdravotnictvi:
nemyslite, ze je lepsi zavest poplatky nez zvysit % zdravotniho pojisteni, ktere se odvadi z platu?
pokud vim, tak duchodci v CR si porad jeste zadne zdr. pojisteni neplati a duchody jim rocne rostou. samozrejme si prumerny duchodce nemuze zit na vysoke noze, ale napr. prodavacka, ktera ma doma dve deti by snad nemala byt osobou, ktera potahne financovani zdr. pojisteni.
Zufi.
12.4.2007 20:20:47
Když si přečteš diskuzi na Novinkách, tak získáš dojem, že za chvíli nám bude ouzko z toho, že se náš stát rozdělí na příznivce a odpůrce reformy a pobijeme se.
12.4.2007 20:08:52
tak jak ted zaznělo v tel.novinách tak to jen 5000kč/rok nebude-většina lidí,kteří berou léky každý den-a neobejdou se bez nich-tak každému nemusí vyhovovat jen ty nejlevnější..které budou VZP propláceny,a ještě třeba budou muset být během roku hospitalizováni v nemocnici-a to nebývá jen tak na pár dní- tak to budou mít mnohem dražší než se uvádí tato částka.tak to se mi teda nelíbí-podle toho jak to prezentoval ministr zdravotnictví,tak časem vyjdou dalši věci,které ted neříkají.už ted mi je zu toho všeho uzko.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 534 [Dalších 484 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.